1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem XBOX Live przez przewód ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZERO-GRAVITY, Lipiec 12, 2011.

  1. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Hej.

    Problem polega na tym, że nie wiem jak połączyć się z XBOX live nie mając routera. Czy istnieje jakiś sposób, aby ominąć tę przeszkodę? Proszę o natychmiastową pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napisz coś więcej jaką masz instalację w domu?
     
  4. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Mieszkam w bloku, na dachu bloku mam antenę a kabel z anteny jest przeciągnięty przez ścianę do komputera.
     
  5. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mając jeden kabel ethernetowy to bez dodatkowego urządzenia nie rozdzielisz sygnału na kompa i na xboxa. Jeśli operator pozwala Ci dzielić sygnał zakup zwykły Switch i rozdzielisz ten jeden sygnał na 2 urządzenia:

    Switche i huby - Aukcje internetowe Allegro

    albo się przepinaj kiedy chcesz pograć na xbox live ale to bez sensu :)
     
  6. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Mi po prostu chodzi o to, abym miał połączenie w jednym miejscu a nie w obu na raz.
     
  7. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawiłeś w xboxie takie same dane jak IP, maska, brama co na kompie?
     
  8. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No to podłącz ten kabel zamiast do komputera, to do xboxa. Jak nie ma końcówki RJ45 to możesz kupić kabel skrętkę i skorzystać z zintegrowanej karty sieciowej w kompie.
     
  9. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    IP, ale które? Maskę domyślą i bramkę również.

    Podłączam przewód ethernet do XBOX-a i ustawiając ręcznie ustawienia mam błąd połączenia. Nie mam końcówki RJ45 tylko przewód ethernet - taką wtyczkę.
     
  10. mlozio

    mlozio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Połącz się z internetem przez komputer, podłącz kablem ethernet xboxa z komputerem, udostępnij łącze, wpisz takie samo ip, bramę i maskę. Wszystko.

    Wydaje mi się, że jak łączysz xboxa bezpośrednio z anteną to ustawienia powinny być "złapane" automatycznie, więc nie wiem dlaczego masz ręcznie.
     
  11. RKO

    RKO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem jak to jest u osiedlowych operatorów czy przypadkiem nie blokują innego MAC karty sieciowej niż domyślna z kompa ale teraz to gdybam... :/

    spróbuj przywrócić ustawienia domyślne i ustawić na automatycznie hmm...
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jeśli masz filtrowanie adresów MAC to skopiuj ten adres z kompa oraz ip i wpisz do X'a. router administratora sieci nie powinien rozróżnić urządzeń.
     
  13. patrykUS

    patrykUS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kętrzyn
    Tak jak kolega wyżej napisał podłącz do komputera i udostępnij połączenie. Ja tam mam i jest dobrze. W moim przypadku wszystko ustawia się automatycznie. Więc jest tylko kwestia włączonego laptopa czy tam komputera.
     
  14. Melkorn

    Melkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
  15. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Powiedzcie mi, co gdzie mam wpisać. Oto screen wszystkich danych.

    [​IMG]
     
  16. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Proszę pomóżcie mi to zrobić.

    //Sorry za offtop.
     
  17. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Wejdz w tom-net daj właściwosci i zakładka udostepnianie. Udostępnij i powinno isć.
     
  18. ZERO-GRAVITY

    ZERO-GRAVITY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tomaszów Lubelski
    Problem wyeliminowany. Zakupiłem router. Można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum