1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Samsung 50' obraz/hdmi

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Makot, Czerwiec 20, 2009.

  1. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Witam wszystkich po mojej dłuuugiej nieobecności :D

    Dzisiaj nabyłem sobie Plazme Samsuna 50 calową model HP-T5054
    i problem w tym że po podłączeniu czinczy (niewiem czy dobrze piszę) to mam obraz czarno biały i niezbyt dobry,
    podłączyłem też scartem to mam obraz kolorowy ale strasznie rozmazany,
    mam też kabel Hdmi lecz po podłączeniu do jednego z 3 wejsć w tym modelu niema wogóle obrazu konsola też ciągle się "doczytuje" Od sprzedającego dowiedziałem się żeby zakupić kabel component i nim podłączyć konsolę i Tv ale nie ma na to innego sposobu? lub ustawień? i co z tym Hdmi?

    BARDZO Proszę o pomoc lub sugestie moze ja coś robie nie tak ale próbowałem już wszystkich mozliwych sposobów podłączenia i żaden nie daje efektu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    Odnieś i powiedz, że sprzęt cię nie zadowala i powiedz, że jeżeli ma złącza HDMI to powinny one działać i poproś o inny TV albo o zwrot pieniędzy. Bo nie ma co podłączać na Component jak jest możliwość HDMI.
     
  4. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Tak tylko telewizor jest kupiony z drugiego końca Polski (Szczecin) i nie z sklepu tylko innego użytkownika u niego Hdmi działa (zdjęcia z filmu Spidermana 3 przez Hdmi )
    Dlatego myślę że albo czegoś nie ustawiłem albo kabel felerny, tylko przez inne wejścia też lipa (kupujący miał Ps2 połączonego właśnie przez composit i wszystko działało)

    Tak apropo Hdmi trzeba coś w Tv lub konsoli ustawiać czy wystarczy podpiąć konsolę i Tv kablem i odpalić?
     
  5. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Proszę wszystkich którzy wiedzą o co chodzi o pomoc bo inaczej lipa z grania :(
     
  6. kozak71

    kozak71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    71
    w konsoli nic nie ustawiasz(dopiero później możesz sobie zmieniać ustawienia rozdziałki itp-wiadomka), ewentualnie przełącznik na kablu component, w tv na pilocie zmieniaj sobie źródła sygnału przyciskiem source, przy podłączeni hdmi jak nic nie ma, to być może kabel jest trafiony, ja kupiłem kabel za 30 zeta i ładnie śmiga, a kumpel za 100 i jego był do zwrotu, bo nie było obrazu
     
  7. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Wydaje mi się ,że jest to wina telewizora.Jeśli masz możliwość to przed sprawdzaniem czy w TV jest wszystko Ok proponowałbym jeśli jest oczywiście możliwość podpiąć X360 do innego TV.Jeśli na innym problem również występuje poleciłbym skonsultowanie się z M$ o ile masz ważną gwarancję lub sprawdzenie czy winne nie ponoszą kable.

    Lecz wydaje mi się ,że będzie to wina TV.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdź kabel HDMI i czy twój TV obsługuje 1080p być może xbox jest tak ustawiony na HDMI, ale plazma raczej powinna odpierać 1080p. Ja nie miałem obrazu (przez HDMI) po aktualizacji do NXE, przyczyną było że po aktualizacji NXE ustawił obraz na 1080p, a mój TV obsługuje max 1080i i nie miałem obrazu. Musiałem go przestawić na TV Full HD na 720p.
     
  9. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    Kolego, masz problem... prawdopodobnie kupiłeś tv z systemem NTSC (ameryka, azja)
    a kolo co miał ps2 zrobił Cię w bambuko najprowdopodobniej - link [PS2] Zmiana trybu wyświetlania obrazu z NTSC na PAL - Konsole CDRinfo.pl
    Poza tym kupiłeś stary model, zobacz, czy nie ma wypalonej matrycy.
    Jak nie masz możliwości zwrotu obczaj konwertery na pal.

    ps. jak odbiera telewizja ?
     
