1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem Xbox- router- pc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tynxPL, Październik 14, 2010.

  1. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    Mam dziwny problem z udostępnianiem plików na Xboxa.
    Poprzednim razem udało mi się skonfigurować ixboxa bez problemu - nie wiem czy to wina routera - nie pamiętam którego wtedy używałem.

    Przechodząc do konkretów -

    Xbox
    IP 192.168.1.103
    maska 255.255.255.0
    Brama 192.168.1.100
    DNS 192.168.1.100

    Router Pentagram Cerberus P 6311-07R

    IP 192.168.1.100
    Mask : 255.255.255.0

    PC

    IP 192.168.1.101
    Mask : 255.255.255.0
    Brama : 192.168.1.100
    DNS 192.168.1.100

    Program WMP widzi Xboxa podczas próby udostępnienia biblioteki multimediów - zarówno jak Xlink kai podczas wyszukiwania hosta np w halo również pokazuje moją konsolę. Problemem jednak jest to że pomimo udostępnienia plików Xbox NIE WIDZI żadnych komputerów w sieci a próbowałem z trzema.
    EDIT: zapomniałem dodać - przy próbie podłączenie Xboxa bezpośrednio do PC, te same efekty.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    masz zainstalowane Xbox Media Connect ? i na nim udostępnione poszczególne foldery ? :)
     
  4. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Owszem zainstalowałem lecz u mnie program sprowadza się do nie otwierających się plików .exe. instalacja go przebiegła pomyślnie ale ogólnie sam program się nie odpala - lecz pamiętam że poprzednim razem było tak samo i nie było tego typu problemów.
    I jeśli się nie mylę chodzi o WINDOWS media connect.
     
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Albo firewall na komputerze blokuje ci polaczenie. Albo w ustawieniach WMP nie dodales uwierzytelnionych urzadzen. Chyba gdzies tam sie zaznaczalo kto moze korzystac z udostepnionych zasobow.
    A wogole to polecam zamiast WMP, ktorys z "alternatywnych" media serverow. WMP jest wyjatkowo upierdliwy z racji tego ze jest to wytwor MS.
    Osobiscie uzywam Wild Media Server, niesety jest platny, ale Xbox powinien ci otworzyc dzieki niemu wszystko co odtwarza komputer. Ewentualnie mozesz poszukac ktoregos z darmowych tego typu programow. Wpisz w google DLNA Media Server i wyskoczy ci pewnie jakies zestawienie.
     
  6. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Xbox jak pisałem jest pokazany w WMP11 i dodany do urządzeń - na PC nie posiadam Firewalli. zaraz zobaczę w takim razie ten polecony program.
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    To moze w takim razie udostepniasz pliki ktorych xbox nie umie odtworzyc?
    Mikroszoft ma jakies idiotyczne zasady co do plikow jakie mozna odtwarzac.

    Wild Media Server jest w wersji testowej (dziala chyba przez 30 dni), przetestuj i zobacz czy na nim bedzie dzialac OK. Jesli na nim bedzie dzialac to wina pewnie lezy po stronie WMP. A jak nie bedziesz chcial placic za licencje to zawsze mozesz poszukac jakiegos darmowego softu.
     
  8. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Udostępniam te same pliki które już kiedyś odtwarzałem na swojej konsoli.

    [​IMG]
     
  9. tynxPL

    tynxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    MaverickPL - Gratuluję rozwiązania problemu, przy użyciu Wild Media Server mój problem odszedł w niepamięć hehe.
    dzięki wielkie za pomoc szkoda tylko że nie wiem dlaczego WMP nie działa...
     
  10. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Bo WMP to wkurzajcy upierdliwy soft MS ktory wie wszystko lepiej od Ciebie. Napewno da sie go uruchomic i zmusic do dzialania. Ale po co sie meczyc skoro mozna uzyc czegos lepszego, z wieksza funkcjonalnacia i mniej zamulajacego system.
     
Wczytywanie...

Poleć forum