1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PiedmontRaptor0, Listopad 18, 2011.

  1. PiedmontRaptor0

    PiedmontRaptor0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mój problem polega na tym, że gdy połączam się z xbox live, następnie włączam grę to po jakimś czasie odłącza mnnie od sieci. Tak się dzieje za każdym razem nawet gdy gra jest wyłączoną. Jest to szczególnie uciążliwe podczas gry w sieci. Po odłączeniu podłączam znowu i znowu się odłącza mniej więcej po tym samym odstępie czasowym. Korzystam z połączenia wifi i myślę że w tym tkwi problem. Automatyczne uzyskiwanie adresu ip mam wyłączone ponieważ wtedy w ogóle się nie łączy z siecią, więc adres ip, bramkę itp. wpisałem ręcznie. Ta opcja działa lecz myślę że to powoduje ten problem. Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    A nie masz przypadkiem konfliktu ip ? Ustaw automatycznie ip i dns powinno chodzić.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  4. PiedmontRaptor0

    PiedmontRaptor0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawiłem automatyczne ip i dns i odłączyło mnie z sieci. Uruchomiłem test połączenia i zakończył się niepowodzeniem. Wyskoczyła mi informacja jak temu zapobiec: "Nie można pobrać adresu ip z routera lub modemu. Wyłącz router lub modem, włącz go ponownie i odczekaj 30s" Zrobiłem tak jak napisali i nie pomogło.

    Ps: Jak ustawiłem to automatyczne uzyskiwanie ip to ustawia mi jakieś dziwne ip które nie jest moje i pierwszy też je widzę na oczy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum