1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RaideR195, Styczeń 11, 2013.

  1. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    Witam.
    Mam problem, mianowicie nie wiem jak uruchomić freestyle dash. Dałem do przerobienia konsole do RGH i dzisiaj ją odebrałem, dostałem stronę internetową gdzie miała być cała instrukcja, ale było tam jedynie przerabianie gier, ale nie wiem gdzie to wypakować i w jaki sposób wogóle dostać się na root mojego HDD. Dodam jeszcze, że gdy uruchamiam konsolę to mam wszystko to samo co w oryginalym dashu i dalej jestem z tego "zielony". Proszę o pomoc.
    PS. Przepraszam jeśli temat się powtarza, ale chciałbym zobaczyć czy przeróbka wogóle działa, bo jak nie to oddaję od razu do sklepu, żeby to naprawili ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Wejdź w dział JTAG/RGH tam masz wszystko opisane.
     
    1 osoba to lubi.
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  5. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    Ale jak dostać się do freestyle dashu? przez co się wchodzi bo wkładam pendrive a programu żadnego nie ma i wogóle nie widzi nic. Po prostu co potrzebuje żeby uruchomić w ogóle jakąś grę. Jak można to poproszę w punktach.
    !TigraTeam
    Pisze że trzeba mieć jakiś dash loader ale nie wiem jak to w ogóle zainstalować, bo typu zgraj na usb i włóż do konsoli mi nie działa
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    pobierz sobie XEXMENU i wypal na płytę - obojętne jaką ,może być nawet cd,lub cd-rw wrzuć w napęd i odpal , XEXMENU to taki menager plików, tam wszystko przeniesiesz, przekopiujesz, usuniesz itp, z tego też odpalisz FREESTYLE DASH, oraz DASHLAUNCH - nawet jak wrzucisz na pendrive'ie ;)

    ENJOY !!
     
    1 osoba to lubi.
  7. Peesek

    Peesek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Odp: Problem z RGH

    Czyli od początku startował oryginalny dash? Zainstaluj xexmenu 1.2 (pojawi się w grach) i tym wejdziesz dalej (uruchomisz co chcesz).

    Sent from my HTC using Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tu masz Xexmenu 1.1: Digiex
    Ściągnij sobie wersję w iso i wypal na płytce lub wersję live-xex i wrzuć na pena do katalogu Content\0000000000000000\
     
    1 osoba to lubi.
  9. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    Ok. To XexMenu mam już zainstalowane, ale przez jaki plik dostać się teraz do freestyle dash? trzeba jeszcze coś pobrać albo jest to już włączone z XexMenu??
     
  10. Peesek

    Peesek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Odp: Problem z RGH

    A masz zainstalowane Freestyle dash gdzieś na konsoli? To wejdź w katalog FS i uruchom plik .xex
    Jeśli nie to ściągnij z internetu Freestyledash v3 PL i wrzuć przez FTP gdzieś na konsole.

    Sent from my HTC using Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  11. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nie wiem u kogo przerabiałeś , ale ja bym mu to zaniósł spowrotem i niech ten spec dokończy to co zaczoł , bo moim zdaniem robotę nie do końca skończył.
    Skąd Ty jako świerzak masz wiedzieć co dalej począć z tego typu sprzętem.
     
    1 osoba to lubi.
  12. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    OK. Ten idiota nie zainstalował mi już żadnego programu i dał mi tylko stronę gdzie są instrukcje, ale tam za bardzo nic nie ma (XBOX 360 | Flash & RGH). Na szczęście wszystko mi się udało z waszą pomocą ;) Ale mam jeszcze kilka pytań:
    1. Gdzie wrzucać gry xbox 1 i czy trzeba je przerabiać np. takim programem jak Iso2God czy inne tego typu programy.
    2. Gdy włączam freestyle dash to mam folder games i mam puste, bo odpalam go z file manager czy jakoś tak i właśnie jak mam wrzucić te gry do tego folderu, żeby nie przekopywać tego menadżera?

    Z Góry DZIĘKI wszystkim którzy udzielili mi tej pomocy. Pozdro.
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  14. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    No cóż, przerobiłem grę xbox 1 przez iso2god i przegrałem do hdd1>content i tak dalej potem uruchomiłem przez freestyle dash i gra ma freeze'a. Miał ktoś coś takiego lub potrafiłby ktoś doradzić? Oglądałem też inne posty i był jeden, żeby jakiś emulator zainstalować, ale wszystkie linki wygasły. Bo to jest mój ostatni problem.
     
  15. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    XeXMenu
     
  16. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    Mam XexMenu, ale jaki powinien być typ pliku i czym przerobiony??
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    co XEXMENU ?? do czego to pijesz ??

    Emulator xbox'a jest potrzebny do odpalania gier z X1 na X360
    Mylisz się że linki wygasły,coś słabo szukałeś, bo mi 30sek zajęło odnalezienie 2 źródeł:

    http://www.2shared.com/file/7jEabCga/xb1_5829_nov_2007-hacked.html

    xb1_5829_nov_2007-hacked - xb1_5829_nov_2007-hacked - Goral1989 - Chomikuj.pl

    Tu masz tutorial do instalacji tego emulatora:

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-instalacja-emulatora-xbox1-na-jtag-xbox-105665/
     
  18. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    Zrobiłem wszystko co jest napisane w tym tutorialu i mam freeza na białym ekranie logo xbox. Pisze żeby aktualizować dash launchera tylko jak to zrobić i jakie jest ryzyko, że konsola mi zdechnie?
     
  19. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    1 osoba to lubi.
  20. RaideR195

    RaideR195 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytom
    OK. Już wszystko skonfigurowałem jak było w tutorialu i wszystko działa jak powinno. Dzięki AHC. Pozdro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum