1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z profilem RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kama3pl, Październik 8, 2014.

  1. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam konsolę z RGH i mam problem z utworzeniem profilu, tzn tworzy się on, ale gdy chcę się do niego zalogować wyświetla się komunikat:
    Ta funkcja jest tymczasowo niedostępna. Spróbuj ponownie później.
    Kod statusu: d0000102.
    ktoś wie o co chodzi? Nigdy tak nie miałem na innych konsolach z RGH, ta to Corona V2, dash 16747, systemupdate wgrane.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  4. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem z wyłączonym i włączonym, zmieniałem też ustawienia w dashlaunchu, ustawiając np fakelive, niestety nie pomaga, odinstalowałem aktualizacje systemupdate i to samo.. spróbuję jeszczena nowo wgrać FSD, czasami jak stworzę profil to zaloguje się do niego i działa dopóki nie zrestartuję konsoli, jak zrestartuję to wyskakuje ten kod błędu, często od razu po utworzeniu profilu nie można się w ogóle zalogować, jest od razu błąd. Fotka trochę mało czytelna:
    https://www.dropbox.com/s/azq7p9o6uis9g65/IMG_20141008_200643.jpg?dl=0
     
  5. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To jest błąd spowodowany brakiem połączenia z livem. Spróbuj może zablokować to w dashlaunchu.
     
  6. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Usunąłem FSD i dashlauncha, a także wszystkie aktualizacje, ten błąd dalej się wyświetla na dashboardzie NXE, ale loguje mnie do profilu, myślę, że chodzi tutaj o xbox live, do którego konto nie może się podłączyć, co sugeruje też nagłówek komunikatu. Pamiętam, że kiedyś też wyskakiwał komunikat jakiś o Xbox Live, ale można było wybrać anuluj czy coś w tym stylu, teraz jest tylko OK, no i przy FSD nie loguje mnie do profilu :/ Naprawdę nikt z Was nie miał takiego problemu?
     
  7. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hm, miałem kiedyś inny podobny problem z livem, pomogła chyba aktualizacja z avatarami.
     
  8. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po wgraniu avatarow jest tak samo, pokombinuje jeszcze z opcjami dashlauncha
     
  9. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W razie czego spróbuj wyjąć jeszcze dysk i zaktualizować dasha.

    EDIT: i utwórz profil tymczasowo na pendrive
     
  10. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgralem wszystko na nowo i nic nie pomoglo, ustawilem na wylaczone automatyczne logowanie do xbox live, w kontroli rodzicielskiej tez wylaczylem dostep, wyglada ze dashboard jest uszkodzony, jutro sprobuje zaktualizowac na wyzszy. Pytanie: czy dashlaunch wspiera dashe wyzsze niz16747? Bo ostatnia wersja to 3.12
     
  11. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Mam to samo, nią masz podłączonej sieci to ci wyskakuje komunikat, to chyba dali w którejś aktualizacji.
    Tak mnie to tez denerwuje, niby tylko 2 kliknięcia ale skoro nie mam podpiętego kabla to po co konsola mnie o to pyta!
     
  12. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale tez nie mozesz zalogowac sie wtedy do profilu? W ogóle nie działają żadne usługi związane z xbox live, wszędzie ten sam komunikat :/ podłączyłem kabel do neta i nic się nie zmieniło.
    Dodam jeszcze że robiłem wcześniej RGH na konsolach trinity z tym samym dashem, dashlaunchem i FSD i wszystko działało, wyskakiwał komunikat o tym, ze nie mozna polaczyc sie z usluga xbox live, ale mozna bylo to potwierdzic czy anulowac i wszystko działało, a tutaj dziwny kod statusu, Tobie tez on sie wyswietla?
     
  13. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Oficjalny dashlaunch wspiera aktualnie do 16747. Gdzieś w necie bodaj jest przeróbka. Wyższy dash jeśli nie chcesz się bawić w live stealth nie jest potrzebny.
     
  14. kama3pl

    kama3pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem na nowo nand z tym samym dashem i jest już ok, coś musiało nie pójść podczas pierwszego wgrywania nandu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum