1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z serwerm dns

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Max, Marzec 21, 2009.

  1. Max

    Max Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam następujący problem podpoiłem xboxa do kompa, wszystko jes ok aż do momentu sprawdzania serwerów dns (komunikat "nieudany"). Mam domową sieć bezprzewodową z UPC komp z routerem Netgear jest podpięty za pomocą nadajników WPN111.Nie wiem czy to że mam tak podpięty internet może mieć jakiś wpływ na ustawienia? jeżeli tak,to jak to wszystko skonfigurować aby było ok! z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ciuupa

    ciuupa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Weź spróbuj wpisać adres MAC karty sieciowej. Powinien odpalić net od razu, a potem możesz skasować MACA i odpalić jeszcze raz sprawdzanie neta. Ja tak zrobiłem i śmiga idealnie
     
  4. Max

    Max Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety nie pomogło nadal problem z serwerem dns a przepisałem adres fizyczny karty sieciowej tak jak radziłeś

    [​IMG]
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wywal te dnsy i brame z polaczenia lokalnego
    za to wpisz takie (dsny i brame) w xbosie
     
  6. Max

    Max Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc, ustawiłem jeszcze raz od początku z uwzględnieniem waszych wskazówek i innych jakie znalazłem i dało rade, dział!!!jeszcze dzięki wielkie za pomoc!Pozdrawiam!
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak na przyszlosc dla czytajacaych ten watek. czytajcie poradniki na forum uwaznie (jedna cyferka zle wpisana i nie bedzie dzialac) ale tez ze zrozumieniem.
    zasada jest zawsze taka sama przy udostepnianiu czy bezposrednio z routera ale czasami wasze dnsy ip inne takie moga sie roznic. nie przepisujcie tego bezmyslnie ale postarjacie sie przepsiac wg takiego samego schmeatu. i musi dzialac :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum