1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem ! (Net radiowy).

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotruczelli10, Grudzień 16, 2011.

  1. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Przy instalacji płytki do routera było takie pytanie wybierz typ połączenia przez dostawcę usług internetowych pojawiły się trzy opcje PPPoE , Dynamic IP, Static IP co mam tu wybrać i co dalej robić dałem na StaticIP i wpisałem dane ale jak wpisałem IP komputera i te różne brami maski itd. to dalej mój xbox nie mógł sie połączyć z siecią oczywiście te rózne dane także wpisałem w konfiguracji sieci wszystko niby szafa gra ale dalej nic nie może się połączyć nawet taki napis wyskoczył że co nie tak z IP prosze pomóżcie jest jaki poradnik do tego ? Net radiowy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Do domu co ci przychodzi kabel od anteny, kabel sieciowy ?
    Prawdopodobnie usługodawca daje ci neta na podstawie mac adresu wiec go klonujesz i dajesz dynamic IP
    Jaki masz router ?
     
  4. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No, a na resztę pytań ja mam odpowiedzieć ?
     
  6. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Przy konfiguracji routera dam na dynamic IP ale czy te dane typu maski bramki mam z przepisać z połączenia lokalne > szczegóły
     
  7. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Naucz sie odpowiadać na pytania i robić to co inni ci piszą bo nawet dziesięć takich samych tematów ci nic nie da jak nie będziesz współpracował
    Co ci przychodzi do domu, kabel sieciowy, antenowy ?
    Router ustawiasz logując sie na niego a nie z płytki szybkiej instalacji

    Widze że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz
     
  9. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Bramki
    Maski
    Adres IP
    Servery DNS
    Czy to wszystko wpisać w konfiguracji routera i sieci
     
  10. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    mam internet radiowy kabel od odbiornika jest wpięty do kompa jasno ????
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    JAKI kabel
     
  12. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  13. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec tak jak pisałem, klonujesz mac adres karty sieciowej do routera i ustawiasz dynamic ip, router wtedy sam pobiera ustawienia sieciowe od usługodawcy i jeśli ip ktore daje usługodawca jest z tego samego zakresu zmieniasz go z zakładce DHCP routera i zmieniasz adres routera na taki sam zakres jaki ma LAN

    np:

    WAN (usługodawca ci daje np)
    ip 192.168.1.125
    maska 255.255.255.0
    bramka 192.168.1.1

    To lan dajesz zakres np
    192.168.2.1 do 192.168.2.100

    i adres routera zmieniasz na 192.168.2.1
     
  15. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    kabel sieciowy czyli masz antene a odanteny router a zniego kabel do kompa tak ??
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Właśnie wygrzebałem z magazynu WR340G i ma on na stale antene wiec wyklucza to aby kabel antenowy był podłączony do routera z resztą ten router nie potrafi działać w trybie AP client
     
  17. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Czy ty masz antenę która odbiera sygnał podpiętą do kompa przez kartę sieciową bezprzewodową?
    Bo ja już się pogubiłem.
    bo jeśli tak to za pomocą tego rutera nie połączysz się bezprzewodowo z xboxem, gdyż będzie ci potrzebny jeszcze AP. Ale wpierw wyjaśnij dokładnie czy ja dobrze cię rozumiem co do tego twojego internetu

    @Brudsien ten ruter działa jako AP bo sam posiadam taki i odbiera po WiFi neta i wysyła po kabelku do telewizora
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie, on dziala w trybie WISP
     
  19. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Tak
     
  20. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    zrozumcie mój kolega tylko ,że on w asutri mieszka też ma taki router i internet i jemu wszystko pięknie działa nawet mnie nie straszcie ,że ten router jest zły.
     
  21. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    ja zrozumialem ze kolega ma net z radia , prawdopodobnie odbiera go majac router i wyprowadzony kabel lan. dokupil nowy router aby podzielic net i tu ma problem bo jesli jest jak pisze to jedyne co musi zrobic to podpiac nowy router pod komp i zmienic jego adres na 192.168.2.1 i wtedy do portu wan podpionc ten net co ma. powinno dzialac , jesli ma jakos inaczej to inna sprawa ale na 99% mysle ze ma tak i nie wie gdzie zmienic ip routera.
     
Wczytywanie...

Poleć forum