  10. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    "wujek"

    Matrycę ma całą
    Zgadza się Tv został sprowadzony z Usa
    Zwrotu niestety nie moge się podjąć :(
    Wystarczy kupić ten konwerter?
    Jeśli mam być szczery to obraz jest gorszy niż na zwykłym Crt mimo że Tv ma takie oto parametry:


    Product Type 50 in Plasma
    TV Video Interface HDMI , S-Video , Component , Composite PC Interface VGA (HD-15)
    USB Port Yes
    HDCP Compatible Yes
    Dimensions With stand
    Width 48.4 in Depth 12.4 in Height 33.4 in
    Weight 97 lbs Display
    Diagonal Size 50 in - Widescreen Technology Plasma (PDP)
    Resolution 1366 x 768
    Display Format 720p
    Image Aspect Ratio 16:9
    Color Depth 18-bit color
    Dynamic Contrast Ratio 15000:1
    Progressive Scan Progressive scanning (line doubling)
    Widescreen Modes 16:9, Wide, Zoom, Conventional 4:3
    V-Sync Rate at Max Res. 60 Hz
    V-Chip Control Yes
    Color Temperature Control Yes (Warm1/Warm2/Normal/Cool1/Cool2) Picture Adjustment Standard/Dynamic/Movie/Custom Additional Features V-Chip , Game mode , Video noise reduction , Anti-reflective filter , DNIe (Digital Natural Image engine)
    TV Tuner
    Analog TV Tuner NTSC Multi-channel Preview Picture-in-picture (PIP)
    Stereo Reception System MTS Secondary Audio
    Program (SAP) Yes Digital TV Tuner
    Digital TV Tuner ATSC
    Video Features
    HDTV Ready Yes
    Analog Video Input Signals NTSC
    Input Video Formats 480i , 480p , 720p , 1080i Supported Computer Resolutions 720 x 400 , 1360 x 768 , 640 x 480 (VGA) , 1024 x 768 (XGA) , 800 x 600 (SVGA) Freeze Memo Yes Parental Channel Lock Yes
    Closed Caption Capability Yes
    Remote Control
    Remote Control Universal remote control - Infrared Supported Devices VCR , Cable box , DVD player Audio System
    Sound Output Mode Stereo Surround Mode Yes Sound Effects SRS TruSurround XT Audio Controls Balance , Equalizer , Sound mode Equalizer Yes (5-band) Speakers Included 2 speakers Output Power / Total 20 Watt Additional Features Balance control , Auto volume adjustment Speaker(s) 2 x Right/left channel speaker - Built-in - 10 Watt

    Connections
    Connector Type 2 x HDMI ( 19 pin HDMI Type A ) - Rear , 1 x HDMI ( 19 pin HDMI Type A ) - Side , 2 x Component video input ( RCA phono x 3 ) - Rear , 1 x S-Video input ( 4 pin mini-DIN ) - Rear , 1 x Composite video/audio input ( RCA phono x 3 ) - Rear , 1 x VGA input ( 15 pin HD D-Sub (HD-15) ) - Rear , 1 x Audio line-in ( Mini-phone stereo 3.5 mm ) - Rear , 1 x S-Video input ( 4 pin mini-DIN ) - Side , 1 x Composite video/audio input ( RCA phono x 3 ) - Side , 1 x Headphones ( Mini-phone stereo 3.5 mm ) - Side , 3 x Audio line-in ( RCA phono x 2 ) - Rear , 1 x Audio line-out ( RCA phono x 2 ) - Rear , 1 x Digital audio input (optical) ( TOSLINK ) - Rear , 1 x USB ( 4 pin USB Type A ) - Side Stands & Mounts
    Stand Included Yes Stand Design Tabletop Stand Features Swivel Flat Panel Mount Interface 600 x 400 mm Power
    Power Device Power supply - Internal Dimensions & Weight Details
    Dimensions & Weight Details Panel without stand - 48.4 in x 3.7 in x 31.1 in Dimensions & Weight (Shipping)
    Width (Shipping) 53.1 in Depth (Shipping) 16.7 in Height (Shipping) 38 in Weight (Shipping) 114.6 lbs Sustainability
    EPA Energy Star Compliant Yes Greenpeace policy rating (Mar 2009) 6.9


    BARDZO PROSZĘ o POMOC czy kupić ten konwerter czy kabel composit i będzie Ok?
     
