1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Skyrim DOG29 PL na LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tuxie, Styczeń 9, 2012.

  1. tuxie

    tuxie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Na starcie chciałbym nadmienić, że przeszukałem całe forum w sprawie identycznego problemu. Mianowicie parę dni temu oddałem Xa do flashowania i mam aktualnie firmware LT 3.0. Skyrima posiadam z wstawki "TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29", po przepuszczeniu obrazu przez najnowszego abgxa i wypaleniu nagrywarką LG (jeżeli model jest ważny, to podam później, gdyż jestem aktualnie na innym pc, ale raczej nie powinno mieć to znaczenia) na płytkach Verbatim DVD+R DL przy prędkości 4x się bootuje, jest menu, lecz po wybraniu "Nowa gra" widnieje tylko "logo" Skyrima i muzyka w tle. Pozostawiłem w takim stanie konsole na ~15min i nic się nie zmieniło. Problem jest z płytą/nagrywarką/obrazem? Czyściłem cache, nigdy wcześniej nie uruchamiałem innego releasu Skyrima na tej konsoli. Wszyscy polecają wypalać iHASem, jeżeli faktycznie wina leży po stronie nagrywarki, z chęcią ją zakupię, lecz wolę się najpierw upewnić czy to wiele zmieni. :) Kiedyś jak miałem poprzedniego Xa jeszcze z firmware iXtreme 1.41 to bezproblemowo wypalałem na tej nagrywarce, więc technicznie jest sprawna. Trochę się zmieniło od tamtej pory, na początku nie wiedziałem w ogóle, że trzeba topologię dorzucić i zmarnowałem jedną płytę... :) Dzisiaj dopiero zakupię kolejne sztuki i mam pytanie, próbować wypalać jeszcze raz na tym co mam czy zakup iHASa jest wymagany i faktycznie pomoże? Napęd w Xie był przerabiany na czysto z OFW tuż po aktualizacji dasha do najnowszej wersji. Live nie jest dla mnie ważny. :)

    Z góry dziękuję za odpowiedź,
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gry z ostatniego kwartału 2012 to dyski XGD3, które mają większą pojemność niż zwykłe DVD-DL. Nagrywarka iHAS jest potrzebna właśnie dlatego, że tylko ona potrafi zmieścić poprawnie cały obraz na verbatimce.
    Wszystko wskazuje na to, że gra nie wchodzi z powodu braku w danych i możliwe, że nagrana iHASem poszłaby bez problemu.
    Kolejna rzecz to aktualizacje do gry, jesteś pewny, że wgrałeś odpowiedni Title Update do tego Skyrima? Działa bodajże z TU2 i TU3, ale jeszcze TU musi mieć identyczne Media-ID jak obraz z grą.
    http://xboxforum.pl/iso-f10/elder-scrolls-v-skyrim-dubbingpl-rf-xbox360-dog29-1-post-108893.html
     
  4. tuxie

    tuxie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedź. Czytałem o XGD3, wypalaniu "100%", iHASie oraz "truncate" w przypadku zwykłych nagrywarek. Pytanie właśnie kieruję do osób, które nagrywały nie-iHASem, czy jest rzeczywiście potrzebny w przypadku Skyrima, jak tak to nie mam innego wyjścia niż zakup. :) Żadnego z TU nie wrzucałem do obrazu, mam wersję retail, czyli "v 1.00.4.0".
     
  5. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    A może to wina tego "Repacka" . Ponieważ ja dokładnie mam tą samą wersje i nagrałem gierke na pytkach Esperanzy bodajże przy nagrywarce z laptopa (Hp pavilion) i póki co gra działa poprawnie bez żadnych problemów , jedynie co to te Aktualizacje niby polepszające gre (tak naprawde jest i wiele gorzej jak lepiej ...) .
     
  6. tuxie

    tuxie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    quaunt, podasz mi na PW (nie wiem czy w wątku można) info skąd *dokładnie* pobrałeś i co jeszcze dodawałeś do obrazu (topologia, tu) oraz w jakiej kolejności?

    Płyta się wypaliła u mnie bezproblemowo, więc to faktycznie może być wina obrazu... suma kontrolna md5 mojego obrazu przed jakąkolwiek modyfikacją (ie. bez topologii) to "8e76020fcfb81357641cdc8edfa22034" dla "TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29.iso".

    Dodano:

    Jednak się płyta źle wypaliła (weryfikacji nie przechodzi), jak zakupię iHASa dam znać (pod koniec tygodnia) czy nie ma już problemów. :)

    Update:

    iHAS wymiata :)
     
  7. m310ax

    m310ax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podepnę się do tematu, jakiego ihsa najlepiej kupić ?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. m310ax

    m310ax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    SALON LiteOn iHAS124 B SATA CZARNA + NERO 9 WAWA (2065741491) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    czy może w coś lepszego od razu zainwestować ?


    Przy okazji mam
    Skyrim w wersji
    TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29

    nie mogę jej wypalić aby chodziła na LT 3.0 nie obejdzie się bez nagrywarki IHAS przy okazji abgx wywala błędy na czerwono

    Ewentualnie jakiej wersji szukać aby można wypalić na zwykłej nagrywarce i grać na LT 3.0
     
  10. skarbona

    skarbona Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej nic lepszego nie potrzebujesz 124 wystarczy :)
     
  11. bakus_44

    bakus_44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podobny problem

    Witam. Mam podobny problem. Posiadam lt 3.0. Sciagnalem na poczatku wersje The_Elder_Scrolls_V_Skyrim_DubbingPL.RF.XBOX360-DOG29, nagralem ja na plycie platinium, odpalila sie i gralem, ale gdy chcialem wczytac gre wyskakiwal komunikat o braku mozliwosci odczytu plyty. Nagralem ten sam obraz na lepszego verbatima, pogralem troche- do osiagniecie mniej wiecej 6 poziomu i to samo. Sciagnalem teraz jakas finalna wersje TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29, ale tutaj takze na abgx'ie wywala blad CRC nie pasuje do ini. Obrazy przepuszczam przez abgx 1.0.6 i nie dodaje zadnej topologii, bo on podobno juz to robi. Nie wiem moze cos robie zle??? ale pozostale gry mi chodza dobrze...
     
  12. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Zacznijmy od tego, że musisz mieć dobrze skonfigurowanego abgx żeby on dograł topologie.
    Po drugie, weryfikacja nie przejdzie w abgx z prostego powodu, oficjalnie polskiego skyrima NIE MA więc abgx uznaje obraz za uszkodzony.
    Po trzecie, normalnie w gry grasz z dysku czy też z płyty? Możliwe, że masz już słabszy laser i czasami zdarzy mu się czegoś nie doczytać, a skyrim jest przecież wieeelki ;)
    Ja też już za nowej konsoli nie mam i prawie zawsze gdy gram z płyty w różne gry to średnio na 3 godzinki grania mam 1-2 błędy odczytu i powrót do dasha.
     
  13. Dovydas

    Dovydas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    u mnie nagrane ihasem na plycie panasonic i w menu wpiskam nowa gra i non stop ta mgła..

    Kod:
    ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
    \\//\\//\\//\\//\\/‡\\//\ \ \/ /†”†”†”\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\‡—‡\‡—‡\‡—‡/ /\ \ ”„“”ƒ ƒ//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ”””””””””””””””———”———”——‡”””””””…”…”…”v1.0.6”””””””[http://abgx360.net]””””
                           ———
    Checking for updates to abgx360.dat...
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    E:\xbox\The Elder Scrolls V Skyrim (2011) PL.XBOX360 POLSKA WERSJA JZYKOWA\The E
    lder Scrolls V Skyrim (2011) PL.XBOX360 POLSKA WERSJA JZYKOWA.dvd is valid
    
    Checking Game
         ISO: "E:\xbox\The Elder Scrolls V Skyrim (2011) PL.XBOX360 POLSKA WERSJA JZ
    YKOWA\The Elder Scrolls V Skyrim (2011) PL.XBOX360 POLSKA WERSJA JZYKOWA.iso"
         Size: 8738846720 bytes
         Files in ISO: 48, Folders in ISO: 3
         Total bytes used: 4042069439 (46.66%)
    [COLOR="#00FF00"]Game appears to have random padding[/COLOR]
    
    Checking default.xex
         Original PE Filename:  Skyrim_Release Final.exe
         Original PE Timestamp: 2011/09/27 15:07:26
         Min Kernel Required:   v2.0.13599.0
         Game Name:             Skyrim
         No Avatar Awards
         Achievements:          50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
         XEX CRC = 2B982895
         XEX Media ID: 9A530EFC95D5404958D4DFB2-34F5B6C3
    
    Region Code: 0x00FF00FF
         PAL
         NTSC/U
    
    Checking topology data
    Querying the online database to find the appropriate verified data to use...
         Topology information was downloaded successfully
    
         Looking for TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 in the online verified database
         Server file TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 no newer than local file - not re
    trieving
    [COLOR="#00FF00"]Topology data is currently verified[/COLOR]
    
    Checking SS
         Timestamp of Authoring: 2011/09/28 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2011/10/06 21:13:40
         SS Version: 2 (trusted)
         SS CRC = 979B8FD7 (RawSS = CFAF99F0)
         SS Media ID: 9A530EFC95D5404958D4DFB2-34F5B6C3 (matches game)
    [COLOR="#00FF00"]SS looks valid[/COLOR]
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2011/09/28 00:00:00 (matches SS)
         DMI CRC = 8C70E948
         DMI Media ID: 9A530EFC95D5404958D4DFB2-34F5B6C3 (matches game)
    [COLOR="#00FF00"]DMI looks valid[/COLOR]
    
    Checking PFI
         PFI CRC = 26AF4C58
    PFI matches known data (XGD3)
    
    Video partition found
         Video CRC = 41E69D0F (V0 = 1AACBE29, V1 = 563325D0)
    
    [COLOR="#00FF00"]Basic Stealth check passed[/COLOR]!
    
    Starting Verification
         Looking for 979B8FD72B982895.ini in the online verified database
         Server file 979B8FD72B982895.ini no newer than local file - not retrieving
    
         Using 979B8FD72B982895.ini (337 bytes)
         [COLOR="#00FF00"]Video CRC matches
         V0    CRC matches
         V1    CRC matches
         PFI   CRC matches
         DMI   CRC matches
         SS    CRC matches
         Xex   CRC matches
    [/COLOR]
    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
     Percent  Elapsed  Estimated   Time     Average     Current     Errors    Total
        Done     Time       Time   Left       Speed       Speed  Recovered  Retries
        100%     4:07       4:07   0:00   33.3 MB/s   43.5 MB/s
    
         AnyDVD style corruption was not detected
         Game CRC = DF9B1F69
    
    Game partition CRC does not match the verified ini! There are 4 possibilities:
    
    1. This is a bad rip (the most likely cause). If you're checking a DVD backup
    and have AnyDVD or a similar app installed, make absolutely sure the process is
    killed! If this is a scene release, search for it on abgx.net and look at the
    column "Bad CRC or Needs Fixing". If you see a <!> icon, hover over it with
    your mouse to read the alt text. If it says something like "Bad game data CRC"
    or gives the name of a fix (PPF patch), we already know about it. It's also
    highly recommended to run abgx360 again with AutoFix set to level 3 if you
    applied a PPF to make sure stealth files haven't been corrupted. See "What is
    AnyDVD style corruption?" in the GUI Quickstart tab for more info on game data
    corruption.
    
    2. Your CPU/RAM/HDD/data bus is unstable and corrupted the data during
    extraction/burning or while checking the CRC. Make sure to run the sfv and try
    extracting it again (assuming you have the sfv/rars) and recheck the ISO/DVD to
    see if you get the same CRC.
    
    3. Game data was intentionally modified for some reason. Microsoft does not
    take kindly to modifications for any purpose, and even benign changes to game
    data or settings will get you banned from Xbox Live!
    
    4. The verified Game CRC in the database is wrong (very unlikely).
    
    Stealth was verified but game data wasn't
    
    Press any key to exit . . .
    
    
     
  14. Pan Sowa

    Pan Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kozy, Poland
    u mnie jest to samo ale mi się to pojawiło dopiero jak 2 raz przepościłem abgx'em bo dysk mi rozłączyło puszczam nagrywanie i mi do 50% doszło nie wiem czy wina tego ze mam to na dysku zewnętrznym czy wina obrazu dodam że przed abgx nagrywałem bo zapomniałem o nim i nagrało się do 100% ale gra nie szła na 3.0 i teraz nie wiem czy pod 3.0 trzeba dawać te pliki co są w folderze 0800 przy wersji finalnej co ściągnąłem czy co mam zrobić zobaczymy czy się nagra normalnie 3 raz jak puszcze na noc
     
  15. player_sct

    player_sct Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorry ale ile razy nalezy powtarzac ze polskiej wersji skyrima nie nalezy przepuszczac przez ABGX - to jest przerobka wiec nie ma jej w bazie ABGX i weryfikacja bedzie sie wywracac. Czytajcie to co bylo w paru postach wczesniej. Gre po sciagnieciu nalezy po prostu wypalic na IHAS'ie - na zadnej innej wypalarce i na plytkach verbatima - wtedy o ile sami cos nie schrzanicie nie ma takiej mozliwosci zeby gra wam nie dziala
     
  16. Out5id3r

    Out5id3r Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    witam a co z gra w skyrim pl z wlaczonym live? mozna czy bd flaga i ban? czy lepiej nie ryzykowac?
     
  17. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Skyrim i tak nie ma multi więc lepiej odłączyć na ten czas od internetu. Chociaż bana i tak nie będzie bo ms teraz po prostu banow nie daje . ale szkoda ryzykować

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  18. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Nie ma bana ani flag. No chyba ze ktos cos spierdzieli. Jak z kazda inna gra.
    :rolleyes:

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Mayke

    Mayke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, nie chcę robić nowego tematu na ten temat to się zapytam. Czy jest już jakaś wersja skyrima PL, którą można na dysk zainstalować? Z tego co wiem takowa wersja miała się w lipcu właśnie ukazać.
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odpowiedz masz kilka postow wyzej.
    Miala byc, ale bedzie w sierpniu. Z przyczyn technicznych mam teraz dostep tylko do smartfonu.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  21. Out5id3r

    Out5id3r Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konin
    co robie zle wypalalm plyte ihasem wrzucam do konsoli i pisze ze format niobslugiwany ;/ nie wrzucalem w abgx ani nic wersja TES.V.Skyrim.RF.X360.DubbingPL.NapisyPL.REPACK.FINALNA.WERSJA.0800.HDDok-DOG29.dvd
     
Wczytywanie...

Poleć forum