1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem konsol systemem link...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez FLASH_PL, Marzec 21, 2009.

  1. FLASH_PL

    FLASH_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Wczoraj wraz z znajomym wpadliśmy na genialny plan, znosimy drugi tv podłączamy drugiego Xa do niego i lecimy w fife 09 na dwie konsole poprzez link, podłączamy kabelki, odpalamy konsolki wkładamy grę i ...lipa... (dwa orginały fifa09) drodzy użytkownicy czy ktoś z was zna ustawienia dzięki który będzie możliwość grania w niżej przedstawiony sposób?? Próbowałem dać to samo IP na obu konsolach i maskę podsieci, może nie potrafię odpalić czegoś w samej grze? Z góry dziękuje za pomoc.
    P.S.
    Znalazłem podobny problem a nie bardo jest wyjaśnione co i jak :|
    http://x360iso.org/problemy/12069-dwie-konsole-przez-system-link.html

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    Witam, ja również dorzucam się do pytania.
    Też z kolegą chciałbym zagrać przez System link, bardzo proszę o wytłumaczenie
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wg mnie powinienies dac na jednej konsoli adres ip o 1 wiekszy niz na drugiej
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No jak można dać na obu konsolach ten sam adres IP. Adresy muszą być różne to podstawa. Maska podsieci taka sama.

    Konsola 1: 192.168.1.1
    Konsola 2: 192.168.1.2
    Maska podsieci konsoli 1 i 2: 255.255.255.0

    amen ;)
     
  6. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    Mam jeszcze pytanie:cool::
    Jakie mają być adresy IP? Obojętnie jakie byle, żeby się zgadzały i końcówki były różne?
    Z góry dziękuje
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No napisalem Ci w przykladzie jakie maja byc IP.
     
  8. wildwest8

    wildwest8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    dałem wszystko co napisał Grinch, ale nie wiem co wpisać w bramę, nie chce mi działać, konsole nie widzą się.
    Proszę o szybką odp.
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    U mnie też tak było. Połączyłem dwie konsole przez kabel cross, ale nie widziały się. Dopiero pomogło jak podłączyłem dwie konsoli do routera, i połączyłem je do Xbox live, a później zrobiłem serwer na system link. Wtedy druga od razu znalazła.
     
  10. wildwest8

    wildwest8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale nie chodzi mi o to żeby podłączć do LIVE tylko, żeby grać system linkiem, podłączając kabel crossowy do konsol, ale nie chcą się widzieć
     
  11. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Brama nie powinna byc wymagana, ale jesli tak to wpisz 192.168.1.1 w obu konsolach.
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. U mnie w połączeniu z SYSTEM LINK pomogło jak konsole były zalogowane do live, i podpięte do jednego routera.
     
  13. Lulu93

    Lulu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 13, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tam polaczylem 2 konsole kablem i bez zadnego ustawainia adresow IP i z kolegami bez wiekszych problemow (tzn. na poczatku wyskakiwal komunikat on niezgodnych wersjach ale auktualizacja z xbox live, na obu konsolach zalatwila sprawe) w PGRa 4 a 4 graczy i fajnie bylo ale Bejning 2008 nie widzial polaczenia sytemowego nie wiem dlaczego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum