1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ksavi, Listopad 29, 2013.

  1. Ksavi

    Ksavi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam problem, mianowicie mam Xboxa 360 pierwszej generacji (zwykłego białego bez wifi). Xbox znajduje się w innym pokoju niż router. W domu mam wifi, więc postanowiłem podłączyć internet przez komputer. Jednak po zastosowaniu się do wszystkich instrukcji na stronie:
    Łączenie z usługą Xbox Live za pomocą komputera z systemem Windows | Podłączanie konsoli Xbox 360 do komputera z systemem Windows - Xbox.com
    Xbox nie widzi połączenia. Nie mam mówiąc szczerze już pomysłów. Ciągnięcie kabla przez pokoje odpada. Mam nadzieje że ktoś poda powód dla którego xbox nie widzi kabla ethernetowego lub poda mi jakieś nisko budżetowe rozwiązanie (czyt. do 100 zł)
    Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz kupić adapter wifi do Xboxa i podłączyć bezprzewodowo. Niestety koszt takiego adaptera to 100 zł wzwyż.
     
  4. Ksavi

    Ksavi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślałem też o takim rozwiązaniu by kupić taki oto przedmiot
    Powerline
    Jest zdecydowanie łatwiej go dostać niż adapter Microsoftu. Co o tym sądzicie, ktoś z was już tego używał?
     
  5. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    kup kabel i podłącz do rutera będzie prościej a koszt to jakieś 20 do 30 zł
     
  6. Esc0bar

    Esc0bar Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Koszalin, Poland
    IpV4 na komputerze w ustawieniach sieciówki rownież musisz skonfigurować ręcznie. Miałem identyczny problem.

    Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4
     
  7. Ksavi

    Ksavi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w jaki sposób to można zmienić?
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. Ksavi

    Ksavi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja na komputerach się zbyt dobrze nie znam a szczególnie jeśli chodzi o te wszystkie adresy ip, czy może mi ktoś to jakoś w łatwy sposób wytłumaczyć., bo nie wiem co mam do końca zrobić :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum