1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z reflashem na lt+

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Baca, Listopad 24, 2010.

  1. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam, dzisiaj chciałem aktualizowac swoje firmware napędu z ixtreme 1.6 na lt+ mam lite ona v1 mam wyciągniety klucz, wszystkie potrzebne rzeczy mam na komputerze, podpiąłem napęd kablem sata pod komputer, włączam jungle flashera i wyskakują mi kolejno następujace błędy:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Jednak później jungle flasher normalnie się uruchamia, dodam że uruchamiam go jako administrator ale nadal wyskakuje błąd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bo masz viste badz vin7 i do tego 64bit. Idz do kogos kto ma XPka i bedzie po problemie albo zrob to co pisza czyli zresetuj kompa, podczas startu wcisnij F8 i wybierz to co karza. Pozniej odpalasz program jako administrator.
     
  4. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wczytaj w jungle flasherze klucz napedu skopiuj go do lt+ i zapisz sobie na dysku, pozniej uruchom dosflash-a z bootowalnego pendriva i zrob to pod dosem trwa to pol minuty i po problemie
     
  5. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    ok a teraz mam inny problem, jungle flasher nie widzi napędu, spoofowałem normalnie ale jak chce wziąśc lite on erse to nie identyfikuje mi napędu, proszę o pomoc
     
  6. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bo masz win x64!! Stąd twoje problemy. Posłuchaj kolegi @look4s i sflas*** dosflashem.
     
  7. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
    dokałdnie Dosflash... w jungleflasher wyciąg sobie klucz, przygotuj Lt+.... flash najlepiej w dos
     
  8. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    zrobiłem tak jak mówicie, w dosie wykryło mi napęd wpisuje komendę dosflash liteon e b000 wyskoczyło że wymazywanie się powiodło, później wpisuje dosflash, zadał jakieś pytanie, naciskam nie, wpisuje numer w moim przypadku to 0 klikam w żeby wypaliło nowy firmware, i po kliknięciu w wyskakuje mi komunikat wrong flash chip czy jakoś tak, prosze o szybką pomoc.
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nie wyłączyłeś konsoli po czyszczeniu flasha ...

    wyczyscisz flash -> wyłączasz konsole na 15 sekund -> włączasz i dalej flash dosflashem.
     
  10. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Dokładnie, zapomniałem o tym ale skapłem się dopiero jak flashowałem na drugim kompie, jak mi wywaliło taki błąd wziąłem kompa szwagra i zrobiłem tak jak mówisz, jak mi wymazało to wyłączyłęm konsole na troszke i włączyłem i normalnie poszło, konsola skręcona wszystko działa dziękuję Wam za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum