1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z rb1 drum set

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xMtx, Lipiec 22, 2010.

  1. xMtx

    xMtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem ze swoim drum setem do x'a. Podłaczam go przez kabel usb do konsoli, na perkusji zapala się zielone swiatelko z X'em i miga. Problem w tym, że nic poza tym sie nie dzieje, przyciski nie działają, xbox nie widzi kontrolera i cała zabawa. Natomiast jak mam wyłączoną konsole, wciskam przycisk xbox na perksuji i konsola sie odpala, ale potem dalej nie widzi kontrolera i zadne przyciski nie dzialaja, strzalki etc. W czym moze tkwic problem? Jakis update portu usb z microsoftu czy jak? Wie ktoś? Jeśli podłącza sie pada na usb to od razu xbox go widzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Próbowałeś podłączyć USB HUBa ( tego z zestawu instrumentów ) a dopiero do niego perkusję?
     
  4. xMtx

    xMtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, bo nie mam usb huba. Perkusje kupiłem oddzielnie. Sam Drum set i w tym zestawie nie ma żadnego USB HUBA...
     
  5. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Przycisk synchronizacji naciśnij na iksie i na perkusji. Na iksie to ten mały guziczek po między slotami na kartę pamięci a przycisk on/off, a w perkusji to nie wiem gdzie on jest poszukaj.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    przeciez ta perkusja jest na kablu. mozesz jeszcze sprobowac podlaczyc ja do wylaczonej konsoli i wlaczyc X na perkusji. jak mimo tego dzialac nie bedzie to jest uszkodzona.
     
  7. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    DEXTER - napisał w 1szym poście, że już to próbował zrobić ;)
    No pozostaje Ci ją zwrócić na gwarację ( pewnie jakaś rozruchowa będzie? ) albo sprawdź jeszcze u jakiegoś znajomego jak chcesz mieć 100% pewności.
     
  8. xMtx

    xMtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie kiedy wciskam logo xbox na perkusji. Konsola się włącza ale nic poza tym, lampekcza na drumach zaczyna mrygac i tyle. Nic poza tym. Zadne przyciski nie działaja.
     
  9. traut

    traut Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,

    Udało ci się uruchomić drum set ?
    Mam dokładnie ten sam problem i nie wiem czy mam już zwracać perkusję na gwarancję ?
    czy może jest jakaś szansa na to iż zadziała ?

    Pozdr.
     
Wczytywanie...

Poleć forum