1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem z XboxLive (Livebox)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ahmeden, Maj 25, 2011.

  1. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Z góry piszę, że przeczytałem chyba wszystkie artykuły z tym związane i kierowałem się także solucjami ze strony xbox.com. Mój problem wygląda tak. Wszystkie potrzebne porty w Liveboxie odblokowane. Przy połączeniu z kablem ethernet konsola łączy się z siecią, później z ethernetem. Gdy dochodzi do łączenia się z Livem ten pasek na dole dochodzi za każdym razem do... powiedzmy 1/4 i wywala błąd, że nie udało się połączyć. Spróbowałem też połączyć to w ten sposób. PC z WiFi i Xbox przez kabel ethernet. Ten sam efekt niestety :/ W czym może być problem? Dodam, że wcześniej przeprowadziłem update (offline) Dasha.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakie porty przekierowales ?
    Przekierowales je na prawidlowe ip ?
     
  4. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystkie porty ustawione zostały na ip 192.168.1.10 <- takie ip automatycznie sobie wybrał xbox.
    Przekierowane porty są następujące:
    3074 - TCP i UDP
    88 - UDP
    53 - TCP i UDP
    80 - TCP
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To ustaw na stale IP wew konsoli na podstawie jej mac adresu, jak wyskakuje blad co pisze w informacjach dodatkowych ?
     
  6. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więcej informacji... są dwie wskazówki. "Wyłącz i włącz router odczekaj 30 sek." i "upewnij się, że port 3074 jest otwarty w zaporze sieciowej". Aktualnie mam podłączoną konsole kablem Ethernet <scrossowanym> do PC. Z PC przez WiFi łączę się z internetem. Mimo to ustawić wew. stałe ip w konsoli? I nie widzę nigdzie jej adresu mac.

    EDIT:
    Ustawiłem ręcznie adres 192.168.0.10 <- taki jak w routerze , bo iks sam sobie ip mienił, jednak teraz wyskakuje jakiś błąd z DNS'ami

    Pozdrawiam
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A po co laczysz sie przez kompa ?
    Polacz ze konsole bezposrednio do routera za pomoca wifi, nic dziwnego ze przekierowanie nic nie daje, musisz otworzyć te porty na zaporze komputera ale tak jak pisalem polacz konsole bezpośrednio z routerem
     
  8. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Połączenie z urządzeniem sieciowym za pomocą statycznego adresu IP nie jest możliwe."

    Ustawienia takie:
    Ustawienia IP ręczne
    IP: 192.168.0.10
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Ustawienia DNS Automatyczne
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No i co co to da ze ustawisz takie samo ip jak komp ma ?
    To nie xbox sobie je zmienil tylko serwer dhcp mu je przydzielił, jeszcze raz zapytam bo jakiego grzyba laczysz sie za pomoca kompa jak masz router ?
     
  10. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Źle mnie zrozumiałeś. Ten komunikat wyskoczył po podłączeniu do routera. A to nie jest IP komputera, to IP które przydzieliłem tym wszystkim w/w portom w konfiguracji routera. Co robię nie tak?
    Przepraszam za nieścisłości.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to podlacz bezposrednio do routera ale nie ustawiaj recznie ip bo livebox tego nie lubi, po tym ustaw stale ip dla konsoli w routerze i przekieruj porty na dane ip, musi dzialac, a i kabel oczywiście nie krosowany tylko 1:1
     
  12. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, jakie ip przypisać konsoli? I to właśnie jest problem... mam skrosowany kabel. Na crossowanym nie będzie działać? W takim razie jutro sobie zrobię kabel 1:1...
     
  13. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Crossowany kabel służy wyłącznie do połączenia PC-PC, nigdy do połączenia urządzeń z routerami/switchami itd.
     
  14. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jeśli podłączasz crossowany kabel do routera i PC efekt jest taki sam jak z kablem niecrossowanym. W komputerach nie robi to różnicy. Nie wiedziałem jednak, że konsole się nie lubią z crossowanymi kablami. Jutro zetnę końcówki i zrobię zwykły kabelek. Czy wtedy będzie to normalnie działać?
     
  15. ahmeden

    ahmeden Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc jakie IP nadać konsoli? Dalej nie wiem jak to zrobić :/
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W komputerach robi to roznice jesli sieciowka nie potrafi sie przestawić, co ty z tym IP przecie router automatycznie przydziela ip
     
  17. o9d6

    o9d6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawie
    Ja się przez chyba miesiąc męczył z podłączeniem konsoli do internetu. Kupiłem nowy kabel (ethernet, niecrosowany), w konsoli ustawiłem wszystko na automatyczne. Podpiąłem ethernet do konsoli, następnie do modemu, następnie zresetowałem modem (wyłączyłem z prądu i włączyłem po ~10 sekundach), zaczekałem jakąś minutę i wszystko działało, a uciesz na twarzy niezapomniany, hehe. Problem ostatecznie tkwił w kablu i w tym, że nie zresetowałem modemu. Po zresetowaniu modemu, pobiera (on) konfigurację z konsoli, nie zawsze trzeba przystosować konsolę do modemu, lecz modem do konsoli, a wielu z Was tego zapomina.
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zapomina hmm problem w tym ze masz problem z odróżnieniem modemu od routera, modem nie potrafi rozdzielic lacza na kilka komputerow wiec podlaczajac inny komp zalecany jest restart, a router nie potrzebuje zadnego restartu aby podlaczac do niego urzadzenia
     
  19. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    W temacie mowa o Livebox'ie, czyli urządzeniu które ma problem w każdej kwestii :)
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Livebox wbrew nazwie to router i obecne liveboxy sa produkowane przez firme sagem ktora jest jedna z większych firm francuskich produkujacych wiele urzadzen komunikacyjnych m.in dla wojska, a to jak komu dziala to kwestia ustawień
     
Wczytywanie...

Poleć forum