1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z polączeniem sie do xbox live ;/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez chester35, Sierpień 17, 2011.

  1. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    Witam . mam problem z polączeniem sie do uslugi xbox live ;/ wczoraj jeszcze wszystko normalnie działalo a dzis dostaje taki komunikat

    Połączenie z internetem zostało nawiązane,jednak nie jest mozliwe połączenie z usługą xbox live

    Połączenie z serwerami usługi xbox live moze byc blokowane przez router lub dostawcę usług internetowych .

    Przejdz na stronę konfiguracji routera na komputerze PC i upewnij sie ze port 3074 jest otwarty w zaporze sieciowej .Jeśli port jest otwarty na komputerze ,moze byc blokowany poza siecią domową , skontaktuj sie z dostawcą usług internetowych .

    dodam jeszcze ze raz moge sie zalogowac a raz nie ;/ taka loteria ;/ wczesniej mialem neostrade TP i nigdy mi sie to nie zdazalo ale niedawno zmienilem internet na radiowy.Pomocy bo mam golda na miesiąc i szkoda zeby sie zmarnowal ;/

    router ktorego uzywam to jakis ADSL2+ cerberus pentagram
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrDudi

    MrDudi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dzisiaj miałem to samo więc to raczej nie wina twojego netu czy routera. kilka restartów , po 5 min wszystko wróciło do normy. może coś dłubali na serverach XBL
     
  4. Eiliff

    Eiliff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    może pracują nad jakąś aktualizacją pod nowy dashboard
     
  5. slawek70

    slawek70 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    Ja ze 3 dni temu miałem to samo, restart routera mi pomógł (jak mam kolocka z 10 miesięcy to mi się zdarzyło 1 raz)
     
  6. chester35

    chester35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnów
    dalej to samo ;/ raz sie loguje a raz nie;/ jak sie resentuje ten router ?? no i czy po resecie przypadkiem nie strace wszyskich ustawien na pc ? bo wtedy bez neta zostane chyba ;/
     
  7. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    luzik, mam ten sam problem. na początku myślałem że to router strzelił focha ale myślę że to panowie z MS coś tam kombinują.

    @edit: tak, po resecie routera stracisz wszystkie ustawienia.
     
  8. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    mam to samo tylko ze u mnie po resecie rotera nadal jest to samo dopiero za x razem zalapie szlak mnie trafia przez to
     
  9. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Bump ludzie pomocy niemoge grac wogole czy onikt nie zna odpowiedzi albo chociaz moze pomoc
     
  10. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    no to jest jakaś grubsza sprawa - u mnie też ten sam problem.

    resety routera, ustawianie wszystkiego od nowa, kombinowanie jak koń pod górkę nic nie daje - wciąż błąd połączenia.
     
  11. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    zbieram sie do napisania emaila do xbl ale jakos niemoge sie zebrac poniewaz kur** mnie trafia place za xbl gold i wymagam
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Moze wczesniej otworzycie porty

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Pisalismy wczesniej ze mam otwarte porty... wiec nie nabijaj bezsensownie postow
     
  14. Marszal95

    Marszal95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    239
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    i ja mam ten problem, czyli to coś u nich. Tylko że na stronie pisze że u nich wszystko ok.
     
  15. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    u mnie dziś cuda - za 12 razem łączy mnie z xbl - przełączam na inny profil - błąd połączenia.
    loguje się z powrotem na główny - live działa.
    odpalam grę - odłącza od xbl. zaczynam grać wyścig - daję guide button --> połącz z xbl i mnie loguje.
    normalnie ręce opadają.
     
  16. Cole

    Cole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pisze tutaj poniewaz nie moge zalozyc wlasnego temtu.
    Mam router tp-link tl-wr340g i internet z firmy Matcom,radiowy.
    Dzis chcialem wpiac xboxa pod neta za pomoca tego rutera,ale wyskakuje blad odnosny serwerów DNS.
    Wszystkie opcje wpisywałem recznie i tez nic,to samo tyczy sie automatycznych ustawien.
    Wpisywałem Alternatywny serwer Mac,IP routera i dalej wyskakuja ze serwery dns.
    Kable mam odpowiednie wszystko juz sie ladnie laczy tylko dlaczego te serwery DNS nie chca zaskoczyc czy ktos moze mi pomóc?!
     
Wczytywanie...

Poleć forum