1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z portami - Fail oraz samym system link

Temat na forum 'LINK' rozpoczęty przez stw997, Styczeń 3, 2014.

  1. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam problem z portami, ponieważ zawsze wyskakuje fail:
    Bez UPNP - fail, z również.

    Porty mam zrobione tak:
    [​IMG]|
    UPNP włączone:
    [​IMG]


    Do tego gdy wchodzę w gre, klikam guide wyskakuje menu.
    W menu jest system link, jednak jest on przyciemniony i nie da się go odpalić.
    Próbowałem na 3 różnych FSD, każde było najnowsze: 3.0 Rev 775, zawsze na oryginalnej skórce: default
    Ostatnim razem FSD pobrałem z RealModScene, każdemu to naprawiało się po pobraniu stąd właśnie.

    Nie wrzucałem jednej na drugą, każda była instalowana od nowa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie sugeruj się tym syfiastym testem, sprawdź czy połączy cię z hostem, ja mam fail i gram normalnie
     
  5. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wyświetla serwerów, do tego nie mogę wejść "system link" w menu.
     
  6. leadman

    leadman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz co u mnie mogę wejść w system link ale dopiero jak już jestem w grze. Wtedy guide i system link. W FSD też mam nie podświetlone - to po pierwsze.
    Po drugie musisz mieć konto w jqe360.com i zalogować się w FSD w ustawieniach - to działa niezależnie od portów i wystarczy to zrobić raz (u mnie nawet po wyłączeniu konsoli i ponownym włączeniu dalej jestem zalogowany).

    Co do portów to miałem problem na netiaspocie. Robiłem kilka razy metodą prób i błędów konfiguracje routera i w końcu poszło.
    Ogólnie co router to inaczej to wygląda.
    U mnie musiałem przekierować wszystkie porty wejściowe (cały zakres) na te 3071 i 3072 wyjściowe (UDP i TCP). Inaczej nie działało.
    Spróbuj u siebie odblokować cały zakres portów i zobacz czy zadziała.
    U mnie jak ten test nie przeszedł to wogóle link nie działał.
     
  7. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wiem, że często jest tak, że da się w to wejść tylko w grze, niestety u mnie nie działa wcale.
    Konto jest od początku, zalogowany i nic.. od tego zaczyna się z systemem link.

    Przekierować "całyh zakres" portów, tzn jak to?
     
  8. leadman

    leadman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    otwórz zakres od 0-65000 i sprawdź.
     
  9. na mchu jadali

    na mchu jadali Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprawdź czy w ustawieniach masz włączony plugin. Ja miałem to samo z portami musiałem skoczyć do dostawcy i zmienili mi na statyczne ip i wszystko śmiga
     
  10. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Plugin jest, ale nawet nie chodzi o porty, bo nie mogę wejść w system link.
     
  11. wojtek31

    wojtek31 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chełm Śląski
    Mam to samo na 735, za żadne skarby nie mogę uruchomić linka, wszystko dobrze skonfigurowane, test wypada ok, jednak po uruchomieniu gry z obsługą link nic nie działa (link na szaro). Zastanawiam się czy czasem dash launch nie powoduje tego... mam 3,1 który ponoć nie jest kompatybilny z dashem 16537 który u mnie siedzi. Na FSD 755 link śmiga jak szalony.
    Walczę z tym już 3 dzień i chyba dam za wygraną. Na fsd 735 nie ma żadnego problemu z odpalaniem gier, dodatkami dlc (np Freedom Cry) a na 755 nie dość że nie widzi TU do AC4 to jeszcze są problemy ze szmatkami, problemami z odczytem z dysku i fatal crashami nawet po wgraniu czystego fsd.
     
  12. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Też mam wgrany dash 16537, FSD Rev 775 i DashLuncher 3.10
     
  13. wojtek31

    wojtek31 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chełm Śląski
    I działa Ci czy nie?? Bo jeśli nie działa to spróbuj przed wgraniem czystego FSD755 zrobić całkowity reset danych dasha który obecnie masz, czyli wyczyść dane gier oraz zrestartuj fsd do ustawień początkowych, wyczyść dane skórki i wtedy wrzuć na nowo FSD. Ustaw linka i powinno śmigać, w każdym razie u mnie na 775 działa.
    Jedynie problem z 735 w którym za żadne skarby nie potrafię uaktywnić linka.
     
  14. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    FSD wrzucałem kilka razu, każde od nowa i z ustawieniami domyślnymi.
     
  15. leadman

    leadman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w 735 był problem z LINKiem. Coś się nawet przez realmodscene przewinęło o tym, na 775 problemu nie ma.
    Może spróbuj jeszcze z realmoscene ściągnąć wersję 775? Ja walczyłem ostatnio z avatarami i jedyny problem przez który nie działały to były złe avatary z chomika :)

    Pozdr,
     
  16. wojtek31

    wojtek31 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chełm Śląski
    No i problem z 735 pozostał :p Faktycznie, 775 działa z linkiem, jednak mam co do niego złe odczucia, bo u mnie nie chce współpracować z dodatkami i Title update`ami pomimo czyszczenia wszystkiego i resetowania skórki. Najlepsze jest to że na samym początku, po zrobieniu RGH 775 działał idealnie, nawet po 1 ściągnięciu TU do AC4 widział Freedom Cry, niestety po czasie zaczął robić Fatal Crashe, nie chciał uruchamiać niektórych gier a po wgraniu na nowo przestał współpracować i tak mam do dziś.
    Przeniosłem się na 735 bo tam nie mam tylko LINKA a reszta hula.
    Tak więc nie wiadomo co zrobić tak na prawdę, ja rozkładam ręce i czekam może kiedyś gdzieś znajdę odpowiedź jak wszystko uruchomić :)
     
  17. stw997

    stw997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nadal nikt nic nie wie, co z tym zrobić?
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    przeinstaluj fsd z poziomu xexmenu zamiast kombinować, plugin źle się dograł i tyle.
    po przeinstalowaniu będzie działać.
     
  19. kozer1976

    kozer1976 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeinstalować przez xexmenu to znaczy na nowo go przenieść za pomocą file managera?

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, tylko przez Xexmenu a nie tym w FSD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum