1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z RGH na Coronie 4gb - bład CRC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Doctor PL, Październik 15, 2014.

  1. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    Zacznę od tego, że nabroiłem. Do odczytu nandu używam TX Corona 4gb rw kit, pierwsza corona 4gb poszła bez problemu, z drugą mam problem. Przy wylucie QSB z pierwszej konsoli pourywałem pady na QSB, znalazłem schemat i polutowałem kable bezpośrednio do złącza tasiemki w QSB, ale z pominięciem rezystora R1, pada który lutuje się do kwarcu nie ****łem więc przewód przylutowałem do niego. Zrobiłem 3 zrzuty 48mb, ale przy próbie zapisu w JR wywaliło mi bład CRC. Poprawiłem luty, sprawdziłem wszystko ale błąd CRC dalej został. Co któraś próba zapisu się udawała, po wrzuceniu oryginalnego nandu konsola wywala losowo: E71, E79, biały ekran, czarny ekran, czarny ekran z fioletowym pionowm paskiem po lewej stronie lub zatrzymuje się na logu xbox 360. Zakupiłem drugie QSB w którym do padów przylutowałem ~2cm przewody z CR3 Litów, efekt niestety identyczny, niektóre próby zapisu się udają, niektóre wywalają błąd CRC. Próbowałem też AutoGG - wywala błąd Errno 13 Permision Denied, niektóre próby zapisu również się powodzą. Zauważyłem, że JR pokazuje pojemność nośnika 3648mb, AutoGG 0, czy to normalne? Jedyne co działa zawsze to XELL, konsola z rgh na Ace V1 bootuje w 1-3 cykle, ale nie wchodzi do dasha. Znalazłem tutorial odnośnie postępowania z utraconym nanddumpem, niestety efekt identyczny. A więc czy mogłem ubić kość nandu przez pominięcie rezystora R1 na QSB? Wydaje mi się, że w takim wypadku kość nie była by rozpoznawalna w JR ani AutoGG? Skończyły mi się już pomysły, luty sprawdzone kilkukrotnie lupą i multimetrem, kupiłem nowy czytnik kart, wykonałem chyba wszystkie możliwe kombinacje z flashowaniem, kasowaniem pamięci itp. Czekam na jakie kolwiek sugestie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nme

    nme Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Daj wyraźne zdjęcia tej płyty.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wlaczasz konsole oczywiscie bez rwkita. Pasek wlasnie mialem po włączeniu konsoli z rwkitem
     
  6. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Czytnik specjalnie kupiłem drugi i to samo, chociaż jest nieco szybszy niż poprzedni. Przy włączeniu konsoli wyciągam tasiemke z rwkita, zostaje samo qsb.
    Zdjęcia: [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Pajęczynka i luty może nie najpiękniejsze ale sprawdzałem przewodność punktów na płycie głównej do odpowiednich nóżek na złączu tasiemki QSB i wszystko się zgadza.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czuje ze zaraz odpadna pady od rwkita. Odlutuj cały rwkit jesli nie zadziała daj to komuś do sprawdzenia.
     
  8. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Winne przewody, po wlutowaniu rw kita bezpośrednio do płyty konsola ruszyła.
     
Wczytywanie...

Poleć forum