1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem z Internetem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mrozik99, Grudzień 6, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mrozik99

    mrozik99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Na wstępie chciałem napisać, że przewertowałem wszystkie wątki jakie się już wcześniej tu przewinęły, lecz odpowiedzi w dalszym ciągu na mój problem niestety nie.
    Mianowicie.

    Dostałem od kumpla kilka kodów ze zdrapek (jeden na 48h). Problem w tym, że nigdzie nie mogę tego wpisać.

    Ale od początku. Posiadam internet bezprzewodowy Toya. Router jest gdzieś w skrzynce na klatce, więc nie ma szans podpiąć się kabelkiem do konsolki.
    No, ale po teście połączenia, konsolka łączy się z siecią lecz już z internetem niestety nie. "Serwer DNS nie rozpoznaje nazw serwerów Xbox LIVE ..."

    Nie wiem czy najpierw mam szukać możliwości wpisania kodu, który otrzymałem, czy najpierw powinienem być połączony z internetem.
    W każdym razie robiłem już niemal wszystko co wyczytałem na necie, lecz bez rezultatu. Mogę tylko liczyć, że ktoś z Was mi pomoże.

    Dodam, że konsolkę Xbox 360 slim mam przerobioną rgh.
    Nie wiem czy to ważne, ale okładki do gier ściągam bez problemu.

    pozdrawiam i czekam na odzew.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mając RGH zapomnij o graniu na Xbox Live, jedynie LiNK.
    Problem z połączeniem masz dlatego, że liveblock i livestrong są włączone, jakbyś to wyłączył i się podłączył do XBL to ban od razu.
     
  4. mrozik99

    mrozik99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega gra 1,5 roku na xbox Live i nie zbanowali go póki co.
    Też ma rgh. I tak nie mam zamiaru kupować live'a, bo nie mam czasu grać, aż tak często, więc takie 48h zdrapki to dla mnie fajna sprawa. Pomożesz jak wyłączyć teego liveblocka i livestronga :)?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie możliwe, że gra na XBL już 1,5 roku mając RGH.
    Liveblocka i livestronga wyłączasz w DashLaunchu, albo wystarczy, że dopiszesz w launch.ini następującą linijkę:
    liveblock = false
    livestrong = false

    Robisz to na własną odpowiedzialność, po podłączeniu do XBL możesz od razu dostać bana jeżeli masz RGH, chciałeś wiedzieć jak to zrobić to napisałem, ale ja nie radzę ci tego robić. Także jeszcze raz napisze - nie biorę odpowiedzialności w przypadku kiedy dostaniesz bana.
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ewenement na skalę światową...... :applouse:

    Jeśli podłączysz się do live mając RGH daje Ci 2 minuty.....

    Opcje te wyłączysz w Dashlaunch zakłdka sieć.


    Alert Tylko nie zakładaj tematu dostałem BANA co teraz mam zrobić jak to cofnąć

     
  7. mrozik99

    mrozik99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przysięgam, że tak właśnie jest. Gra nawet w Fife14, mimo, że miał obawy na początku, że dostanie szybko bana, ale tak się póki co nie stało.
    Dziękuje za informacje, jeszcze się zastanowię czy spróbować, czy lepiej się wstrzymać. Dam Ci znać na priv za jakiś czas ;)
    pozdrawiam
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Może się pomyliłeś i kolega ma LT? (Wypalanie gier na płyty), gdyż to jest nie możliwe co piszesz.
     
  9. mrozik99

    mrozik99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aż do niego zadzwoniłem ;d kumpel ma tylko przeróbkę LT wypala gierki na płytki, więc pewnie macie racje, że na rgh dostałbym bana. Czyli przeróbka LT nie jest wykrywalna i nie może dostać bana?
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli ma LT3 i nagrywa odpowiednio płyty, oraz nie gra przed premierą danej gry to nie powinien dostać.

    Hah, i wszystko jasne - zamykam i kosz.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum