1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z połączeniem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dominik20212, Czerwiec 5, 2012.

  1. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam , mam taki problem a mianowicie posiadam modem ZTE ZXDSL 831 ALL i nie wiem jak go skonfigurować żeby mi live chodził. Próbowałem otwierać porty ale nic nie dało. komputer jjest podłączony do modemu za pomocą USB a xbox za pomocą skrętki . jest tak że albo jest napisane że NAT umiarkowany albo wogóle nie ma połączenia z internetem. PROSZĘ WAS O POMOC. Z GÓRY DZIĘKUJE
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak miałem neti switch do modemu i xa podłączyłem zwyklym kablem+autoustawienia wogule ci wykrywa na xie ip itd?i musisz firewala wyłaczyć na modemie prawdobnie.
     
  4. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wyłączenie firewalla nic nie dało . dodam że czasami jest napisane że NAT umiarkowany albo wogóle nie łączy . to chyba wina kabla nie jest bo mam nowy i wcześniej wszystko było ok
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie możesz w tym zte używać usb i rj45 jednocześnie, kup switch sieciowy

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie możesz używać jednocześnie usb i rj45 z modemu bo przy rj45 jest przydzielane ip za pomoca dhcp, a z usb z wan
    Nie wspominając ze to dwa różne uklady dlatego komputer ma internet, a konsola nie ma

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    A czy twój modem łączy przez PPPoE(czy jakoś tak)?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To modem ADSL'owy wiec jak myślisz ?
    Z resztą to nie ma nic do rzeczy bo w tego typu urządzeniach używa sie USB lub RJ45, nigdy jednocześnie
     
  10. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Niech wyciągnie kabel od kompa z modemu, podłączy kabel do XA.A w konfiguracji ustawi tą funkcje i wpisze swój login i hasło uzytkownika...
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nic nie da bo ten modemo/router w domyślnych ustawieniach pracuje w trybie routera, a nie trybie bridge z resztą co to mialo by za sens przełączać kabel miedzy komputerem a konsolą, ten zte nie ma switcha cztero-portowego wiec trzeba go kupic i moze dzialac jako zwykly budżetowy router
     
  12. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale wcześniej mi działało w takiej konfiguracji a potem zmieniłem system ( na ten sam xp ) i coś sie porąbało.
     
  13. dominik20212

    dominik20212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    OK problem rozwiązany, zadzwoniłem do tp i kazali mi zresetować modem i ustawić konfiguracje od nowa. XBL mi działa jednak jest napisane że Nat jest umiarkowany ale ogólnie jest git . temat do zamknięcia
     
Wczytywanie...

Poleć forum