1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z połączeniem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Stan, Luty 15, 2009.

  1. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    mam problem z podłączeniem xboxa do netu ( robie to pierwszy raz )

    Mam neta - osiedlówkę

    dziś mnie naszła chęć na podłączenie klocka do netu - wziąłem więc odłączyłem kabel od kompa i wpiłem w xoboxa. Wszedłem w ustawienia sieci z początku nic nie wpisywałem wszystko było ustawione na automatycznie i wg zaraz na początku testu błąd wyskakiwał. Wpisałem ręcznie IP , maskę podsieci, bramę i serwery dns , włączyłem ponownie test i początek mi przeszedł tzn. połączył się z siecią ( tam tak jest to rozrysowane ) i nie mógł dalej przejść na internet. :confused:

    pisało żebym wyłączył i włączył router ale ja nie mam routera :DD

    HELP:D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze masz blokade na mac adres.
    wpisz jako alternatywny w xboxa mac adres z peceta
     
  4. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    czyli adres fizyczny karty sieciowej kompa ?
     
  5. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    dobra dzięki :) już zrobiłem i działa

    nie chce mi się już dziś rejestrować do live :p
     
  6. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mam identyczny problem , tyle , ze nie moge u siebie wprowadzic adresu MAC karty sieciowej bo jej adres to FF-FF-FF-FF-FF-FF i konsola nie przyjmuje takiego adresu. Gdzie w kompie moge zobaczyc liste blokowanych adresow MAC??
     
  7. xclone

    xclone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    eheheh.. :> fajny ten MAC.. :>
    ok..
    1) odpal sobie na komputrze wiersz poleceń (ten taki czarny ekran z c:\)
    2) wpisz: ipconfig -all
    3) pewnie jestes podłączony kablem do internetu, więc odczytaj co jest przy "Karta Ethernet" albo jakoś tak podobnie.. - tam jest adres fizyczny

    btw. nie ma możliwości, żebyś miał taki adres fizyczny twojej karty sieciowej.. :>

    odczytany MAC wpisujesz w odpowiednie miejsce w konfiguracji sieci X-a..
     
  8. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ee... no niestety jest jakos tak ze adres jest jaki jest :p Chyba zainstaluje na nowo sterowniki do karty...

    [​IMG]
     
  9. xclone

    xclone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to jest połączenie drugie - a połączenie pierwsze ?
    faktycznie masz FF.. :> przeinstalowanie sterowników to raz, sprawdzenie w biosie to dwa.. powodzenia.
     
  10. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Lokalnego polaczenia nr 1 nie mam :D nie wiem dlaczego odrazu nr 2 sie zrobilo :p Problem rozwiazany... do sterownikow dodane bylo oprogramowanie , ktore umozliwilo mi zmiane adresu MAC karty sieciowej i teraz wszystko smiga jak trzeba :D
     
  11. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zeby nie zakladac nowego tematu
    Ja mam jescze inny problem tez mam osiedlowke
    Zrobilem format [przed formatem tez mialem duze problemy z internetem w x360] i teraz wpisuje recznie wszystkie ip bramy maski nawet mac zmienilem i dalej pisze mi ze "IP kloci sie z innym w sieci" sprawdzalem wszystko i nie mam pojecia co jest przczyna ;/

    poradzcie cos bo mnie juz krew zalewa :p
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    daj screnszoty z wlasicwoci tcpip z twoich poleczen sieciowych i moze tez z tego co wpisujesz do xboxa
     
  13. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może głupie pytanie ale dla pewności je zadam.
    Podłączasz w jednym czasie tylko konsole lub tylko PC?
     
  14. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    konsole i PC oczywiscie polaczenie glowne mam "udostepnione" do polaczenia lokalnego 2
    Wieczorem wrzuce scrny
     
  15. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  16. xclone

    xclone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w konsoli daj ip np. 192.168.0.250 (wysokie).. i bramę 192.168.0.2..
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak ci ludzie czytaja te poradniki ze wpisuja to samo w pc i konsoli:)
    to juz 2 taki przypadek dzisiaj :)
    zasada jest prosta jak wszytsko dobrze zrobisz to musi działac jak nie działa niech sie zajmie tym fachowiec na forum na odleglosc nikt wiecej ci nie pomoze....
     
  18. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem teraz w ogole wszedłem na tcip karty i zobaczylem ze sa powpisywane adresy juz wiec dalem automatyczne i teraz jest:
    ImageShack - Image Hosting :: 123qi3.jpg

    Juz naprawdę opadam z sił ^^
    A i dodam ze zmiana ip w konsoli na inne niz karty nic nie dalo teraz juz nie bylo komunikatu o tym samym ip ale po prostu nie moze xbox znalezc mi sieci....
    Najdziwniejsze jest to ze media center wykryl xboxa a xbox dalej nie czyta sieci ....
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no i dobrze masz :)
    teraz daj na xboxsie.
    ip 192.168.0.2
    maska 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1
    dns 192.168.0.1 (albo jakies inne z twojegopolaczenia inetrnetowego)
     
  20. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pomogło ;P
    dzieki ;]
     
  21. czachadymi89

    czachadymi89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabkowice Sl
    Witam mam podobny problem z połączeniem do xbl tez mam internet osiedlowy ;/
    cała siec jest podłączona do routera, podłączałem mojego xboxa do neta grałem na necie w demka znaczy działa, chciałem podłączyć do neta przez PC ale nawet sieci nie wynajduje.:confused:
    pomocy

    Zapomniałem dodać kopiłem kartę sieciowa i łącze kablem oryginalnym od x360
     
Wczytywanie...

Poleć forum