1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z rozpoznaniem wersji konsoli :]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karniak, Sierpień 11, 2010.

  1. karniak

    karniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Witam!
    Zawsze porady z forum pomagały ale tym razem przeszperałem wszystko nie znalazłem konkretnej odpowiedzi wiec proszę o pomoc :) Jestem tymczasowo w posiadaniu konsoli premium z dyskiem 20gb. Problem mam z określeniem jaka jest wersja jej płyty głównej. Właściciel twierdzi, że jest w 65nm ale nie ma HDMI... Data produkcji 2008.11.04. Czy jest to płyta OPUS??? Musze dodać jeszcze, że jest tam zasilacz 203w ale z wtyczką (nie wiem - amerykańską, angielską? Z 3 bolcami i do naszego gniazdka wchodzi poprzez przejściówkę. Konsola jest PAL wiec pewnie angielska ale mniejsza z nią). Zwojnice czy jak tam się zwą są w środku w pozycji "stojącej", napęd firmy Benq. Konsola po graniu jest troszkę ciepła od spodu, z tyłu i przed wentylatorami. Wieje z nich ciepłe powietrze więc chyba dobrze odprowadzane jest :] Cały dzień grania w Eflc zero zwiechy, ale za to przy całym dniu grania w Dragon Age były 2 czy 3 ze gra stawała i trzeba było wyłączyc na przycisku (bez RRoDa oczywiście). Oto fotki, kto pomoże w rozpoznaniu wersji konsoli??? I czy warta uwagi i zostawienia w domu? :]


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To nawet Falcon nie jest. To jest Xenon i nie mam pojęcia skąd taka data produkcji. 4 listopad to byłby Jasper, ale popatrz sam na to:

    [​IMG]

    Zasilacz 203W to też jest chyba od Xenon'a! Wydaję mi się, że jest to konsola z pierwszych wersji konsoli i jest ona bardzo awaryjna. Nowy Premium posiada HDMI i dysk 60GB!
    I nie tu temat. Napisałem żeby pogrubili czcionkę i dodali kolor, ale tego nie zrobili i tu ciągle powstają takie tematy. I ta dat produkcji mnie najbardziej zdziwiła. Według mnie to niemożliwe. Myślę, że to jest najbardziej awaryjna konsola Xbox 360 i nie powinieneś jej zatrzymywać. Ta data jeszcze raz napiszę jest śmieszna.
     
  4. karniak

    karniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Data taka na niej jest :/ dlatego właśnie nie mogłem jej do żadnej płyty dopasować... A wersje sprzedawane za granica różniły się jakoś od naszych? I jeszcze jedno pytanie - a może po serwisie jest? Plomba pod panelem była (fioletowo-różowa z zielonym paskiem - takie jak spotkałem na forach wiec chyba ok) ale naklejenie jej to nie problem. Chyba że tylko obudowa jest "nowa" a bebechy stare...
     
  5. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A konsola jest przerobiona? Plomby mogą być po przeróbce. Lepiej tego nie bierz.
     
  6. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak to będzie pewnie Xenon, bo gniazdo od zasilania się zgadza ze schematem no i nie ma hdmi.
    A ta część obudowy co jest na niej data produkcji została pewnie wymieniona dla "niepoznaki" ;)
     
  7. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak samo pomyślałem :).
     
  8. karniak

    karniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Oki, fajnie, dzięki za pomoc i rozjaśnienie sytuacji :))) Pozdrawiam!!!
     
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    xenon a właściciel nakleił z innej konsoli datę produkcji pewnie jeszcze na starą naklejkę konsola nie warta uwagi zwłaszcza że zacina się 2-3 razy dziennie xbox 360 sprawny rzadko się zacina i spontanicznie nie paro krotnie w jednym dniu, jest warta jeśli cena nie przekracza 50 zł .
     
  10. karniak

    karniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    zaświtała mi taka myśl... a idzie gdzieś z poziomu dashboardu porównać serial number lub product ID z naklejki z tym co siedzi w płycie głównej?
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    wejdź w ustawienia i tam gdzieś są informacje o systemie i może tam coś pisać

    swoją drogą nie ten dział tu faktycznie pisze się problemy ale odnośnie forum .
     
  12. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Numer seryjny w opcjach systemu porównaj sobie z tym co masz pod kodem kreskowym i zobaczysz że się nie zgadza.
     
  13. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wystarczy, że to sprawdzisz i już wiesz, że się to wszystko do siebie nie pasuje.
     
  14. karniak

    karniak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Panowie... Numer seryjny konsoli jest identyczny w dashboardzie jak ten na naklejce z tyłu konsoli... :/ Teraz jakieś pomysły? Bo mi się już wyczerpały!!!

    A napędy Benq były w jakim okresie montowane i w jakiej wersji konsoli? Bo w tych najnowszych to już tylko Liteony o ile się nie mylę?
     
  15. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Możliwe, że tylko data została jakoś zmieniona na konsoli.
     
  16. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    To pewnie marketówa jakas na promocje do marketów :p W MM czasami dają takie rzeczy w gazetkach,że na stronach producenta nie ma ich nawet albo modele sprzed 2 lat.
     
Wczytywanie...

Poleć forum