1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z samsungiem - 0x51

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mechman_pl, Listopad 12, 2010.

  1. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie jestem w stanie wejść w vendor'a... testowane na kilku rożnych jungle flasherach i w dosflashu...

    przerobiłem wcześniej jakieś 20-30 samsungów więc problemu w sprzęcie raczej nie ma...

    próbowałem rożnych metod z tacką do połowy, z całą tacką, z wyciąganiem kabla sata... nic nie pomaga....

    znalazłem kilka podobnych tematów na rożnych forach ale ich rozwiązania też nie pomogły...

    gdzie leży problem? i jak zczytać ten głupi klucz?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    używasz kontrolera VIA ,sprawdzałeś podłączenia pod inne wejścia sata na kontrolerze?
     
  4. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przerobiłem dużo samsungów już więc to nie wina kontrolera.... sprawdzałem inne porty... to samo
     
  5. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    skoro tak twierdzisz.
    robilem samsungi zawsze pod via i zawsze pod dosem w dosflash,żadnych problemów jak dotąd.
    chyba przez liteony weszła ta moda na robienie napędów sammy w JF .
     
  6. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiem właśnie w czym rzecz.... boje się że problem leży gdzieś w napędzie bo jak go dostałem to jakoś dziwnie działał w konsoli... problemy z tacką(wiem że w samsungach to normalne) ale wsuwała się i wysuwała sama... żadnych płyt nie czytał..... i dziwne odgłosy dawał....

    w JF i DF skacze miedzy 0x51 a 0xd1... nic nie pomaga :/
     
  7. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    może przełóż płytkę pcb z innego sprawnego(jak masz) i potestuj.jak będzie odczyt zapis ok to widocznie w oryginalnej jest coś z elektronika.

    edit.
    najlepiej ze sprawną pcb zrobić testy tego napędu w konsoli,odrazu byś sprawdził też tackę i te "odgłosy"
     
  8. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to jest jakaś myśl... tylko czy nie będzie zgrzytów miedzy ms25 a ms28? bo dwóch takich samych nie mam :/
     
  9. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    możesz użyć oprogramowania wymiennie z obu napędów.tj.nie powinno być zgrzytów.
     
  10. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    udało mi się problem rozwiązać.... wymiana płytek nic nie pomogła...

    rozwiązanie trochę w stylu domorosłego serwisanta ale zadziałało więc w ostateczności można go używać...

    w JF 1.75 jest takie pole Verified z znaczkiem takiego klucza... jak najedziemy na klucz pojawia się informacja czy klucz jest w bazie czy go niema... oraz pojawia się sam klucz.... przepisałem go... wgrałem(spoof) do liteona i działa.... śmieszna sytuacja :]
     
  11. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    dziwna sytuacja.
    dobrze,że się udało.nie mam teraz podpiętego żadnego napędu z x360 do pc.
    w której zakładce w jf 1.75 masz to pole i czy spoof robiłeś z konieczności czy tak chciałeś.
     
  12. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z konieczności bo pisałem wcześniej że napęd był w stanie agonalnym... nie czytał płyt... tacka czasem sama się wsuwała i wysuwała... dawał odgłosy jak narkoman na głodzie...

    misi być JF 0.1.75 bo we wcześniejszych tego nie było... w zakładce "DVDkey 32" i "MTK flash 32" masz pola "DVD Key" - w moim przypadku pojawiła się informacja że klucz jest zweryfikowany (verified) a obok tego była ikonka klucza... po najechaniu na nią pojawiał się dymek i pisało że klucza nie ma w bazie, a pod tym był klucz... przepisałem go na kartę... zrobiłem manual spoof i litek bez problemu działa...

    gdybym nie robił spoofa to bym się nie odważył :]
     
Wczytywanie...

Poleć forum