1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Residen evil 5

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez BoskiSqnJPL, Marzec 13, 2009.

  1. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Kiedy nagrywam residenta wyskakuje mi komunikat

    I/Q Error

    Device: [0:1:0] ATAPI DVD A DH20AP 9P59 (E:) (ATA)

    ScsiStatus : 0x02
    Interpretation: Check Condition

    CDB: 2A 00 00 30 E0 00 00 20 00
    Interpretation Write (10)- Sectors: 12512 - 12543

    Sense Area: 70 00 05 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 21 02 00 00 00 00
    Interpretion : Invalid Addres For Write

    Ostatnio Nagrywalem 2 Gry F.E.A.R i Ninja blade Wszystko dzialalo normalnie A teraz taki blad Prosze o pomoc bo na plyty wydalem juz ponad 20 zl Nagrywam Programem image Burn z predkoscia 2.4, na Auto tez nic nie idzie:mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na jakiejs slabej plycie nagrywales albo lipnej nagrywarce , takie komunikaty widzialem jak ludzie nagrywali na bylejakich plytkach. Trzeba bylo verbatimy 5,5 - 6zl za sztuke. Napisz jakiej marki byla plyta , jaka nagrywarka.
     
  4. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Wiem ile kosztuje bo nagrywam na verbatimach a jak niegdzie nie ma to Esperanzy dzisiaj probowalem NA 3 plytach Verbatim i lipa prdekosc to 2.4
    ATAPI DVD A DH20A4P 9P59 (ATA) to moja nagrywarka... Nagrywalem na niom juz ze 20 tytolow i szlo bez zarzutu///
     
  5. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hm wiec istnieje kilka mozliwosci , konflikt programowy (sproboj ponownie zainstalowac oprogramowanie) , masz zainfekowany jakims wirusem trojenem pliki (widzialem kilka przypadkow kiedy przez wirusa nagrywarka zachowywalase jakby miala powalony laser) trzecia mozliwosc, przypuszczenie (pewnie bezzasadne) zbyt obciazony system/sprzet (pamiec/bufor/brak miejsca na dysku) sprawdz tez czy czasem nagrywane pliki nie sa uzywane przez system podczas nagrywania. Niewiem co moge ci jeszcze polecic :), nie zakladajmy najgorszego czyli wady lasera... ostatecznosc sprawdzic kolejne plyty ale nagrywajac co innego ,kolejna mozliwosc wybebeszyc nagryware i sprawdzic u kogos innego lub zainstalowac ponownie system ewentualnie przetestowac jakims programem nagryware...
     
  6. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    co wy z tą teorią że tylko verbki się dobrze nagrywają ? Ja ostatnio kupiłem najtańsze płyty DL jakie były (mały kryzys finansowy mam;P) nie powiem sam większość gierek mam na verbach ale te co mam teraz SuperTec działają elegancko wypaliłem już 3 na prędkości x1 i wszystko cacy xbox czyta nie zamula a za płytę dałem 4zł ;D .co do tematu myślę iż masz źle zapisany plik .dvd albo w RE5 jest wirus/błąd CRC lub co najgorsze ściągnołeś jakiegoś fake :/ najlepiej sprawdź iso w programie XDVDMulleter jeśli tam będzie wszystko ok szukaj problemu w systemie .
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko takie płyty się nadają charakteryzują się wysoką jakością,
    1Verbatimy
    2.Philips
    3.Ricoch
     
  8. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Wlasnie Robilem wszystko W programie XDVD multer, Maialem tez tak ze jak w image burn pokazalo mi sie cos tam cos tam bla bla bla i mialem do wyboru TAK/NIE i po wybraniu ktoregos moglem nagrywac jeszcze raz i tak z 7 razy i wkoncu mi sie nagralo ale oczywiste jest to ze gra nie poszla na Xklocku. Nie wydaje mi sie ze sciagnalem zly plik bo sciagalem z Heavy Tracer(cos takiego) Dobija mnie juz to nagrywanie. Ale dzieki za pomoc zobaczy sie :D
    Tez nie wydaje mi sie ze to wina lasera Bo jak mowilem ostatnie czasy Nagralem 2 tytuly:p a dlugo jej nie uzywalem bo mialem straszny transfer i nie bylo czego nagrywac...
     
  9. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Wykrylem wirusa (Virus.DOS.P2P.Worm) on moze byc przyczyna Problemu??
     
  10. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widzisz tak jak pisalem mozliwoscia jest wirus i sie sprawdzilo :) ! Kiedys mialem podobana sytuacje , myslalem ze mi sie naped zepsu a to byl wirus jak go usuniesz radze zainstalowac jeszcze raz program do nagrywania i na 200% wszystko bedzie wporzadku! :)
     
  11. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Dupa

    I 15:16:08 ImgBurn Version 2.4.2.0 started!
    I 15:16:08 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 2)
    I 15:16:08 Total Physical Memory: 1*310*196 KB - Available: 839*252 KB
    I 15:16:08 Initialising SPTI...
    I 15:16:08 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 15:16:09 Found 1 CD-RW, 1 DVD-ROM and 1 DVD±RW/RAM!
    I 15:16:50 Operation Started!
    I 15:16:50 Source File: D:\Documents and Settings\BoksiSqnJP\Pulpit\kfc-bh5.dvd
    I 15:16:50 Source File Sectors: 3*825*924 (MODE1/2048)
    I 15:16:50 Source File Size: 7*835*492*352 bytes
    I 15:16:50 Source File Volume Identifier: XGD2DVD_NTSC
    I 15:16:50 Source File Volume Set Identifier: 34672923
    I 15:16:50 Source File Implementation Identifier: Sonic Scenarist 3.1
    I 15:16:50 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.02)
    I 15:16:50 Destination Device: [0:1:0] ATAPI DVD A DH20A4P 9P59 (E:) (ATA)
    I 15:16:50 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: CMC MAG-D02-00) (Speeds: 4x; 6x; 8x)
    I 15:16:50 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 15:16:50 Write Mode: DVD
    I 15:16:50 Write Type: DAO
    I 15:16:50 Write Speed: MAX
    I 15:16:50 Link Size: Auto
    I 15:16:50 Test Mode: No
    I 15:16:50 OPC: No
    I 15:16:50 BURN-Proof: Enabled
    I 15:16:50 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 15:16:50 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 15:16:50 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 15:16:50 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 15:18:19 Filling Buffer... (40 MB)
    I 15:18:21 Writing LeadIn...
    W 15:18:23 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Reason: Write Error
    W 15:18:23 Retrying (1 of 20)...
    W 15:18:24 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:24 Retrying (2 of 20)...
    W 15:18:25 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:25 Retrying (3 of 20)...
    W 15:18:26 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:26 Retrying (4 of 20)...
    W 15:18:27 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:27 Retrying (5 of 20)...
    W 15:18:28 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:28 Retrying (6 of 20)...
    W 15:18:29 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:29 Retrying (7 of 20)...
    W 15:18:29 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:29 Retrying (8 of 20)...
    W 15:18:30 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:30 Retrying (9 of 20)...
    W 15:18:31 Retry Failed - Reason: Write Error
    W 15:18:31 Retrying (10 of 20)...
    I 15:18:32 Writing LeadIn...
    W 15:18:35 Failed to Write Sectors 448 - 479 - Reason: Write Error
    W 15:18:35 Retrying (1 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (2 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (3 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (4 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (5 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (6 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (7 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (8 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (9 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (10 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (11 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (12 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (13 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (14 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (15 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (16 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (17 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (18 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (19 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 15:18:35 Retrying (20 of 20)...
    W 15:18:35 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    E 15:18:47 Failed to Write Sectors 448 - 479 - Reason: Write Error
    E 15:18:47 Next Writable Address: 0
    I 15:18:47 Synchronising Cache...
    W 15:18:49 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 15:18:49 Failed to Write Image!
    E 15:18:49 Operation Failed! - Duration: 00:01:58
    I 15:18:49 Average Write Rate: 0 KB/s (0.0x) - Maximum Write Rate: 0 KB/s (0.0x)


    To log jaki mi wyskakuje;/
     
  12. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    albo siedzi dalej gdzies wirus albo obraz zostal uszkodzony :/. Jaki masz program antywir.? ewentualnie sprawdz antywirem jeszcze sam obraz... jak masz zwykle plytki to sproboj cos nagrac jak sytuacaja bedzie sie powtarzac to sprawdz calego kompa eszcze raz kilkoma roznymi antywirami itp jak to nie pomoze to sproboj w ostatecznosci sam system przeinstalowac i nagrac zwykla plytke jesli to niepomoze to niewiem , co ci moge jeszcze zaproponowac ewentualnie podlaczyc pod inny port nagrywarke. Choc jesli znalazles jednego wirusa znaczy to iz albo jeszcze cos gdzies siedzi albo uszkodzil jakies pliki...
     
  13. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Przeinstalowalem Windows i nic przeskanowalem Pandom wykrylo 25 wirosow i nic, ALE uzycie procesora skacze mi do 100 % a plik strony dochodzi do 800 Czy to moze byc przyczyna zlego nagrywania??
     
  14. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wirusy rowniez pojawily sie po reinstalce windy? zdecydowanie z zuzyciem wydajnosci procesora jest cos nie tak :/ . Hm nadal stawiam na jakies wirusy trojany itp, przynajmniej najbardziej pasuja objawy z zuzyciem procesora. jaka pandom sprawdzasz ma nowe aktualizacje?
     
  15. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Dopiero co jom sciagnalem. Nie wiem czy ryzykowac Bo na forum PC format napisalem o tym procku i jakies programy co tam mi bledy usuwaly i wpisy...
    Moze zadziala... ;)
     
  16. BoskiSqnJPL

    BoskiSqnJPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    łódź
    Dupa nic z tego ale przyuwazylem ze kiedy robi sie error slychac cos pstykajacego w nagrywarce! Co to moze byc??;o
     
  17. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to niezadobrze :/ zeby juz calkowicie byc pewnym sproboj udac sie do kogos podlacz nagryware i ja sprawdz jak bedzie walic bledami to znaczy ze nagrywaka zdycha...
     
  18. Smocz

    Smocz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja mam pytanko, czy macie problem z filmikami w residencie, a mianowicie pojawiaja się u mnie lekko widoczne zakłócenia tylko na filmikach. takie jakby przeciecia.
     
  19. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje mi sie ze to nie problem a celeowy efekt w grze :) Poczatkowo tez mi sie wydawalo ze to zaklucenia :).
     
  20. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    te "takie jakby przeciecia" to zapewne bledy w synchronizacji obrazu, nic nie zrobisz z nimi a mi sie nie chce tlumaczyc o co w tym chodzi ;)
     
  21. Smocz

    Smocz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    #norberdo, a może być to wina tej wersji KFC, czy tylko u mnie takie coś jest, bo jak tylko u mnie to chyba podejrzewam dlaczego, po ściągnięciu poczekałem, aż abgx będzie mógł zweryfikować i podczas tego procesu komp mi strasznie mulił, bo miałem pełno innych programów uruchomionych. I czy podczas wgrywania przez abgx mogło się coś stać co spowodowało te zakłócenia na filmikach?
     
Wczytywanie...

Poleć forum