1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z rozmowami na xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skipline, Styczeń 29, 2011.

  1. skipline

    skipline Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z rozmowami na xbox live.Mianowicie przerywa mi rozmowy i inny tez slysza mnie z przerwami.Niewazne czy headset jest podlaczony czy odlaczony.Rozmowy osob w mojej grupie slysze co drugie slowo. co moze byc przyczyna? lacze mam 6 mb/s a pingi kolo 60.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przekieruj porty na routerze tzn 88 i 3074
     
  4. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Jak jestes za NAT to własnie moze sie tak dziać. Tak jak kolega u góry napisał przekieruj porty i poczytaj troche u wujka google o NAT.
     
  5. skipline

    skipline Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w sumie nie pomyslalem ze to moze byc zwiazne z routerem.przekieruje porty i napisze czy pomoglo.
     
  6. skipline

    skipline Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przekierowanie portów pomogło.dziekuje za pomoc.temat do zamkniecia.
     
  7. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
    podepne sie pod temat ponieważ mam podobnie a bezsensownie zakladać drugi temat

    sprawa u mnie wyglada troche inaczej

    bo neta udostępnia PC przez sieciówke

    czy tez mozna zmienic porty ?

    Ma ktoś pod ręką tutka bo jestem laikiem jeśli chodzi o tematy sieciowe
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, bo porty zmieniasz w routerze.
    Podaj dokladny model routera.
     
  9. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
    Nie mam routera !
     
  10. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To może mnie pomożesz; problem identyczny przerywa podczas rozmowy w grze. Router to tplink 340g; jest opcja forwarding i dmz; co mam wpisać
     
  11. davero

    davero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wie ktos moze jak przekierowac porty na tym ruterze WRT54GCv3

    dzieki z gory
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Robisz według tej instrukcji, oczywiście porty ustawiasz dla xboxa tzn 88 i 3074, musisz tez miec staly wew. adres ip dla konsoli inaczej po srednio 12 godzinach nie używania konsoli router przydzielić moze jej inne ip
     
  13. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W forwarding dodajesz 2 nowe pozycje
    W każdym wpisujesz dany port(wyżej ktoś tam podawał) oraz adres ip twojej konsoli

    Żeby to działało to musisz na sztywno ustawić adresy ip na konsoli i kompie
    Poradniki na necie jak by co
     
  14. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    PortForward.com - Port Forwarding Guides Listed by Manufacturer and Model
    tu macie instrukcje przekierowania dla większości routerów, softu czy sprzętu jak xbox

    @Brudsien
    Myślę, że okres dzierżawy ip z dhcp można ustawić w routerze, na np 6 m-cy i też powinno być ok. Nie wiem czy to powszechna opcja w routerach, ja taka miałem w poprzednim, obecnie nawet nie wiem.

    W przypadku udostępniania netu przez pc jak najbardziej można przekierować porty, sam tak robiłem w czasach kiedy routery (bez wifi oczywiście) kosztowały ok 700zł - 1000 zł
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale walnąłeś z ta dzierżawa, gdzie ty masz mozliwosc podania dzierżawy w miesiącach jak tam sie podaje w godzinach z reszta nadal to nie rozwiąże problemu bo wystarczy ze router sie zrestartuje i juz po twojej pol rocznej dzierżawie
    Bez ustawienia stalego IP lepiej zapomnień o przekierowaniu

    A i link ktory podales jest juz wyzej
     
  16. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Link wyżej jest dla konkretnego routere i dla konkretnej aplikacji, a nie ogólny co może być mylące. Miałem w starym us robotics ustawioną dzierżawę na 6 m-cy z tego co pamiętam, choć na 100% pewny nie jestem, jestem jedynie pewny że przez lat kilka mi sie ip z dhcp nie zmieniło :)
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak moze byc mylace jak jest wlasnie pod router ktory ma autor tematu, strone ktora podales jest dopiero mylaca, karze pobierac programy typu ad-aware, ja dalem bezposredni link z tej strony omijajacy ad-aware, co do routera to dzierzawa moze zniknac po restracie routera poniewaz caly serwer DHCP routera juz nie dziala a ustawienia nie zapisane sa w pamieci ram routera, zalezy to od routera czy zniknie czy tez nie z reszta dzierżawę ustawia sie w zasadzie tam gdzie przydzielanie adresow ip po mac, mam tu na mysli router autora
     
  18. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    utorrent jest mylący w takim razie. Nieważne, podałem link ogólny, bo myślę, że się przyda.

    Co do routera masz racje.
    Ja chciałem wskazać możliwość ustawienia czasu dzierżawy ip z servera dhcp, bo miałem do czynienia z takim routerem, jednocześnie zaznaczyłem, że nie wiem czy taka opcja jest powszechna w typowych routerach. Jak widać nie jest.
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kazdy ma mozliwosc ustawienia dzierzawy ale kiedys nie kazdy mial mozliwosc przydzielania ip po mac dlatego dzierzawa byla dluga ale obecnie mija sie to z celem

    Napisalem zeby zmienic porty z xboxa i nie stosowac tych z utorrent, zasada jest ta sama
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    a prędkość łącza jąką masz?
     
  21. Tadek87

    Tadek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Jak translacja NAT wpływa na grę online?
    Gdy wyświetlane jest ostrzeżenie NAT, można stwierdzić następujące objawy:
    Nie słyszysz pewnego gracza w grze lub ktoś nie słyszy Ciebie.
    Nie możesz dołączyć do rozgrywki lub Twój przyjaciel nie może dołączyć do Twojej rozgrywki.
    Należy zwrócić uwagę na następujące sprawy:
    Problemy z translacją NAT nie wpływają na szybkość grania. Ostrzeżenie NAT wpływa na możliwość połączenia i komunikacji z innymi graczami.
    W przypadku używania przewodowego połączenia modemowego ostrzeżenie NAT nie powinno się pojawiać.
    Jeśli korzystasz z sieci w miejscu pracy lub nauki, istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdujesz się za serwerem proxy lub zaporą, co powoduje problemy z translacją NAT. Skontaktuj się z administratorem sieci w celu uzyskania pomocy.
    Jeśli używasz sprzętu zgodnego z systemem Windows Vista lub Windows 7, problemy z translacją NAT nie powinny wystąpić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum