1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Siecią [Kablówka]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rzepa, Lipiec 3, 2010.

  1. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Witam mam internet z kablówki i mam problem z podłączeniem go do sieci ;)
    Kupując Xboxa od allegrowicza dostałem wiadomość że konta Gold nie są wykorzystane, ponieważ w ogóle nie grał na nim tym bardziej przez sieć.

    Więc tak mam modem RCA USB Cable Modem
    Podłączyłem krosowany kabel do konsoli i do modemu .
    i z wyniku testu połączenia wynika że nie ma połączenia między konsolą a internetem okej.
    odłączyłem modem od komputera i podłączyłem go do konsoli port Usb
    dalej to samo .
    zmieniałem ręcznie IP dalej to samo ;|

    co mam zrobić pomóżcie mi ponieważ bardzo chciałbym sobie kilka demówek pobrać jak i pograć przez sieć

    pozdrawiam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hornet

    Hornet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustaw w ustawieniach sieci konsoli wszystko na automatycznie ewentualnie ustaw mac modemu recznie miałem to samo i u mnie pomogło też mam kablówke
     
  4. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Czy mi sie wydaje, czy kabel krosowany stosuje sie tylko przy połaczniach PC<->PC ?
     
  5. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. modem-xbox - zwykła skrętka (NIE krossowana)
    2. Pod USB w konsoli nie podłączaj bo żadne urządzenie poza PC nie wspiera modemów USB
    3. Po każdym przełożeniu kabelków z pc do xboxa i na odwrót powinieneś wyłączyć modem z prądu na kilkanaście sekund
    4. Być może twój dostawca przypisuje dostęp do internetu przez adres MAC (fizyczny adres karty sieciowej) upewnij sie czy tak nie jest, jesli tak jest to najprościej w konsoli zmienić MAC na taki jaki masz w PC
    5. W modemie może być podlączone w jednej chwili tylko 1 urzadzenie wiec jak masz coś na USB to najpierw musisz wyjąc wtyczkę i podłączasz eth. Gdy bedziesz miał podlaczone 2 jednoczesnie (usb+eth) nic nie bedzie dzialać
     
  6. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam przy okazji tez pytanie.Ja sie na tym nie znam nie wiem czy to jest router czy modem i dlatego nie wiem jaki kabel kupic zeby podlaczyc xboxa do tego
    Imageshack - zdjcie0125a.jpg bo slyszalem ze jest kabel prosty i jakis krosowany a ja nie wiem o co w tym chodzi i jaka to roznica :p
     
  7. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na oko to router, podłącz kablem prostym.
     
  8. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Czyli mam podłączyć normalny kabel co miałem z konsolą do modemu i konsoli wyłączyć modem z prądu włączyć konsole i modem i wtedy powinno działać ?
    bo próbowałem tak bez wyłączania modemu i nie działało .
    czyli mam wpisać ręcznie IP i DNS w konsoli ?
     
  9. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Ja mam ten sam problem.
    1. Jak podłączasz internet do xboxa musisz odłączyć go od kompa (jeśli też jest podłączony)
    2. Ogólnie to ja w sumie sam nie wiem jak to podłączyć bo raz działa raz nie ale ja robie tak
    resetuje modem(konsola wyłączona) czekam aż się włączy, włączam konsole czasem nawet kilka razy i za którymś razem załapuje.
     
  10. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Aha no zaraz spróbuje tak jak ty mówiłeś ;)

    ps. mam taki modem i taki kabel ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    też mam thomsona tylko inny model a kabel od xboxa
     
  12. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Czyli co mam zrobić bo podłączam ten kabel do Xboxa i modemu i nic.
    nawet podłączałem kabel USB do tyłu Xboxa i też nic .

    już sam nie wiem co zrobić .

    a szkoda żeby nie grać online ...

    ps. czekam na wasze jakieś opcje, może trzeba pozmieniać porty DNS czy coś w ustawieniach internetu ?
     
  13. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    IP i DNSy Xbox powinien pobrać automatycznie.

    Podpiąłeś zwykła skrętką dostarczaną do Xa i zresetowałeś modem?

    Jesli tak i dalej nie działa to patrz pkt4 mojego poprzedniego posta
     
  14. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    W ustawieniach nic nie zmieniaj(bynajmniej ja nic nie zmieniałem)
    ja podłączam modem do xboxa i resetuje modem(z tyłu jest taki guziczek) i włączam xboxa no mówię że czasem zaskoczy czasem nie i nie wiem jaka jest tego przyczyna
    spróbuj tak kilka razy zresetować modem i włączyć konsole
    w ustawieniach sieci w konsoli jak mi nie łapie neta to wyświetla mi IP 169,.... (kiedyś taki miałem) ale normalnie mam 89.238.18.163
     
  15. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Właśnie mam IP na 169 ...
    czyli muszę pokombinować z resetem itp.
    nazwa kabla "Przewód sieciowy RJ45

    ps. tak przy okazji zapytam czy jak zrzucę na pendriva grę i podłącze pendriva do konsoli gra odpali ?
    czytałem w opisie jednej aukcji na allegro że nowa Konsola obsługuje pendrivy i nie trzeba marnować pieniędzy na droższe płyty i można bezpośrednio uruchamiać z pendriva ?
    to prawda?
     
  16. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak masz ip 169, to wtedy wyłącz na 30 sekund i włącz modem, potem wyłącz i włącz xboxa.

    Sprawdziles czy Twoj dostawca nie przyznaje IP do adresu MAC?
     
  17. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    No więc miałem adres IP 169 zmieniłem go ręcznie i nic nawet po restarcie.

    już powiedziałem mamie przejdzie się do dostawcy i z nim porozmawia .
    więc napisze niedługo jak to będzie .

    ps. tak przy okazji zapytam czy jak zrzucę na pendriva grę i podłącze pendriva do konsoli gra odpali ?
    czytałem w opisie jednej aukcji na allegro że nowa Konsola obsługuje pendrivy i nie trzeba marnować pieniędzy na droższe płyty i można bezpośrednio uruchamiać z pendriva ?
    to prawda?
     
  18. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    obecnie grę odpalać można tylko z "płyt" nawet po zainstalowaniu na dysk
    co do internetu to spróbuj jeszcze raz
    najpierw podłącz modem do konsoli(wyłączonej) zresetuj modem poczekaj aż się włączy i odczekaj chwilę, włącz konsole, jak nie zadziała to jeszcze raz to samo u mnie dzisiaj za 2 razem załapało:D
    PS: Daj znać jak zadziała
     
  19. Rzepa

    Rzepa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siedlisko Bezprawia
    Czekam na ekipę fachowców .

    a nie trzeba czasem żadnych sterowników instalować od neta?
     
  20. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie, włączasz i ma działać :)
     
  21. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Jeżeli masz blisko komputer to możesz również udostępnić połączenie przez kartę sieciową, jest pełno opisów jak to zrobić, wystarczy poszukać
     
Wczytywanie...

Poleć forum