1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z routerem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XxCloudy, Maj 13, 2012.

  1. XxCloudy

    XxCloudy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem ,a mianowicie zakupiłem router wifi model TP-LINK TL-WR740N kabel ethernet podłączyłem do routera pod (WAN) ten drugi co był w zestawie podpiołem pod jedno z wejści do routera i do PC gdy chcę odpalić internet na kompie pisze brak dostępu do internetu gdy szukam na konsoli połączenia bezprzewodowego konsola je znajduje łączy się z siecią ale z internetem już nie. Konfigurowałem router z płyty i nic chciałem skonfigurować router bez pomocy płyty ale nie kumam nic z tego .Miał ktoś podobny problem lub może coś doradzicie czekam na odpowiedzi : )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To instrukcja obslugi, konfiguracja routera wedlug twojego dostawcy internetowego. Same wsadzene kabelkow nie wsarczy

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ustaw mac address komputera na wan'ie routera i po krzyku
     
  5. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na 99% to nic nie zmieni, już naprawdę dawno nie widziałem filtrowania MACów u ISP, poza tym nie wiesz, czy net wcześniej wchodził prosto do kompa.

    XxCloudy - nie ma jednego przepisu na konfigurację routera, podaj więcej informacji, co to za ISP, w jaki sposób internet do tej pory docierał do domu, jakie miałeś dotąd adresy we właściwościach połączenia na kompie (IP, maska, brama). Jeśli te adresy masz stałe to musisz je wpisać w konfiguracje portu WAN na routerze, a na kompie ustawić automat, ale najpierw powiedz co i jak.
     
  6. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Skonfiguruj router pod PC.
    W konfiguracji sieci w xboxie daj wszystko na automatyczne.
     
  7. XxCloudy

    XxCloudy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. alphard32

    alphard32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    Jeżeli masz przypisywany Ip statyczny - czyli znasz go lub może Ci go podać dostawca przez telefon to ustawiasz Network> Wan > static Ip i wypisujesz wszystko czyli IP maskę bramę domyślną serwer dns (mogą być dwa ale jeden też da rade)
    To powinno wystarczyć do połączenia samego routera z netem.
    Dalej musisz sprawdzić ustawienia DHCP.
    Jeżeli nic nie nagrzebałeś to pewnie będzie w sieci 192.168.1.0 i miał przedział od 101 do 200 lub podobnie.
    Czyli generalnie Twoje komputery, konsole etc powinny dostać już adres automatycznie.
    Jeżeli na kompie masz napis "brak dostępu do internetu" to znaczy, że połączyłeś się z siecią LAN Routera ale on nie przesyła internetu - szukaj winy po stronie ustawień WAN.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum