1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z RAID

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez BROLY, Październik 2, 2011.

  1. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Witam mam problem gdy podłączam napęd po pc komputer się zawiesza czytałem że trzeba wyłączyć RAID w biosie i tu problem bo wtedy w ogole system sie nie uruchamia. Wiecie może jak sobie z tym poradzić ?

    Na innej płycie głównej napęd czyta bez problemu ale nurtuje juz mnie bieganie do kolegi aby przerobic sobie xboxa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Uruk

    Uruk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    جحيم
  4. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Musisz zmienić z RAID na IDE. Podłączyć napęd do PC i dosflash Ci go wykryje. Oczywiście, najpierw przygotowujesz sobie w Jungleflasher, plik do wgrania, wczytujesz klucz dajesz spoof i zapisujesz na pendrive ten plik który się wygeneruje.
     
  5. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    a czy kupienie kontrolera rozwiąże mój problem?
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Po co wydawać pieniądze na kontroler skoro nie wydając ani złotówki zrobisz to w dosflash.
     
  7. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pisałem Ci co masz zrobić, jak Ci się zawiesza w systemie, to wejdź do płyty głównej zmień sata na: IDE. Następnie utwórz sobie dysk startowy dosflash. Podłącz napęd do PC, wykasuj firmware napędu w Dos. Będąc w windows napęd się już nie zawiesi, będziesz mógł spokojnie sobie przygotować plik do wgrania przez JF, następnie wgrać go w dosflash!
     
  8. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    a pytanie moje brzmi w kiedy mam zgrac klucz ?? po wyczyszczeniu softu w dosflashu czy przed ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum