1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z slimem z napedem 0225

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Andrzej891110, Grudzień 26, 2011.

  1. Andrzej891110

    Andrzej891110 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie dawno dałem na przeróbkę konsole z owym napędem 0225 i było ciecie bo był chip MXIC przed tym wgrał mi dash 13599 z pend i wgrał lt 2,0 (tylko offline konsola nigdy nie była podłączana do sieci). Następnego dnia nagrałem sobie pierwsza kopie na płytę verbatim (tylko na verbatimy 4x w imgburn nowy) i był to gow 1 i wszystko śmigało na kolejny dzień nagrałem sobie dirta 3 i tez było ok, kolejna gra było disney uniwerse tez się włączyła normalnie. Każda gra się uruchomiła i można było grac. Teraz mam problem z napędem -chyba bo każda grę która mam w kopii i oryginalna (far cry 2) uruchomi ale po którymś wczytaniu z płyty wyskakuje błąd ze zarysowana płyta mimo ze nie ma widocznych rys. Zainstalować mogę tylko oryginała choć dirta po nagraniu tez zainstalowałem na pendrive bo mam 4gb pamięci w konsoli a teraz nie dam rady go zainstalować bo podczas instalacji wywala błąd w rożnym procencie. Jeśli już pojawi się ten błąd to raz mogę dalej uruchomić grę a albo i nie bo jej nie wykryje w napędzie po włożeniu nowej płyty z inna gra czy tej samej tylko po operacji otwórz i zamknij napęd. Na oryginalnej prawie zawsze da się grac ale podczas grania tez wywala mnie z gry choć myślałem ze tylko piraty mi nie działają. Parę razy po przeróbce podczas gry mi wyłączyło konsole i odnowa się uruchamiała teraz tego problemu już nie zaobserwowałem. Mam wrażenie jakby mi napęd wariował bo wydalę rożne dziwne dźwięki inne niż normalnej pracy napędu to jest jak się gra odczyta i pokaże się ikona gry to normalnie się rozpędza ale jak się ma już do pokazania błędu to dziwnie zwalnia i tak jakby coś tam tarło o siebie, o płytę, a jak nie wykryje płyty w napędzie to się wo-gule nie rozpędzi napęd tak jakby go coś blokowało jak na miał ręczny zaciągnięty. Pomóżcie. Ja mam kilka przypuszczeń po 1 to czy disney uniwerse może być przyczyna po 2 czy sterowanie napędu padło, po 3 przerabiający spierniczył robotę. W czym jest przyczyna, jak to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Po pierwsze pisz składniowo i dbaj o ortografię.
     
  4. bynus

    bynus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no najprościej to rozkręć napęd i popatrz czy wizualnie nie widać jakichś uszkodzeń popatrz czy faktycznie ci coś nie blokuje a jak już bedziesz miał napęd wyciągnięty to wgraj jeszcze raz firmware i poskładaj jak dalej to samo to hhhh...... ja bym przynajmniej tak zrobił :)
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    zmienic kaser nie pomze to elektronie/naped

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. Andrzej891110

    Andrzej891110 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozkręciłem napęd i wizualnie nic tam nie blokuje płyty. Jedynie co zauważyłem to to że, nic nie było lutowane, widać przecięta ścieżkę i to wszystko.

    Mając płytę główna w PC Gigabyte Pentium 4 Titan Series GA-8I848P(-G) która posiada złącza SATA i z Windowsem XP SP2 mógłbym sam sobie wgrywać Firmware i flash ować ten napęd oczywiście uzbrajając się w odpowiedni adapter USB SATA???
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
  8. Andrzej891110

    Andrzej891110 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam MXIC. U mnie nie ma łączenia ścieżki po przecięciu, bo nie widzę lutu w celu połączenia ścieżek, wiec sądzę, że po odblokowaniu nie zablokował mi napędu??? Czy mógłbym obejść w takim wypadku operacje un locka w kolejnych flashach??? Czy ta moja płyta w PC nadaje się do flash owania taką metodą???
     
  9. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    napewno zablokował spowrotem, musisz od nowa zrobić unlock lub kupić sobie eletronike do napędu po unlocku cena jak za cały napęd. jak ci wykryje napęd to tak jak nie to nie, i na forum jest lista płyt które się nadają
     
  10. Andrzej891110

    Andrzej891110 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mając adapter mogę sprawdzić czy mam odblokowany napęd??? Jeśli nie to muszę przygotować sobie: rezystor z kawałkiem przewodu, coś do przecięcia ścieżki, i lutownice do połączenia przeciętych ścieżek. Czy można ominąć lutowanie bo tego najbardziej się boje???
     
Wczytywanie...

Poleć forum