  11. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Apropo Konsoli
    Była podłączana do kilku Tv przez euro oraz do monitora Lcd przez Vga i nie było żadnych problemów, Konsolę mam z Extreme 1.6 i najnowszym dashboardem
     
  12. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Poniżej daję zdjęcia

    1 - Ps2 z Tekkenem 5 puszczonym po componencie
    2 - Wejścia w Tv
    3 - Skrzynka z mediona i konwerter z przodu
    4 - i z tyłu

    PS: Taki konwerter wystarczy? jak mam konsolę podłączyć?

    [​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  13. wipeoutSpoon

    wipeoutSpoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Augustów
    Podłącz pod Composite Xboxa ustaw rozdziałkę na 720 i podłącz pod HDMI. Jak masz możliwość podłączyć Xboxa pod inny telewizor z HDMI to zrób to jak i tam nie będzie działało to znaczy, że jest to wina kabla.


    Ale pierwsze co zrób to rozdzielczość w konsoli.

    Wydaje mi się, że jak jest NTSC i podłączysz PAL to powinien być obraz ale czarnobiały.
     
  14. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice

    Właśnie jest obraz tylko czarno biały
    Mam tylko kabel component oraz ten felerny Hdmi na którym nie ma obrazu
    A rozdziałki jak na razie nie mam w jaki sposób zmienić,po podłączeniu componentu mam tylko format ekranu i 50/60Hz do wyboru nic więcej


    Kolorowy obraz uzyskałem podłączając czincze pod ten odtwarzacz z mediona (z przodu) tylko obraz jest strasznie rozmazany i ziarnisty
     
  15. kozak71

    kozak71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    71
    no jak podłączasz poprzez te 3 chinche to masz analogowy obraz jak w tv crt, dlatego jest taki niewyraźny, podczas kupna nie wiedziałeś, że tv jest ntsc ?
     
  16. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    No właśnie nie patrzyłem na to :( ze obecną specyfikacją Tv oraz konsol jestem trochę do tyłu :(

    tylko że przez chinche i crt w miarę da się grać a na plazmie jest znacznie gorzej obraz nieostry rozmyty...
    Czy po podłączeniu konsoli do Tv poprzez composit uzyskam zadowalający obraz? Ps2 działa w ten sposób nie wiem jak X360...

    Mogę przesłać zdjęcia ekranu po podłączeniu HDMI,oraz chinchy jeśli to w czymś pomoże
     
  17. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ps2 bedzie dzialac bez problemu czy to NTSC/PAL klocek Xbox360 niestety tylko w PAL chyba ze podepniesz wersje z USA.
     
  18. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    a ten konwerter ntsc/pal pomoże? Lub też podłączenie go pod Vga?
    Nie da się firmwar-u zmienić w konsoli żeby odbierał sygnał ten co powinien?
     
  19. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    moze masz zle ustawiania konsoli i automatycznie gdy ja wlaczasz przy tym tv ustawiaja sie stare ustawienia z innego tv. Radze sprobowac tego [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=0OnhdbrEZhY[/YOUTUBE] ja mialem podobny problem przy monitorze , nie mialem wogole obrazu mi pomoglo .
     
  20. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    "Bandzioch" zrobiłem tak jak mówiłeś i...

    Przez zwykłe chinche podłączone pod Tv nic niezdziałam z rozdziałką konsola się normalnie włącza

    Podpiąłem pod Hdmi trzymałem chyba 3 minuty tą kombinacje i dalej nic

    Już sam nie wiem o co może chodzić ;( albo porobię zdjęcia albo nakręcę filmik jak to wszystko wygląda dla lepszego rozpoznania
     
  21. Makot

    Makot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Mam tylko jedno pytanie czy kupno kabla composit da jaki efekt? gdyz jutro zamierzam zakupic jeden lub tez kabel vga
     
Wczytywanie...

Poleć forum