1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem xbox 360 Premium - PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szanowny Pan Dariusz, Maj 5, 2010.

  1. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    Witam!
    Mam problem z połączeniem xbox'a 360 Premium do PC.
    skorzystanie z pomocy na tej strony
    Konfiguracje Xbox Live - forum.sat-box.pl
    nie przyniosło to rezultatu.
    Mam NeostradęTP (modem ZTE ZXDSL 852) 1024 kbps. I nie da rady połączyć xbox'a z moim PC. Xbox nie wykrywa sieci.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    połączenie masz następujące: modem <--USB-- PC <--ethernet-- Xbox 360 ?
     
  4. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wyłącz firewalla . Ewentualnie antywirusa również . w konsoli ustaw
    tak :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    brama w kompie nie jest wymagana . Podczas testu połączenia X360 nie wykryje sieci , to normalne . Ale grać będziesz mógł . Mam dokładnie tak samo .
     
  5. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    a gdy to zrobię to będe mógł np. zagrać w gta iv online?
    Czy muszę się gdzieś jeszcze zarejestrować?
    Jestem w tych sprawach noobem :(
     
  6. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli nie rejestrowłeś się jeszcze ani razu to wystarczy jak zarejestrujesz się w konsoli . Ale wcześniej zmień w ustawieniach regionalnych konsoli kraj gdzie jest LIVE dostępny np. na UK lub USA czy inny . Byle nie na Polskę bo w Polsce nie ma LIVE i nie pograsz . Podczas rejestracji musisz być podłączony do neta ( tak jak wyżej za pośrednictwem PC lub bezpośrednio )
     
  7. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    A czy za granie w usłudze Xbox Live trzeba płacić?
     
  8. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak , trzeba płacić 1 miesiąc około 20 zł , 3 miesiące około 50 zł , rok około 110 zł . Ale w konsoli możesz utworzyć 3 różne konta a na każdym masz 1 miesiąc darmowego GOLDA ( czyli grania online ) więc w sumie 3 miesiące grasz za free .
     
  9. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    Nie działa.
    Wykonałem podane mi wyżej instrukcje lecz połączenie nie działa.
    W dodatku gdy wybieram opcję "dołącz do usługi xbox live" ukazuje się błąd połączenia (brak podłączenie do sieci).
    Wyłączyłem zaporę oraz Kaspersky'iego i wciąż nic.
    A może należy pobrać jakieś programy które pomogą mi w połączeniu się z konsolą?
     
  10. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jakim kablem łączysz PC z konsolą ? Powinien być ethernetowy ( rj45 ) skrosowany ( skrętka ) .
     
  11. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    Jest to kabel który dołączony był do xbox'a 360 premium (ethernet).
    Więc to chyba ten.
     
  12. baker

    baker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    mam ten sam problem :(
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    chyba nie ten
    potrzebujesz crossa u musisz udostepnic polaczenie internetowe
     
  14. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    z tego co wiem to kabel który dostajesz z xboxem nie musisz cosswac :)

    @Szanowny Pan Dariusz
    a udostępniłeś połączenie w PC ?
     
  15. baker

    baker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    dobra mi zadziałało, ale niestety komp musi być włączony żeby hulał net w xboxie, a mi to nie odpowiada...
     
  16. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    Nie wiem a gdzie mam to udostępnić?
    A kiedyś czytałem ze kabel który jest dołączony do xbox'a 360 premium nie musi być crossowany.
    Wyłączyłem Kaspersky'ego oraz firewall (Zapora Systemu Windows XP) i dalej nic, może to udostępnienie połączenia coś da.
    Proszę o szczegółowe instrukcję w jaki sposób udostępnić połączenie.
     
  17. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Jeżeli chcesz podłączyć kompa z Xbox-em 360 to MUSI BYĆ KABEL CROSSOVER
     
  18. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    Człowieku my o węglu Ty o sianie.
    Najpierw postaram się udostępnić połączenie, a dwa przy instrukcji dołączonej do xbox'a ten kabel jest w stanie połączyć konsolę z PC.
    Tylko że instrukcja jest w innym języku (nawet nie wiem jakim).
     
  19. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kabel ethernetowy ( rj45 ) który jest w zestawie z konsolą NIE NADAJE SIĘ do połączenia konsola-PC bo to typ "prosty" a potrzeba do takiego połączenia kabla typu "crossover" lub inaczej skrętki albo jeszcze inaczej skrosowany .
     
  20. Szanowny Pan Dariusz

    Szanowny Pan Dariusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    brak danych
    No to bardzo dziwne, skoro w instrukcji xbox'a jest ukazane jak takowym kablem można się połączyć.
    Kupię go i zobaczę co z tego będzie.
     
  21. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd? z własnego doświadczenia wiem, że kabel który dostajesz wraz z xboxem NIE CROSSUJE SIĘ, przy połączeniu xbox 360 -- PC.

    @Szanowny Pan Dariusz
    Odezwij się do mnie na GG to ci to wszystko skonfiguruję.
     
Wczytywanie...

Poleć forum