1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Red Dead Redemption

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez look4s, Kwiecień 27, 2011.

  1. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam! mam problem z RDRem prawie przy kazdej probie polaczenia wyskauje mi taki komunikat:

    [​IMG]

    jesli znajomy zaprosi mnie do trybu prywatengo czasem uda sie polaczyc przechodzac juz na tryb publiczny dlugo mieli probujac sie polaczyc przy okazji pare razy wyskoczy owy komunikat po czym wiesza sie konsola i tak w kolko, dodam ze pare miesiecy temu nie bylo problrmu, mam nie przerobiona konsole a gre mam z Marketplace

    aha niby w trakcie zawieszenia konsoli u znajomego w grze mignie ze dolaczylem i zaraz opuscilem gre
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. armirion

    armirion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nooo mam ten sam problem z przyjacielem niepróbowałem ale ja chciałem się do kogoś dołaczyć to to wyskakuje....
     
  4. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to nie jestem sam :)
    problemu z NATem nie mam np w BC2 nie mam problemu z podlaczeniem sie do kogos albo ktos do mnie tez nie ma problemu, tylko dlaczego teraz mam ten problem a 2 miesiace temu laczylem sie bez problemu
     
  5. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    problem chyba rozwiazany, wylaczylem UPnP na routerze i bez preoblemu moge sie laczyc ze znajomymi i oni ze mna a nawet wkoncu sam moge sie podlaczyc i konsola tez sie nie wiesza, na poczatku po wyborze trybu multi wyskakuje jakis komunikat o NAT-cie ale mimo to da sie spokojnie polaczyc, dodam ze portow pod NAT-a nie odblokowywalem bo jak je odblokowalem to nawet nie mogle dlolaczyc do grypy ze znajomymi
     
  6. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  7. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    #jakubkameleon tak jest 'strict'.
    i okazuje sie ze jednak nie moge dolaczyc do znajomych w RDR-e ale oni do mnie moga a jak wlacze UPnP to znowu jest problem zawieszajacej sie gry i wtedy wogole nie moge sie nawet sam polaczyc juz nie mam pomyslu o co chodzi
     
  8. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    :) Już ci tłumaczę czemu ta się dzieje a może mi w tym ten screen

    [​IMG]

    Jak z pewnością już się domyśliłeś możesz się połączyć z ludźmi którzy mają NAT- Open przy innych jak widzis nie.
    Jak się pozbyć problemu? Podstawa to publiczny adres ip ( niektórzy mówią też zewnętrzny ) jeśli używasz router wi fi a tak wnioskuje zastosuj się do tych punktów mojej instrukcji:

    1. Ustaw aby router przydzielał konsoli zawsze ten sam adres wewnętrzny konsoli np. 192.168.1.4 - ustawisz to na podstawie ip do
    MAC adresu.
    2. Potem przekieruj porty TCP i UDP numery : 3074 i 88 ( w sumie 4 porty bo rodzisz dla TCP i UDP )
    3. Dobrym rozwiązaniem jest ustawienie jeszcze DMZ ( tak zwaną strefę zdemilitaryzowaną ) na przydzielone ip 192.168.1.4
    4. Następnie jak już zapiszesz ustawienia na routrze, ustaw w ustawieniach sieciowych ustawienia ręczne.
    5. Wpisujesz podany adres ip, bramę np. 192.168.1.1 ( w zeleżności jak twój router adresuje ) i maskę podsieci 255.255.255.0
    6. Ustawiasz ręcznie DNS ( możesz spróbować automatycznie ) i zapisujesz konfigurację i testujesz połączenie xbox live.

    Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze przejdzie test i nie wypluje żadnego błędu od tego momentu nie powinno być kłopotu.
    Zrób tak jak piszę a UnPn zostaw w spokoju :)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    3. DMZ moze sobie darowac bo ta opcja jest do czegos innego no i reczne ustawienia takze tzn punkt 5 i 6 bo router ma domyslnie wlaczony DHCP
     
  10. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko moj problem jest taki ze ogolnie nie mam problemu z NATem a mam problem z multi bo wiesza mi sie konsola i to tylko w RDR ratujemnie wylaczenie UPnP ale wtedy pojawia sie owy problem z NATem ale przynajmniej moge grac w multi i inni moga do mnie dolaczyc tylka ja do nich nie moge
     
  11. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To przecież ci tłumaczę.... UPnP wyłącz ta opcja ma zadanie sama ci otwierać porty. Po wyłączeniu masz problem bo nie z każdym się połączysz... więc zrób według instrukcji i ręcznie przekieruj porty....
     
  12. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Większość osób grających w RDR ma takie problemy, dlatego takie wyludnione są serwery.
    Ja mimo tego żę we wszystkich grach mam NAT open, to tutaj zawsze przez 15 minut ciągle mnie rozłączało i łączyło na nowo przed znalezieniem Free Roama z 1 graczem.
     
  13. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja chyba sie poddaje przetestowalem drugi router i druga konsole u mnie na laczu i dalej jest problem ale nie z NATem tylko ogolnie z polaczeniem do free roamu po paru alertach wieszaja sie konsole czasem uda sie polaczyc ale to bardzo rzadko i wtedy ja moge dolaczyc do znajomego i nawzajem ale tylko na moim laczu
     
Wczytywanie...

Poleć forum