1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem internetowym [Xbox360 JTAG/RGH]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Aisadi, Październik 1, 2014.

  1. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam następujący problem, po burzy spaliło mi kartę sieciową w komputerze oraz "kostkę" na płycie w Xboxie więc internet, który sam nie wiem jakim cudem podłączyłem !ale śmigał! - szlak trafił :( Aktualnie wszystko zostało wymienione na nowe jednak dalej nie mogę się połączyć z internetem.

    Podczas wstępnej konfiguracji wyskakują następujące rzeczy:
    Nie można połączyć
    Sieć: Połączono
    Internet: Niepowodzenie

    Więcej informacji:
    Błąd DNS
    "Serwer DNS nie rozpoznaje nazw serwerów usługi Xbox Live. Mógł wystąpić problem poza siecią domową użytkownika, co może wymagać skontaktowania się z dostawcą usług internetowych. Aby uzyskać więcej pomocy, odwiedź witrynę..."

    Zupełnie się nie znam na konfiguracjach jakie należy przeprowadzić w konsoli a tym bardziej w routerze, gdy udało mi się to zrobić xlat temu był to wyłącznie "fart początkującego", dlatego proszę Was o pomoc i używanie jak najprostszego języka jeśli chodzi o tłumaczenie zawiłych kwestii.

    Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wpisz pogotowie informatyczne plus swoje miasto. Sam piszesz nue znasz sue zupełnie wiec najszybciej najprościej jest wezwac kogoś kto poradzi sobie w 30 minut
     
    1 osoba to lubi.
  4. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałbym chociaż spróbować poradzić sobie z tym samemu :) Będę miał to co napisałeś na uwadze, ale jednak skoro raz mi się już udało podłączyć xbox pod neta to może uda się po raz kolejny. Tylko gdzie tutaj może leżeć błąd ?

    Raport stanu błędów
    W: 0000 - 000B
    X: 0000 - F001
    Y: 0000 - 0000
    Z: 8015 - 1903
    ID: FFFF - FFFF
    L: 8015 - 1903
    Q: 8007 - 0435
    T: Połączenie przewodowe
    A: 192.168.0.5/255.255.255.0
    G: 192.168.0.1
    D: 192.168.0.1/0.0.0.0
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw na konsoli ip automatyczne
     
    1 osoba to lubi.
  6. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest ustawione cały czas :) niestety dalej nic :(
     
  7. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Daj dane z ipconfig w swoim komputerze. Może masz w jakiś sposób złą klasę adresową.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Gdzie sprawdzasz czy jest połączenie? Jeśli w ustawieniach oryginalnego dasha to tak ma być. RGH wyłącza mu dnsy.
     
  10. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzam zawsze podczas konfiguracji wstępnej, dotychczas było tak że zawsze mi wyskakiwało -sieć- połączono, a dzisiaj właśnie jak wymieniłem sobie w końcu kostkę na płycie, kartę sieciową...wszystko podpiąłem to właśnie przy konfiguracji wstępnej jest:

    "Nie można połączyć
    Sieć: Połączono
    Internet: Niepowodzenie

    Więcej informacji:
    Błąd DNS
    "Serwer DNS nie rozpoznaje nazw serwerów usługi Xbox Live. Mógł wystąpić problem poza siecią domową użytkownika, co może wymagać skontaktowania się z dostawcą usług internetowych. Aby uzyskać więcej pomocy, odwiedź witrynę..."
    Internet: Niepowodzenie
     
  11. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie powinno tam działać. Jeśli masz FSD to sprawdź czy Ci np pobiera okładki płyt.
     
    1 osoba to lubi.
  12. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie...chyba niepotrzebnie zrobiłem zamieszanie, bo mam JTAGa no i właśnie w oryginalnym Dashu jest brak połączenia a w FSD pobiera okładki normalnie :) więc nie będę się tym przejmował i dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem :)

    Tylko teraz pytanie o złośliwość rzeczy martwych, czemu przed wymianą sieciówki i kostki w oryginalnym dashu miałem zawsze -połączono- tylko nie pobierałem aktualizacji XboxLive a teraz nagle jest inaczej ?? :eek-new:
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Musiałeś robic update kernela lub launch. Ini tam masz to teraz domyslnie zablokowane
     
    1 osoba to lubi.
  14. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe że zrobiło się automatycznie, ale dalej ostateczne rozwiązanie jest takie -nie przejmować się?- :D
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak ma być konsola nie moze łączyć sie z xboxlive
     
    1 osoba to lubi.
  16. Aisadi

    Aisadi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje wszystkim za pomoc, sprawa rozwiązana, temat uważam za zamknięty :courage:

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum