1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem xboxa do routera

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez spilner, Marzec 10, 2013.

  1. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem, a mianowicie chcę podłączyć xboxa do internetu przez router kablem, dodam że działa mi internet podłączając tylko przez modem i wpisując hasła które udostępnił mi dialog. Problem zaczyna się przy podłączeniu routera. Wszystko w xboxie ustawione na automatycznie i "nie widzi" połączenia. Próbowałem wielu poradników/tutorialów z konfiguracją routera i nieestety nie działa, zapewne robię to źle. Mój router to D-Link Wirelles 150 router dir-600. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakim kablem podpinasz do modemu ? - kablem z przeplotem ?? ,bo jeśli tak, to łącząc konsolkę z routerem , kabel powinien być bez przeplotu - prosty
     
  5. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak mogę to sprawdzić?
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co przeczytałem to mam 2 kable bez przeplotu, jeden to modem podłączony do routera a drugi to właśnie do xboxa. Powinienem kupić jeden z przeplotem?

    /edit

    Problem rozwiązany. Jeśli ktoś będzie miał podobny problem mi pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych w sieci(ustawienia xboxa)
     
Wczytywanie...

Poleć forum