1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez NikoBellic91, Listopad 29, 2010.

  1. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Witam. Od razu przejdę do konkretów. Otóż od dnia w którym kupiłem router (Dlink Dir-100) mam same problemy. Mój net to LCS 6 mb/s. Podczas testów połączenia z Xbox Live przechodzi normalnie oprócz ostatniej fazy. Wyskakuje że mój NAT jest ograniczony itd. itp. Strasznie długo szuka mi graczy, w dodatku jak ktoś ma zablokowane porty to nie mogę dołączyć do jego grupy a ni do żadnej gry. Wiecie może jak naprawić ten problem z NAT-em ? I jeszcze z tymi portami o co chodzi ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Oddaj sprzęt i kup linksysa, on Ci automatycznie wszystko poustawia i problemów nie ma ;)
     
  4. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    A jaki dokładnie byś mi model polecił ? Z czego widzę ogólnie te wszystkie Linksys'y na allegro to nie są zbyt tanie. Słyszałem że TP Linki dają radę ale nie wiem czy to prawda
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wiesz, ja na twoim miejscu bym nie kupował nowego.
    Poprostu nie masz skonfigurowanego dobrze routera i ustawień w konsoli

    Tutaj masz dobry tutorial -> [TUTORIAL] XBOX LIVE! - konfiguracja (by akir)

    Tutaj następny -> Konfiguracje Xbox Live | Artykuły ( zjedź na sam dół 'najczęściej zadawane pytania i tam jest o NAT napisane jak byś miał jeszcze problemy itp)

    Ustaw według któregoś z nich a napewno będzie działać. Kwestia czasu :)
     
  8. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie sprzedawaj, powalcz, zacznij od włączenia UPNP :)
     
  9. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    No tylko najgorsze jest to że nawet takie poradniki mi nie pomogą, bo w tym temacie jestem kompletnie zielony ;/
     
  10. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Zacznijmy od tego, czy skonfigurowałeś router przez załączoną płytę ?
    Też posiadam D-Linka i również miałem obawy związane z konfiguracją, ale włożyłem płytkę która była załączona i wszystko zrobiło się "samo" ;]
     
  11. Kuba2255PL

    Kuba2255PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    363
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja mam router d-linka do xboxa przewodowo a do laptopa bezprzewodowo i działa bez problemu,nigdy nic nie konfigurowałem itp.
     
  12. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Router był konfigurowany bez płyty przez "speców" od LCS-u
     
  13. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Rozumiem.
    Zrobiłbym na Twoim miejscu tak . Zresetował bym ustawienia routera do ustawień fabrycznych (robisz to naciskając np szpilką przycisk z tyłu routera oznaczony jako "reset".
    Następnie, zarzucił bym płytkę załączoną z zestawem i zrobił wszystko zgodnie z instrukcjami.
    Jeżeli to Ci nie pomorze, to podrzucam Ci jeszcze linka z instrukcją konfiguracji do tego routera (którą teoretycznie powinieneś mieć w opakowaniu)
    ftp://ftp.dlink.pl/dir/dir-100/documentation/DIR-100_man_revA_1-01_all_pl_20070305.pdf
     
  14. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Ok. A podczas instalowania tej płytki Xbox ma być podłączony do routera ?
     
  15. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Ta płytka się nie instaluje, tylko konfiguruje Twój router ;)
    Tak, chyba podczas konfiguracji poprosi Cię o podłączenie innych urządzeń do portów "Lan"
     
  16. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jak cos jest tanie, to zazwyczaj nie bez powodu.
    Druga sprawa, zamiast zmieniac router po prostu dobrze skonfiguruj ten co masz. Przy takim laczu i jednym komputerze + xboxie nie ma to wieskzego znaczenia czy bedzie to linksys czy cokolwiek innego.
    Ustaw przekierowanie TCP/UDP portow 88 i 3074 (chyba, bo w tym momecie nie mam jak sprawdzic) na IP xboxa i tyle. Roboty na 3 minuty.
    A nie kupowac nowy router.
     
  17. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
  18. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A daj tam wszędzie ANY i wyłącza firewall i zresetuj modem i router i sprawdź
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Włącz w routerze DHCP. konsola pobierze sama wszystkie ustawienia.
     
  20. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
  21. freeq_

    freeq_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn-Koźle
    Ja nie polecałem nic :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum