1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z przeróbką.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Cris2k, Kwiecień 11, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Cris2k

    Cris2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Witam , najpierw opiszę swój problem a potem czekam na wypowiedzi.
    Więc tak niedawno próbowałem przerobić swoją konsole przedłużaczem sata domowej roboty (zwykły kabel sata z przypiłowaną obudową końcówki).
    Próbowałem przerabiać xbox'a przez wejście sata w laptopie ( wejscie od dysku ) , lecz napęd nie został wogóle wykryty , więc po paru godzinach męczenia się z przerobieniem , straciłem siły i postanowiłem poskładać xbox'a . Co sie okazało po odaleniu ? Napęd się nie wysuwa , tylko raz mruga jedna zielona dioda i napęd się wogóle nie wysuwał , nie było żadnej reakcji .Niedawno zamówiłem przedłużacz sata (bez żadnego obcinania końcówek itp.) i próbowałem wtedy go przerobić . Kliknąłem w opcje Erase po czym napęd zwrócił status 0x80.Próbowałem jeszcze raz dać erase i napęd znowu zwrócił 0x80 . Po kolejnej próbie napędu nie wykrywało . Dodam jeszcze na koniec ze gdy połozyłem napęd na obudowie to poszła jakaś iskra i nie jestem pewnien czy napęd nie został w jakis sposób uszkodzony , po włączeniu konsoli tacka sama sie wysuwa i wsuwa.Od kolejnych prób przeróbki napęd zwraca status 0x7F.

    Pozdrawiam i proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    na moje oko to napęd do kosza, trzeba by go sprawdzić profesjonalnym sprzętem. W najgorszym wypadku czeka cię wyciąganie dvdkey z płyty gł. (tj. RGH) i zakup nowego napędu.
     
  4. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Wg mnie albo poszedl naped albo southbridge.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napęd na peweno ma uszkodzony chip, od twojej przedłużonegl sata. Na koniec mozna powiedzieć, że jest duza szansa na ubicie southbridge.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Cris2k

    Cris2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    A jest jakaś możliwość naprawy ?
    Ewentualnie ile ten RGH kosztuje ? Słyszałem też że dzięki RGH to jakiś nowy system czy coś w tym stylu , może mi to ktoś wyjaśnić ?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Raczej już nie będzie możliwości naprawy, skoro coś się "skopciło"
    RGH zależy u kogo tak 180-200zł.
    Nowy system ? Może chodzi Ci o FreeStyleDash
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wymiana napedu to tyle co rgh, ja robie za 159

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum