1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem (neostrada)!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Neithell, Sierpień 12, 2013.

  1. Neithell

    Neithell Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Witam.

    Po samoistnym zresetowaniu się routera na mojej konsoli wystąpił ponownie - jak to miało miejsce przy pierwszej konfiguracji, bodajże 2.5 roku temu - problem z NATem. Wiadomo o co chodzi, poblokowane porty. Włączyłem zatem przeglądarkę, wklepałem 192.168.1.1, zalogowałem się (admin/admin) i tu rozpoczyna się mój problem, bowiem za nic w świecie podany adres nie chce się w pełni otworzyć. Oto link jak to wygląda - router.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl .

    Pingowałem wyżej wymieniony adres za pomocą /ping 192.168.1.1 i wszystko jest okej, router odpowiada.

    Porty jakie potrzebuje odblokować to 3074, bez tego korzystanie z LIVEa jest uciążliwe.

    Mój router to: Sagem F@st 3202 TP

    Próbowałem już wielu typowych sztuczek (resety, resety i jeszcze raz resety) i nic...

    Tam, wiem, że ten router to shit jakich mało, ale niestety póki co jestem ograniczony i muszę tej padaki używać.

    Po sprawdzeniu /ipconfig też wydaje mi się, że wszystko jest okej, więc... Za cholerę nie wiem o co chodzi.

    Na czas konfiguracji routera wyłączyłem nawet wszelki zapory i AVG, ale nic to nie pomogło.

    Dodam tylko, że po około 15 minutach strona się niby otwiera, nawet udaje mi się skonfigurować porty, jednak niewiele to daje, bo router i tak nie odpowiada na moją próbę konfiguracji i porty nadal blokuje...

    Ręcznie IP też nie mogę w żadnym urządzeniu zmienić, bo od razu router zrywa połączenie i ma mnie w nosie. Irytujące.

    Wygląda to troszkę podobnie, jak w przypadku DDoSu...

    Ktoś ma jakikolwiek pomysł ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak widać trzeba zakupić nowy router. Ostatecznie możesz mu wgrać na nowo fw, jeśli tylko otworzy stronę z upgrade softu.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Próbowałeś dzwonić do TPSA. Czasami jak trafisz na kumatego kolesia to coś da się wykombinować albo w ostateczności przyślą technika..
     
  5. TheMacias

    TheMacias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Witam! Ja jestem newbie i pierwszy raz prubuje "naprawić" ten problem... Czytałem o tym na tej stronie Konfiguracje Xbox Live | Artykuły i tam też jest port 3074 oraz jeszcze 88. Prubuje to ustawić i prawie mi się udało, ale na moim ruterze (Sitecom) jest możliwość wyboru portów TCP albo UDP. A nie wiem który wybrać...
     
Wczytywanie...

Poleć forum