1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem LAN pomiedzy Xbox a routerem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grequ22, Luty 12, 2014.

  1. grequ22

    grequ22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie,

    Postaram się opisać problem możliwie najdokładniej jak to jest możliwe.

    Problem:
    Połączenie pomiędzy XBOX Slim a routerem/komputerem ustawiane jest na 10Mbit, zamiast 100Mbit

    Objawy:
    Transfery są mizerne - ok 1,5MB/s , szybciej mam po Wifi (1,9MB/s)

    Próba rozwiązania:
    Sprawdzałem kable, FSD, XEXmenu, wszędzie to samo. Inne dwie konsole na tych samych kablach i programach mają stałe połączenie 100Mbit. Czyli odłączam swoją konsole i wpinam druga - łączy się na 100Mbit, podłączam swoją i już "tylko" 10Mbit.

    Teoretycznie flash nie ma nic wspólnego, ale łudziłem się, że po następnym updacie RGH objaw zniknie. Niestety złudnie :(
    Robiłem już kilkanaście update'ów kilku konsol i jak na złość mam problem tylko ze swoją :p Nawet stary Falcon nie miała nigdy takich objawów.

    Wspomniałem o flashu ponieważ tylko moja konsola posiada badbloki i upatruje błędy we flashu jako jego przyczynę.
    Po każdej aktualizacji są one widoczne (oryginał także je posiada) i za każdym razem konsola się podnosi bez problemu (czasami :p).

    Nieważne z czego skorzystam (JRunner, XeBuildGui, AutoGG) każdy program przed jak i po flashu zgłasza podobne info:

    Kod:
    • Bad Block ID @ 0xC7 [Offset: 0x334E00]
    • Bad Block ID @ 0x291 [Offset: 0xA96200]
    • Bad Block ID @ 0x31D [Offset: 0xCD7A00]
    
    • Bad Block ID @ 0xC7 Found @ 0x3FD[Offset: 0x1073A00]
    • Bad Block ID @ 0x291 Found @ 0x3FC[Offset: 0x106F800]
    • Bad Block ID @ 0x31D Found @ 0x3FB[Offset: 0x106B600]
    Czy ktoś miał podobny problem z Lan i udało mu się go obejść?

    Dzięki za info.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrób może reset konsoli do fabrycznych ustawień kodem który masz w edycji SMC ( to jest główny kod dla Twojej konsoli ). BB w nandzie zawsze będą w tych samych miejscach ( ew może być ich więcej ) i każdy program to pokazuje bo to normalne masz remapa tych sektorów na sprawne nie jest to wina tych 3 BB.
     
  4. grequ22

    grequ22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    Dopiero dziś miałem możliwość zresetowania konsoli.
    Dzięki za podpowiedź, ale dalej jest to samo, czyli nic się nie zmieniło :(
    Szukam dalej.
     
  5. boguswojciech

    boguswojciech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Płońsk
    Tak dla pewności sprawdź czy gniazdo lan nie jest uszkodzone, czy żaden styk nie jest odgiety.
     
  6. grequ22

    grequ22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdziłem gniazdo LAN i wtyki są ok.
    W pewnym momencie przy sprawdzaniu znowu na innych kablach Xbox nie wykrywał wcale LAN!, to znaczy Xbox rozpoznaje że kabel jest podłączony (bo WIFI się wyłącza) ale nie przechodzi żadnego testu w zakładce Sieć, a po ponownym wyłączeniu zasilania miałem takie oto coś :( grrrrrr
    [​IMG]

    W tej chwili już normalnie się uruchomił ale coś czuje że nie jest dobrze :(
    Żebym to jeszcze go katował, a ostatnio gram 2-3 razy w miesiącu po 1-2 godzinki (a w przeszłości nigdy nie uprawiałem maratonów).
    Coś podobnego miałem swego czasu na Falconie (potem zmieniło się to w E74).

    Po WIFI nie mam problemów, choć teraz patrząc z dalszej perspektywy to konsola zawiesiła mi się kilka razy ostatnimi czasy, ale myślałem że to wina FSD lub innych programów.
     
  7. boguswojciech

    boguswojciech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Płońsk
    Niestety, ale wygląda to na uszkodzoną płytę główną. Co dokładnie się dzieje musi sprawdzić serwisant.
     
Wczytywanie...

Poleć forum