1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem xbox'a przez kabel sieciowy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pakox, Sierpień 11, 2009.

  1. pakox

    pakox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Cieszyn
    Witam mam chyba problem z kablem a mianowicie kupiłem dziś kabel krosowany 15m i gdy wsadzam go do karty sieciowej dodam że mam 2 karty to ani jedna nie wykrywa mi kabla, pisze "kabel sieciowy jest odłączony" i nie świeci się dioda przy gniazdku.Zauważyłem jeszcze że tam gdzie kabel sie konczy i jest tam takie złącze w ktorym sa kolorowe kabelki to nie ktore nie sa doprowadzone do konca tego złacza ale koncza sie w połowie.Mam jeszcze drogi kabel ale prosty i tam każdy ten kolorowy kabelek jest doprowadzony do konca.Dlatego moje pytanie czy to przez to kabel nie działa i karta mi go nie wykrywa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w kablu potrzebne sa tylko 2 pary czyli 4 kabelki. wiec któryś tam moze byc niedoprowadzony. ale tak sie raczej nie robi wiec obstawiam ze zle zrobiony jest kabel
     
  4. pakox

    pakox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Cieszyn
    Witam okazało się że kabel był zrypany i wymienili mi końcówki, więc jak wczoraj przyszłem od razu wszystko podłączyłem, po ustawiałem i jakimś cudem działało bez problemu cały dzień.Wieczorem włączyłem na noc utorrent i jak rano chiałem zagrac to zaczeły sie problemy z xbox live po włączeniu konsoli niby zalogowało mnie na xbox live ale 2x wyskoczył mi jakis bład kodu jakiegos tam juz nie pamietam jaki.Nie miałem wogule marketplace itd tylko zakładke przyjaciele.Włączyłem gears of war 2 i włączyłem horde przez xbox live gdy ładowała sie juz mapa do wywalilo mi ze utracono połaczenie z hostem więc stwierdzilem ze włącze na nowo xboxa i wtedy juz wogóle nie mogłem sie połączyc z netem,dałem testuj połączenie i przy sieci wyskakiwał błąd a na kompie przy karcie sieciowej pisze mi żę połączono.Ustawienia ip itd sa takie same jak były wczesniej, ale teraz xbox nawet niewidzi mi sieci chodz pisze ze niby połączono na kompie.
    Co sie mogło stac????
     
  5. emil 92

    emil 92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Też dziś mam problem z normalnym połączeniem z XBOX LIVE.. Często mi dziś zrywa połączenie z XBOX LIVE.. Ale to nie wina internetu tak mi się zdaje..

    Miała być jakaś przerwa z XBOX LIVE po tym update'cie.. Może to powoduje problemy z połączeniem do XBL.
     
  6. pakox

    pakox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Cieszyn
    ale w takim razie pisało by że połączenie z siecią jest dobre a nie pisze.
    To jak pomoże ktoś???
    Takie mam ustawienia na karcie sieciowej:

    IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Bramka domyślna: 192.168.1.1

    Preferowany serwer DNS: 217.30.129.149
    Alternatywny serwer DNS: 217.30.137.200

    A takie na xboxie:

    IP: 192.168.0.2
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Bramka domyślna: 192.168.1.1

    Preferowany serwer DNS: 217.30.129.149
    Alternatywny serwer DNS: 217.30.137.200

    Chyba tu wszystko jest ok??
     
Wczytywanie...

Poleć forum