1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem z siecią przez kabel.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michał Redkwa, Październik 5, 2013.

  1. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Ostatnio przeniosłem swojego xkloca z salonu na biurko. Podłączyłem go do monitora i chciałem też wypiąć kabel internetowy (ethernet) z kompa i wpiąć do kloca. Gy próbuję się połączyć wyświetla się błąd i każe mi przetestować połączenie. Test kończy się na łączeniu z siecią (1 etap) i wyświetla się komunikat o błędem adresu ip. Z siecią bezprzewodową i komputerem przez ten sam kabel problemów nie było. Jak rozwiązać ten problem?
    Dodam jeszcze że nie mam przerobionej konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Samemu wpisać trzeba pewnie ip,maskę,bramę i dns'y w ustawieniach.

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  4. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A gdzie sprawdzić co tam wpisać? Zupełnie się na tym nie znam...

    @Edit
    Znalazłem te dane na kompie w panel sterowania>połączenie sieciowe. Może jak wpiszę to samo to da rade.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No w ust. karty sieciowej w kompie.


    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  6. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Weź na automatyczne albo: start -> uruchom -> cmd -> ipconfig -> adres IPv4 i zamień ostatnią cyfrę. Ja mam np. na kompie 192.168.0.168 a na X'ie mam 192.168.0.112
     
  7. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepisanie z kompa nie zdziałało.
    SuperSlimek sprobuje jeszcze twojego sposobu.

    @edit
    Zmieniłem ostatnią liczbę ip (z 192.168.1.102 na 192.168.1.132), resztę zostawiłem jak na kompie (maska,brama i DNS) ale to nic nie dało.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak to masz połączone? Masz router jakiś?
    Spróbuj ip na sztywno ustawić i przypisać go do konsoli w routerze.
    Na kompie ,żeby mieć internet ręcznie wpisywałeś ip, brame, maske?? Czy automatycznie uzyskuje?

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  9. konto_myszki_miki

    konto_myszki_miki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podaj te adresy (ip, maska, brama, dns1, dns2).

    Gdy podłądzysz do Xa przewód LAN zaczynają migać diody przy złączu??
     
  10. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jaki xbox? Przy starszych po lanie musi być podobno skrosowany kabel, inne wyjscie to podłączenie przez router.


    Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam slima, i kabel jest połączony z ruterem.
    Mój model to ASMAX AR704g.
     
  12. konto_myszki_miki

    konto_myszki_miki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odpowiadaj na pytania to znajdziemy rozwiązanie (chyba znajdziemy...)
     
  13. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory jakoś te posty mi umknęły jak przeglądałem na tel ;/
    1. Na kompie ,żeby mieć internet ręcznie wpisywałeś ip, brame, maske?? Czy automatycznie uzyskuje? - automatycznie

    2 Jak to masz połączone? Masz router jakiś? - kabel idzie z rutera(ASMAX AR704g) do kompa, ten sam kabel chciałem używać do konsoli.

    3. Podaj te adresy (ip, maska, brama, dns1, dns2).
    ip - 192.168.1.102
    maska - 255.255.255.0
    brama - 192.168.1.1
    dns1 - 194.204.152.34
    dns2 - 194.204.159.1

    4.Gdy podłądzysz do Xa przewód LAN zaczynają migać diody przy złączu?? - Nie mam diod przy kablu.

    5. Jaki xbox? - Slim
     
  14. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    skoro masz ustawione na pc Automatycznie to w xboxie też ustaw na automatyczne, nie wpisuj nic.
    Chyba że roter ma jakieś zabezpieczenia ustawine na adres mac? Może reset Routera?
     
  16. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ustawiam automat to nie działa. Sprawdze te zabezpieczenia.
     
  17. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    No to łącz się bezprzewodowo, lub ustaw ręcznie. Na PC w wolnej karcie sieciowej ustaw tak: ip: 192.168.137.1, maska: 255.255.255.0, Brama: tu nic nie wpisuj. W konsolę wpisz: ip: 192.168.137.2, Maska: 255.255.255.0, Brama: 192.168.137.1 No i tak powinno zadziałać, a jak chcesz się w filezilla połączyć to z tymi ustawieniami w filezilla wpisujesz: ip: 192.168.137.2, Login: xbox, Hasło: xbox No i jedziesz!!!
     
  18. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to zrobić i na czym polega połączenie przez filezilla?
     
  19. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze raz zrobisz refresh, a zarobisz warna, odświeżać sobie możesz w dziale GIEŁDA ,i to co 24 godz - Jabar.
     
  20. Michał Redkwa

    Michał Redkwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest może taka możliwość że mam zepsutą kartę sieciową? Bo słyszałem o takich przypadkach. Gwarancję jeszcze mam więc nie byłby to problem.
    Chyba że działające wifi wyklucza tę usterkę.
     
  21. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest taka możliwość.
     
Wczytywanie...

Poleć forum