1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem z TV

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wrocman, Grudzień 23, 2012.

  1. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam,

    Mam problem z podłączeniem konsoli z TV.

    Nie dawno zakupiłem konsolę, używaną.
    Na jakiś czas wyjechałem więc jej nie używałem, po powrocie konsolę podłączyłem pod brata TV i wszystko było ok.
    Gdy mój TV wrócił z naprawy po podłączeniu cały czas jest "Brak połączenia". Brak ma podobnego TV tylko mniejszy ekran. U niego wszystko działa jak należy, a u mnie nie.
    Próbowałem reset ustawień display w trakcie włączenia konsoli, ale resetuję się i dalej to samo. Na drugim TV bez problemowo nawet restart.
    Kabel HDMI ten sa (próba na 3, cały czas to samo). Gniazdka w TV są ok, dekoder, komputer działają prawidłowo.

    Można prosić o jakieś sugestię?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    skoro dekoder i komputer na tym TV działają prawidłowo na kablu HDMI, to spróbuj wypiąć np dekoder i w to miejsce wpiąć hdmi z konsoli , cudów nima :D

    Gdzieś musi być problem, ale skoro na tym samym kablu ta konsola działa na innym TV to coś z tym twoim TV jest nie tak, ustawienia w klocku chyba nie mają tu nic do rzeczy...

    PS. a na zwykłym kablu (EUROSCART, Chinch) jakbyś podpiął to idzie ??
     
  4. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mamy tylko kabel HDMI dołączony do konsoli.

    Nie mam nawet jak sprawdzić czy działa na innych.
    Czytałem, że to właśnie przez ustawienia display ale dziwne, że na innym TV, mniejszym działa bezproblemowo.
    Reset ustawień do ustawień fabrycznych by nie pomógł?

    edit: konsola nie jet przerabiana i na 3 TV również działa bezproblemowo.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    możesz spróbować, nie zaszkodzi, ale wątpię czy pomoże ...

    może spróbuj w ustawieniach display zmienić na niższą rozdziałkę ?

    wydaje mi się, że wina jest po stronie TV jednak..
     
  6. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    zmniejszyłem na 720, ale dalej nic a nic.
    nie wiem czemu, nie wiem czemu tak.
    edit: kolegi ps3 działa normalnie.
    pojawił się nawet czarny obraz, ale tylko to.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wtyczki masz dobrze podopinane ?? a może musisz źródło w TV zmienić ??
     
  8. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mam problem z gniazdem HDMI w TV, tzw z płytą gdzie te gniazda są.
    Ale problem polegał tylko na skaczącym od czasu do czasu obrazie. Nigdy nie było problemów z brakiem. Konsola PS3 na tym samym kablu, na tym samym wejściu działa poprawnie. Próbowałem już, "dociskać" wtyk, zmieniać gniazda, zmieniać ustawienia TV/źródła. Ale dalej to samo.
    Po zmianie na 720 i podpięciu pod mój pojawił się tylko czarny obraz. Zmiana źródła na HDMI2 i powrót na 1 sprawił, że pojawił się komunikat "Brak połączenia".

    Bardzo dziwna sytuacja i wszystko wskazuję, że jest coś z TV. Tylko dlaczego reszta działa a konsola nie.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    a w innych gniazdach HDMI w TV ? np tam gdzie masz dekoder lub komputer jest to samo ??
     
  10. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Po świętach zakupię kabel A/V HD i zobaczymy.
    Tak na każdym jest to samo. Gdy podłącze pod inny TV, zmienię rozdziałkę na mniejszą albo dam opcje ustawień dopasowanych po podłączeniu pod mój mam czarny ekran.
    Ale cały czas nic nie łączy. Myślałem nad ustawieniami na ślepo właśnie kiedy jest ten czarny ekran, ale jakoś nie mogę nic wyliczyć dobrze.
     
  11. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czy kiedykolwiek xbox działał z Tym TV ?

    Wymiana, zakup kabla nic nie da. Kabel każdy (oczywiście warunek jest że musi być sprawny) powinien działać.

    W TV jeszcze możesz pogrzebać nad ustawieniami HDMI o ile takowe są.

    Mam TV LCD, które HDMI nie jest kompatybilne z kinem domowym i musiałem innym sposobem je połączyć - dobrze napisałem kompatybilne i nie działa. Znam również podobne przypadki, że przez HDMI konkretne DVD nie poszło a innej marki bez problemów.
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    a zmieniałeś rozdziałkę w ustawieniach konsoli?
     
  13. wrocman

    wrocman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Pierwszy raz ją podłączyłem pod swój TV.

    Nie wymiana kabla HDMI a zakup A/V HD Componet, żeby podłączyć konsolę nie przez HDMI i sprawdzić czy w ogóle będzie działać.
    W TV nie ma żadnych innych ustawić HDMI niż wybór gniazda.

    Na TV mojego brata, firma ta sama, model o dwa lata starszy, mniejszy i śmiga aż miło...na moim nic.


    Tak rozdziałkę zmieniałem po podłączeniu do TV brata, a następnie do swojego...pojawiał się tylko czarny obraz i to wszystko.
     
  14. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wiesz co miałem takie coś w przypadku PS3, gdy wyłączyłem dźwięk poprzez HDMI to również TV mi "nie widział" konsoli. Nie wiem czy xbox ma takie ustawienia, ale to mi właśnie mi się przypomniało.

    I mój TV nie działa z urządzeniami połączonymi przez HDMI, w których nie ma dźwięku, a jest wyłącznie sam obraz.

    Jak podepniesz x'a przez komponent raczej nie będzie problemu.
     
  15. barti271

    barti271 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A Jja mamproblem z monitorem pod hdmi -dvi tak jak by nie widzial sygnalu z niego wczesniej bylo dobrze azmienialem nand na 16202
    a na 14719 bylo wszystko ok
    pomozcie cozrobic i jak aby monitorze tez bylo ok nie tylko na tv na kablu Av
     
Wczytywanie...

Poleć forum