1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z przerobieniem napędu LiteOn

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Daniello09, Sierpień 5, 2014.

  1. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam
    Próbowałem wczoraj przerobić napęd z nowej konsoli, Xbox 360 Arcade, nigdy nie przerabiany w wersji Jasper. Napęd w środku to najzwyklejszy 74850C, kiedyś jak siedziałem dłużej w xboxach to przerabiałem je bez problemu.
    Sytuacja wygląda następująco. Wczoraj podłączyłem napęd za pomocą usb probe v3 i oczywiście standardowo komputer go nie widział. Dzisiaj trochę z tym powalczyłem, w sumie to wystarczyło wgrać ten sterownik portio64.sys i JungleFlasher zaczął wykrywać wszystko. Ale niestety nie mój napęd. Przez chwilę tylko tak mrugnęło ATAPI coś tam i model napędu a potem No drive detected! Drive type Un-determined. Jestem pewny, że akurat pod tym portem znajduje się napęd.
    Następnie podłączyłem napęd pod konsolę. 3 czerwone diody i brak obrazu. Podłączyłem ponownie do komputera, Jungle flasher dalej to samo Drive type Un-determined. Nie mam dvd key'a a w napędzie widocznie skasował się firmware. Ale jak to możliwe? Dobrze podpiąłem zasilanie, zrobiłem dokładnie to samo co zawsze.
    Czy to o czym pisałem wyżej świadczy o tym, że jakimś cudem skasował mi się fw wraz z kluczem napędu? Jak mogę odzyskać z tego napędu cokolwiek?
    Proszę o wsparcie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Jeżeli nic nie robiłeś freamware się sam nie skasuje spróbuj w dosflash ewentualnie usb pro lub maximum bądź spróbuj na innym pc bo jeżeli masz chwile napęd i ci znika i masz no detect to masz chipset na płycie po z którym nie zadziała w jf

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Klikaj Phat Key a nie Dvd Key to na początek, ew dosflash.

    edit, nie wykrywa napędu od klocka tylko jakiś zwykły twój z pc
     
    1 osoba to lubi.
  6. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Kurcze faktycznie, zastopowałem klatkę, tak to mój napęd z pc. A już się trochę ucieszyłem, że jest jakaś nadzieja :D No nic, próbuję teraz z dosflashem.

    Ani dosflash ani jungleflasher go nie wykrywa. A teraz jestem już na 100% pewny na którym porcie on się znajduje. Cokolwiek bym nie zrobił. No drive detected. Nic nie grzebałem z firmware napędu, ale on się zachowuje jakby wyparował. Był i znikł :D

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak napęd nie reaguje np. nie wypluwa tacki to spróbuj na innym kontrolerze sata.
    Były juz historie, że po blicku kontroler nie był juz w stanie postawić napędu.
    JEŚLI to brick to dvdkey tylko z nandu odzyskasz.
     
    1 osoba to lubi.
  8. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Sytuacja teraz wygląda następująco:
    Komputer dalej nie widzi napędu.
    Ale zmieniła się sytuacja na xboxie. Nie ma już 3 czerwonych diód, konsola włącza się normalnie. Tacka się wysuwa, ale napęd nie czyta żadnej płytki. Zakręca się ale po chwili poddaje.
    Jutro jeszcze spróbuję na innym komputerze, ale myślicie, że od tak mógłby zgubić się dvd key napędu? Strasznie dziwna jest ta sytuacja.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    trzeba bylo odczytac kod bledu z diod. Teraz wyglada ze spaliles tylko laser, po jego wymianie dowiesz sie co z resztą
     
Wczytywanie...

Poleć forum