1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z przyciskiem włączania/zasilania konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartolinho10, Wrzesień 8, 2012.

  1. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przerabiałem konsolę, właśnie wróciła z serwisu i wystąpił od razu problem.. Otóż konsoli nie można włączyć. Przycisk POWER w ogóle nie reaguje, nawet jeśli go przytrzymam.. Konsola włącza się tylko i wyłącznie gdy włączę Pada, wtedy się uruchamia. Może mi ktoś powiedzieć co jest ? Jak mogę to naprawić ? Przed wysłaniem do serwisu wszystko było ok ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wykrec rf czylu moduł ten od wlqczania i wsadz ponownie. Jak nie pomoze trseba kupic nowy jak cos mam po 30zl

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Jeżeli wcześniej było ok to napisz do nich, bo to oni zepsuli :p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wątpię, rf lubi sie zepsuć

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ~akir moglbyd mi dac do siebie jakis kontakt? gg czy cos, bo widze ze sie na tym znasz to bys mi pomogl rozwiazac ten problem...

    jak mam wykrecic ten modul ? rozmawialem z serwisantem powiedzial mi ze moze przedni panel cos zacina ten przycisk i zebym sprobowal go zdjac..
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to zdejmij i zobacz co jest grane. Aby dobrać się do rfa trzeba zdjąć obudowę od konsoli.
     
  8. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    całą? czy da się zdjąć jakoś tylko przód?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rozumim ze kbwola to grubas. Lapiesz za przerni panel i ciagniesz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a boków nie muszę zdejmować?
     
  11. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Nie łapiesz tam gdzie jest klapka po prawej i zdejmujesz.
     
  12. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przycisk normalnie się wciska, nic go nie blokuje. Ale po wciśnięciu w ogóle nie reaguje. Ani na włączenie, ani na wyłączenie.

    Da się to w ogóle jakoś naprawić ? Bez lutowania itp.
     
  13. nemo7

    nemo7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poland
    to wymień poprostu na nowy moduł, ceny na allegro sa juz od 10zl za sprawny, albo zamow u któregoś Kolegi z naszego forum
     
  14. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A trudno to się montuje ? Dam radę to sam zrobić ? Bez lutowania ?
     
  15. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nic nie lutujesz. Rozbierasz obudowę konsoli, odkręcasz 3 śrubki którymi jest przykręcony rf i go wyciągasz. Żadnej filozofii w tym nie ma.
     
  16. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc wymienić nie jest problemem tak? A czy te moduły z allegro po 10-20 zł są dobre ? Czy to jakieś dziadostwo ?
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Są dobre, to tania część.
     
  18. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli wymieniam tylko tą płytkę ? A włącznik zostaje i mam go przełożyć i Podłączyć jakoś ?
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Włącznik jest w module rf ;-) wymienisz cały moduł, od strony konsoli ma port podobny do USB wiec tylko go wpinasz.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. krystek0208

    krystek0208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak jestes zajnteresowany to mam moduł włącznika oczywiście sprawny jak coś to pisz
     
  21. Bartolinho10

    Bartolinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak oglądalem te moduły to jest tylko płytka. a ten przycisk biały do włączania i sygnalizowania liczbę podłączonych padow?
     
Wczytywanie...

Poleć forum