1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem się z xbox live BŁĄD ADRESU IP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateusz Ożóg, Czerwiec 13, 2013.

  1. Mateusz Ożóg

    Mateusz Ożóg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    London, United Kingdom, United Kingdom
    Witam wszystkich chcialbym połączyć się z Xbox live ale ciągle wyskakuje mi błąd adresu ip dodam że chcę się połaczyć kablem ethernet mam modem super hub próbowałem resetu modemu ale nic nie pomogło Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Asuna

    Asuna Dziewczyna Dziewczyna XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2013
    Posty:
    130
    Polubienia:
    84
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Wrocław
    upewnij sie czy IP jest prawidlowe..
     
  4. Mateusz Ożóg

    Mateusz Ożóg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    London, United Kingdom, United Kingdom
    chodzi o to ze mam ten modem od wczoraj i wszystko powinno byc ok pod komputerem i telewizorem wszystko cacy
     
  5. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak ustawiłeś adresy w konsoli? Automatycznie czy ręcznie? Jeśli ręcznie to podaj wszystko co wpisałeś i najlepiej screen z ustawień w kompie w którym jak napisałeś wszystko działa.
     
  6. AzBest2007

    AzBest2007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, mam ten sam problem co kolega. Kiedyś wszystko grało ale po kilku miesiecznej przerwie znowu podlaczylem konsole do sieci i wyskoczyl komunikat "BLAD ADRESU IP". Łącze się bezprzewodowo, wszytkie urzadzenia w domu działają tylko konsola szwankuje. Próbowałem nawet przez kabel bezpośrednio z modemu - taka sama sytuacja "BLAD ADRESU IP".
    Wszystko resetowalem i nic, nawet ustawienia konsoli przywrocilem fabryczne i lipa.

    Niewiem juz co wymyśleć w takiej sytuacji, postawie duzego browara za pomoc :)

    Pozdrawiam

    W automatycznych ustawienia konsoli jest adres IP 169.254.86.74 a na komputerze 192.168.20.100 czy adres nie powinien byc taki sam tylko koncowka inna ?
     
  7. Mateusz Ożóg

    Mateusz Ożóg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    London, United Kingdom, United Kingdom
    probowalem ustawic adres z kompa i dalej to samo z tego co czytam na forach to wszystko powinno sie dziac automatycznie. moglbym sprobowac ustawic statyczny adrs ip tylko potrzebuje wskazowek jak mam to zrobic POMOCY
     
  8. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Zadzwoń do swojego dostawcy internetu i powiedz mu że masz konsole podpiętą do neta ale nie chce się łączyć, oni w swojej "bazie danych" powinni to zauważyć i odblokować ci połączenie dla konsoli (przynajmniej u mnie tak było bo mój dostawca internetu blokował jakieś tam porty, net mam UPC)
     
  9. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Adresy są całkowicie odmienne.Ile masz urządzeń w domu? Ustaw na ręczne i daj 192.168.20.x - i tutaj numerek powyżej 100 np. 25
    czyli Adres IP: 192.168.20.125
    Maska: 255.255.255.0
    Brama 192.168.20.1
    Dns-y zostaw automatycznie ew ustaw
    preferowany: 194.204.152.34
    alternatywny 194.204.159.1

    Jeśli to nie pomoże daj screena z kompa w taki sposób
    Start-Uruchom-cmd-enter
    wpisz ipconfig /all

    Jak wyżej daj screena
     
  10. AzBest2007

    AzBest2007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Reset modemu (mały przycisk na tylnym panelu). Działa :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum