1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Morlun55, Październik 9, 2009.

  1. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Witam
    Zakupiłem router Pentagram Cerberus P 6311-07A. Skonfigurowałem go jak należy i tu pojawia się problem. Otóż lampka ADSL mryga, co oznacza brak synchronizacji. Mam Netię 1mb. Czy ktoś wie co z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc.

    P.S. Przepraszam jeśli nieodpowiedni dział.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  4. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
  5. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Protocol/Encapsulation = PPPoE LLC
    VPI=8 oraz VCI=35
    ATM class UBR

    +restart routera
     
  6. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    zrobiłem jak mówiłeś i nic. Dodam jeszcze że mam Netię na złączach tepsy.
     
  7. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    Zacznij od sprawdzenia kabelka do linii telefonicznej i filtra przy telefonie - ja się męczyłem z ustawieniami a tu kabel rypnięty.
     
  8. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Wszystko jest ok, sprawdzałem kable kilka razy. Teraz łącze się przez modem Sagem 800-840 fast i działa bezproblemowo. Napisałem do obsługi Pentagrama i czekam na ich odpowiedź.
     
  9. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kod:
    http://www.netia.pl/obsluga_klienta_dom,lista,1041,340.html
    wg wikipedii:
     
  10. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
  11. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    widzę że koledzy podali ustawienia, spróbuj jeszcze reset routera, przywróci ustawienia fabryczne i wtedy od początku go ustaw
    @edit: tylko twardy reset, na routerze powinieneś mieć guzik który trzeba wcisnąć np. długopisem albo zapałką
     
  12. maciekalisz

    maciekalisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kalisz
    Nawet przy złych ustawieniach ADSl powinno się zapalić.

    Ustaw Tak:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Po konfiguracji wygląda to tak:
    [​IMG]
     
  13. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Tak wiem z tyłu (ten guzik). Dzisiaj przeinstalowałem Windę (ach ten xp...) może coś się zmieni. Jak coś dam znać.

    edit: Dalej nie działa. Może coś nie tak z tymi liniami tepsy?
     
  14. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A na modemie ktory z netii dostales wszystko dziala?
     
  15. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Tak, właśnie w ten sposób łącze się teraz z netem. Napisałem do obsługi technicznej i chyba wyślę sprzęt na gwarancję.
     
  16. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ustawiłeś modulację "na sztywno"?

    Wejdź w zakładkę Advanced Setup, w opcję ADSL i tam parametr ADSL Mode zmień na G.DMT.

    potem oczywiscie restart routera

    Ewentulanie zmien ADSL mode na inne dostępne i cierpliwie poczekaj (kilkanaście minut).. a nuż zaskoczy ;)
     
  17. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Okazało się że router jest walnięty (sprawdziłem u kumpla). dziękuję wszystkim za pomoc.
     
  18. misiek663

    misiek663 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Słuchaj może i był walnięty
    lub cos ale mi tez sie świeciła ta dioda.
    Jak mówia najciemniej pod latarnią!
    Czyli szukałem po forach internetowych nic nie mogłem znlesc jakies tutoriale na youtubie oglądałem - i nic.

    Wejdź na strone firmy pentagram -> wejdź w forum -> znajdź tematy do tego routera ( będzie ich kilka ) -> zrób wszystko co każą w tematach ->
    Restart -> Grasz!!

    Ja tak zrobiłem i zaczęło mi działać, a bawiłem się z tym chyba 2 dni i nic nie mogłem zrobić, juz kumpel miał przyjśc i to zrobić ale udało mi sie samemu:p
     
  19. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Właśnie w tym był problem, bo oblatałem chyba wszystkie tematy i to nie tylko na forum Pentagrama. Napisałem do obsługi technicznej to mi konsultant napisał że sprzęt jest najprawdopodobniej walnięty. To samo powiedział mi konsultant Netii.
     
Wczytywanie...

Poleć forum