1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z rozpoznaniem napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qewsade, Październik 1, 2011.

  1. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie !
    Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość jeśli podobny post już był, ale nie mogłem jakoś go znaleźć.
    Posiadam konsolę Arcade bez dysku z 256 MB pamięci na memory unicie. Konsolę kupiłem dość dawno, już z przeróbką ixtreme 1.6. Jako, że nie interesowałem się zbytnio najnowszymi flashami (jak gra się nie odpalała to wkładałem płytkę Active.iso i po problemie) nie wiedziałem, jaki mam napęd. Aż do czasu informacji o XGD3 zacząłem czytać nieco więcej na ten temat (wielki fan GoW się kłania :) ) i się dowiedziałem co nieco o LT+ 2.0. Lecz jestem lekko wprawiony w zakłopotanie - zgodnie z instrukcjami w interneci moja konsola powinna mieć napęd BenQ (MFR Date mojej konsoli : 02-03-2008) i 2 białe kabelki pod przednim panelem. Ale u mnie są 2 żółte, czyli wychodzi na to, że Lite-ON :confused:Której informacji mam wierzyć ? Mam się kierować bardziej kabelkami czy może datą produkcji ?
    Sorki, że się tak rozpisałem, ale wolałem przedstawić wszystko dokładnie.
    Pozdro i z góry dzięki za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    No to jak masz żółte to masz LITKA.
     
  4. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, czyli wychodzi na to że zamontowano mi liteona wcześniej. A teraz pytanie : jaka jest jego wersja ? Dokładnie nie wiem o co chodzi ale jest jakaś wersja DG-16D2S (phat ? ) lub DG-16D4S... Jak sprawdzić, jaką ja mam dokładnie ? (ew. jakiś link jak wyjąć napęd z xboxa aby to sprawdzić ? )
     
  5. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Bankowo masz litka 74850c czyli tego pierwszego.
     
  6. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli DG-16D2S ? I czy nazwa phat jest skrótowcem ? I teraz już naprawdę ostatnie pytanko dotyczące dvd keya. Czy jest potrzeba go wyjmować, jeśli będę chciał go przerobić w niedalekiej przyszłości do LT+ 2.0 ? i czy w ogóle będę go mógł jeszcze go wyjąć jak mam już ixtreme'a 1.6 ?
     
  7. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Tak DG-16D2S.
    Phat to konsole te starsze grube te nowsze mniejsze i lżejsze to slimy.
    Tak klucz jest potrzebny za każdym razem jak flas***emy.
    Będziesz mógł.
     
  8. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    A klucz wyciągniesz za pomocą "Dummy from iXtreme" ;)
     
  9. qewsade

    qewsade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki wielkie za pomoc, jesteście naprawdę szybcy z pomocą :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum