1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z routerem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez barman_2000, Sierpień 1, 2012.

  1. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    witam, czy to wina routera ze ostatnio przez wifi strasznie spadla predkosc?? po kablu jest normalnie, sprawdzalem rozne szyfrowania, rozne konfiguracje i nic :p router stoi caly czas w tym samym miejscu ale moze przez liczne burze cos w nim wysiadlo bo ja juz nie mam pomyslu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mieszkasz w domu czy w bloku? Może jakiś sąsiad nadaje na tym samym kanale co ty i wzajemnie się zakłócacie. Jakiego standardu transmisji używasz b,g czy może n? Sprawdź szybkość późnym wieczorem kiedy mało osób korzysta z neta - może Twoj dostawca coś nawala. Jaki router?
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    mieszkam w domu wiec to nie ma nic wspolnego, dostawca tu nie moze miec winy bo pisalem ze po kablu z routera jest predkosc normalna... po drugie byli i sprawdzili jest dobrze, router to planet adw 4401
     
  5. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Planet robi dość dobre urządzenia sieciowe. Wypinguj swój router poprzez WiFi i daj znać jakie wyszły Ci wyniki.
     
  6. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Podłączę się. Ostatnio w Battlefieldzie mi ostro ping skacze, a jako, iż mieszkam w bloku, może to być wina tych kanałów. Gdzie i jak się je zmienia?
     
  7. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może to być wina kanałów. Sprawdź jaki kanał jest najczęściej używany u Ciebie w okolicy i ustaw +/- 3 kanały w inną stronę, taka jest zasada żeby się wzajemnie nie zakłócać. Druga sprawa, że coraz więcej ludzi używa urządzeń w standardzie typu N, a ten działa tak że zajmuje całe spektrum kanałów dostępnych dla standardów typu B/G i (kolokwialnie mówiąc) **** blada.
    Kanały zmienia się w zakładkach obejmujących ustawienia WiFi... W Polsce są to wartości od 1 do 13.
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jakby to kogos interesowalo to w moim routerze spalil sie nadajnik WIFI, musialem kupic nowy router, i teraz mam TP Link i odradzam komukolwiek Planet
     
Wczytywanie...

Poleć forum