1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z siecią

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bousuq, Listopad 26, 2015.

  1. bousuq

    bousuq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam serdecznie. Od wczoraj mam problem z moją siecią. Nie mogę zalogować się do xbox live na konsoli oraz nie mogę otworzyć strony xbox.com. Internet działa, wszystkie strony się ładują, tylko nie xbox.com. Przy logowaniu na konsoli wyskakuje problem z DNS. Może ktokolwiek miął taki problem? A może ktoś z was ogarnia tematy informatyczne tego typu. Mam neostrade i korzystam z routera tp link.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Czy masz neostardę?
     
  4. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka konsola?
    Restartowałeś router?
    Łączysz się po przez wifi czy lan?

    Jest napisane....
     
  5. ja2210

    ja2210 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    u mnie ten sam problem, czy ktoś znalazł rozwiązanie??
     
  6. mRb

    mRb Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Los Santos
    Rownież mam ten problem sprawdzałem przez wifi i kabel lan. Zrobie sobie hotspota z telefonu i wszystko chodzi wiec w czym moze byc problem?


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  7. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna

    Może kwestia portów z których korzysta XO. NAT macie w pełni otwarty? DNS ustawione?
     
  8. Amaz

    Amaz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    problem jest tylko w neostradzie, w ustawieniach routera zmiencie dns na:
    • 208.67.222.222
    • 208.67.220.220
    mi pomogło, ale mam problem z polaczeniem wifi, nie moge sie polaczyc, ktos ma taki problem?
     
  9. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna

    A co Ci wyskakuje przy próbie połączenia? DHCP wł?
     
  10. Amaz

    Amaz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    przy próbie połączenia wyskakują mi przeważnie błędy:
    Twoja siec nie jest skonfigurowana lub nie można uzyskać połączenia z siecią bezprzewodową

    Wcześniej przed "zepsuciem DNS" działało normalnie, teraz zmieniłem dns, to tylko na kablu mam połączenie
     
  11. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    A co z dhcp? Restartowałeś router?
    Jak coś to jeszcze te dns'y spróbuj:

    194.204.152.34
    194.204.159.1

    (też mam orange)
     
  12. mRb

    mRb Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Los Santos
  13. Amaz

    Amaz Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z takim DNS mi nie działa, nawet na kablu

    mRb, masz połączenie przez wifi?
     
  14. mRb

    mRb Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Los Santos
    tak zgadza się połączyłem się normalnie przez wifi
     
  15. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Jeśli macie neostrade i ten nieszczęsny livebox,trzeba zresetować ruter do ustawień fabrycznych w panelu administracyjnym"potem wpisać pasy do neostrady(przed podjęciem resetowania upewnijcie się że jesteście w ich posiadaniu) wtedy dopiero server DHCP ponownie przypisuje ip naszemu XOne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum