1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z przeróbką dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Skay, Styczeń 19, 2010.

  1. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Was wszystkich :)

    Mam problem ponieważ chcę przerobić mój dysk wd scorpio 250gb bevt tak aby działał na xbox 360 robie wszytko wg poradnika oczywiście mam odpowiedni HDDSS.BIN i hddhackr v. 1.22 jednak po zrobieniu wszystkich czynności w hddhackerze piszę mi, że wszystko przebiegło pomyślnie i muszę wyłączyć komputer na 10 sekund i włączyć go ponownie więc tak robię następnie podłączam dysk do xboxa 360 i pisze mi nie znaleziono urządzeń pamięci masowej nie wiem już co mam robić próbowałem kilka razy przerobić dysk i nic proszę o pomoc czy może mam coś ustawić w biosie czy może zrobić coś jeszcze innego daje tutaj moje gg : 111 959 26 :) proszę o pomoc i Pozdrawiam :)

    PS: Dodam, że miałem bana na hdd ale już mam od banowany dostęp do instalacji i grania z hdd ale to chyba nie ma znaczenia :)


    Skay:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a partycje utworzyłeś na dysku wg.poradnika ?
     
  4. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    WItam! :) Ale przecież hddhackr v. 1.22 sam tworzy partycje 0 2 3 i nie trzeba już robić tego manualnie :) może w biosie coś muszę ustawić ? ktoś wspominał że trzeba przestawić aby sata widział jako idl ale nie jestem pewien ;/ proszę o dalszą pomoc :) i dzięki za odpowiedź Pozdrawiam


    Skay
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    użyj programu Xplorer360 ,do znalezienia na Googlu
    lub XPort360 i zobacz czy dysk jest widoczny na PC ?


    ... po ustawieniu partycji trzeba jeszcze raz wgrac hdds.bin-a od dysku 250GB
     
  6. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha ok dzięki bardzo :) zobaczę w tym programie a potem wgram jeszcze raz hddss.bin :) i dam znać jak poszło ale myślę, że to rzeczywiście przez to, że nie wgrałem drugi raz hddss.bin :) lecę to zrobić i dam znać bo muszę skoczyć do kumpla co mieszka obok mojego domu bo nie mam sata w komputerze :p ;/

    PS: Mam jeszcze pytanie co muszę zrobić aby wgrać tylko sam hddss.bin a dokładnie jak się nazywa ta komenda w hddhackr :)
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź



    Skay :)
     
  7. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja wgrywalem u siebie tylko odpowiedni hddss.bin i po tym jak hddhackr napisal ze dysk powinien dzialac, podlaczylem do xboxa, dysk zostal znaleziony i wystarczylo go sformatowac spod konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum