1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z sygnałem na tv HD Ready

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zbyszek2217, Styczeń 25, 2011.

  1. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam .

    Mam problem z konsolą xbox 360 premium elite 120g.
    Wystepuje brak sygnalu na tv Hd Ready , natomiast z TV Full HD konsola pracuje bez problemu.
    Konsola podpinana do dwóch tv Hd Ready i na obu występuje brak sygnału , i do dwóch tv Full HD i na nich jest ok.
    Do Tv HD Ready podpinana inna konsola i jest ok . Próby przeprowadzane na trzech różnych kablach HDMI .
    Zmiany ustawień rozdzielczośći w konsoli nic nie pomagają , jak i ustawienie wykrywania optymalnych ustawień dla odbiornika .
    Dodam że konsola wczesniej działała na TV HD Ready który mam w domu .
    Może ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać i jak to naprawić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. danielos80

    danielos80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Spróbuj przywrócic konsole do ustawień fabryczny i przy pierwszym uruchomieniu po resecie konsoli podłączyc do tv hd ready, tak żeby konsole "wyzerowana" jako pierwszy odbiornik wykryła tv hd ready.
     
  4. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Nie bardzo moge znalesc w menu konsoli takią opcje jak przywrócenie ustawien fabrycznych .
    Jeżeli chodzi o ponowną konfiguracje wstępną to nic nie daje.
    Jak możesz mi podpowiedzieć jak sie przywraca ustawienia fabryczne to bede wdzięczny .
    pozdrawiam.
     
  5. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Dzisiaj wystąpił nowy objaw . Mianowicie całkowity brak sygnału z gniazda HDMI niezależnie czy jest to tv HD Ready czy Full Hd . Wygląda na to że uszkodzone jest gniazdo w konsoli .
    Moje pytanie jest czy da się to naprawic i jezeli tak to jaki jest przybliżony koszt takiej naprawy .
     
  6. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    A sprawdzałeś, czy to przypadkiem wina kabla?
     
  7. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Tak podpinane na trzech różnych kablach .
     
  8. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Miał ktoś uszkodzone wyjście HDMI w konsoli ?
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Najcześciej bład układu GPU- ana(hana) lub uszkodzone gniazdo cena 69-119 zł
     
  10. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Na chwile obecną konsola została oddana do serwisu miltigames w Krakowie . Mają sprawdzić co jest i zobaczymy co dalej.
    Ma ktoś może jakieś doświadczenia z tym serwisem ?
     
  11. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam.
    Otrzymałem dzisiaj odpowiedz z serwisu .
    Poinformowano mnie że jest to uszkodzenie na plycie glownej które jest nienaprawialne . Ewentualna naprawa konsoli jest nieopłacalna bo polegałaby na wymianie całej płyty.
    Powiedzieli mi że mogą wrócić do orginalnego stanu konsoli żebym mógł ją wysłać do naprawy gwarancyjnej . Koszt 80 zł.
    Konsola była przerabiana 09.2010 r , jest tam napęd lite-on . Moje pytanie to czy te napędy można było wtedy przerobić inaczej niż cięciem ścieżek ?
     
  12. zbyszek2217

    zbyszek2217 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    W zasadzie temat do zamknięcia.
    Wymieniam konsolę za dopłatą na nowego slima.
    Ta konsola napewno nie bedzie przerabiana .
    Przynajmniej dopuki gwarancja sie na nią nieskonczy .
     
Wczytywanie...

Poleć forum