1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem szczególnie do chmuri

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez bembenos, Marzec 24, 2010.

  1. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam.

    Zakupiłem router aby pograć na xlinku kai ponieważ mam bana na live ale mniejsza oto. Próbowałem ten router podłączyć i skonfigurować tak jak zalecili w instrukcji. po 4 nie udanych próbach skontaktowałem się ze swoim dostawcą internetu. Także udzielił wskazówek jak podłączyć ten router lecz to też nic nie dało. Skontaktowałem się z innym moderatorem tego forum lecz on też poległ. Zmieniałem nawet IP routera i kompa próbowałem chyba wszystkiego.
    Mam internet radiowy a router to TP LINK R402M.

    Proszę o podpowiedzi.

    Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podałeś zero informacji, dlatego też 0 odpowiedzi
     
  4. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jakie informacje mam podać?
     
  5. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    No np tak jeśli oczywiście mogę cię nakierować to napisz dokładnie co jest nie tak z podłączeniem, od tego zaczniemy. napisz co robisz ty ,co kazał zrobić twój ISP i jakie są wyniki twojej pracy z routerem.

    Pozdrawiam
     
  6. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Problem jest taki z moim połączeniem że przez router go wcale nie ma. Ja robiłem najpierw wszystko jak w instrukcji routera. Nie udało się. Zadzwoniłem do dostawcy i powiedziano mi że to już musi działać i kropka. Zmieniałem także IP routera i PC, klonowałem adres MAC. Również nie pomogło. Wyników pracy z routerem praktycznie nie ma tylko takie że router łączy się z komputerem.
     
  7. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    1.najpierw zresetuj wszystkie ustawienia rutera (odłącz i podłącz zasilanie razem z wciśniętym przyciskiem reset, trzymaj tak 15 sekund ). Podłącz kablem ruter i komputer, i oczywiście zaloguj sie na 192.168.1.1

    2.jeżeli twój dostawca korzysta z serwera dhcp to przy konfiguracji wystarczy, że sklonujesz adres mac z karty sieciowej ,z której obecnie korzystasz(pamiętaj!! również o zmianie adresu mac twoje karty sieciowej , nie może on być tak sam jak rutera).
    Jeżeli nie korzysta z dhcp to wszystko musisz wpisać ręcznie (IP,bramka,maska i dns)

    3. Podłącz wszystko poprawnie i uruchom jeszcze raz ruter . Wszystko powinno być okey

    Nie używaj funkcji "Quick Setup"

    Jeżeli wszystko zrobiłeś "poprawnie" a dalej nie działa
    a) robisz coś źle :p i musisz poprosić znajomego/serwisanta a by wpadł do ciebie i to ustawił
    b) wgraj najnowszy Firmware-a
    c) spróbuj użyć innego rutera
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Teraz takie pytanie jak mam podłączyć ruter? Bo aktualnie mam tak(bez tego rutera):
    Od anteny idzie kabel do takiego czarnego pudełeczka(to chyba modem) i wchodzi do POE a od wejścia LAN idzie kabel do PC.
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    ten kabel który idzie od tego "modemu" do PC podłączasz do rutera (wejście WAN) a komputer do dowolnego gniazda (1-4)

    PS: POE ?? Power over Ethernet

    PS2 : a tak poza tym, to ty chcesz grac na xlinku po bezprzewodowym necie ??? MOGĄ być lagi
     
Wczytywanie...

Poleć forum