1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z System Link

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ariwald, Sierpień 31, 2013.

  1. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Jestem tu nowy ale postaram się składnie opisać mój problem. Posiadam konsole xbox 360 slim RGH. Ostatnio chciałem grać przez multi przy pomocy xlink kai. Po ciężkich bojach i przeglądaniu różnych forum poddałem się ponieważ nie mogłem się połączyć. W mojej konsoli był dash 3.0 5... Postanowiłem spróbować z System Link. Zmieniłem dash zgodnie z instrukcją z artykułu http://xboxforum.pl/link-246/link-tutorial-krok-po-kroku-155683/ . Lecz mimo że wszystko zrobiłem tak jak było opisane nie mogę grać przez LiNK. Objawy. Uruchamiam np. Black Ops 2 (Ponieważ ma po uruchomieniu multi opcje System link) lecz otwiera się okno do hostu i tyle. Po naciśnięciu przycisku Guide jest do wyboru System link ale jest że tak powiem blady patrząc na inne do wyboru. Tak jest z każdą grą. Jeśli chodzi o internet to posiadam neostrade. Router to Livebox 2.0. W opcjach odblokowałem porty (według wytycznych z postu tj. 3071 i 3072). Jeśli wejdę w opcje danej gry mogę ją uaktualnić czy też pograć okładki. Czyli na moje "oko" połączenie jest prawidłowe. Ale brak efektów. Czy możę mi ktoś pomóc? Walczę 3 dzięń a obiecałem synowi że to zrobie więc można powiedzieć że pracuję pod presją. Czy może jest na forum odoba która posiada ten router i udoło mu się połączyć? Czy może mam zły dash? A może ten "świetny" router coś jeszcze blokuje? Czy po prostu ja coś źle robię.Trochę dużo tych "czy".:tears_of_joy: Będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedz. Nie mam już pomysłu jak to można zrobić. Na koniec oprócz prośby o sugestie pytanie czy może jest na forum ktoś z Kielc który oriętuje się w tym właśnie temacie to bardzo bym prosił o kontakt. Myśle że nie namieszałem bardzo. Z góry dziękuje za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RaptorPL

    RaptorPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2013
    Posty:
    207
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Konin
    Z tego co czytałem to na RGH nie można grać na multi
     
  4. matt011

    matt011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wałbrzych
    Można grać w multi na RGH lecz tylko w nie które gry z system link. A zrobiłeś test na xboxie , tam musisz najpierw sprawdzić czy ci wszystko hula.
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    pokaż mi gdzie to czytałeś albo przestań gadać bzdury.
    Nie wiesz to się nie wypowiadaj

    A co do autora tematu:
    Plugin w ustawieniach jest nie załadowany.
    Sprawdź czy jest na LOAD - jeśli jest a problem dalej występuje to przeinstaluj FSD
     
  6. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za szybki odzew. Jutro sprawdzę czy jest "LOAD". A pytanie do #z0nk31. Czy mógłbyś napisać jak mam przeinstalować FSD? Nie wiem za dużo na ten temat a nie chcę czegoś popsuć.I jaki dash mam wgrać??? Zaznaczę tylko że używam tyko dysku zewnętrznego i wszystkie pliki czyli gry i dash mam właśnie na tym dysku.
     
  7. dadas1122

    dadas1122 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    84
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za odpowiedz.Jutro będę próbował i napiszę co wyszło.
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jesli posiadasz dash 3 rev 775 to prawdopodobnie masz źle wpisane dane do konta jqe lub wcale ich nie masz. Jesli jednak posiadasz starszą wersje fsd to musisz sobie wgrać najnowszą czyli 3 rev 775.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zastosowałem się do wskazówek ale nadal lipa. Oto lin do filmiku z moimi ustawieniami 100 5985 - YouTube
    Uaktualniłem też do wersji 755 z poziomu konsoli ale również objawy są takie same jak na filmiku. Może jest coś źle ustawione.
     
  11. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany. Okazało się ( przynajmniej w moim przypadku) że przyczyną było to że używałem tylko dysku zew. Zrobiłem tak: podłączyłem dysk wew. na nim zainstalowałem dash, poustawiałem wszystko i uaktualniłem z poziomu konsoli do 3.0b v755. Zaczęło wszystko chodzić.
    Temat do zamknięcia.
     
  12. lukasz_cichon1

    lukasz_cichon1 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płoty
    Sory że odgrzebuje temat, ale mam problem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Tyczy się gry Black Ops 2. Chodzi o to że kiedy już wybiore pokój z graczami i chcę się dołączyć do gry to wyskakuje komunikat Error unable to join game session. Wiecie co na to poradzić? Porty ustawione i wszystko jest PASS.
     
  13. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ping patch włączony ? spróbuj na innych portach lub odblokuj je w taki sposób:
    TCP 3071 -> 3071
    TCP 3072 -> 3072
    UDP 3071 -> 3071
    UDP 3072 -> 3072
     
  14. fox3331

    fox3331 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Uaktualniles TU? Sprawdz na ghoscie czy ci link chodzi

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  15. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeśli nie miał by aktualnego TU to nie widział by serverów.
    Tak mi sie teraz przypomniało, jaki masz dash ? stery pod avatara wgrane ?
     
  16. lukasz_cichon1

    lukasz_cichon1 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płoty
    Mam 16537, porty mam wgrane w ten sposób http://imageshack.com/a/img21/7760/58xo.jpg Wszędzie pokazuje PASS, ale nie robiłem nic z avatarami. TU wgrane, pokazuje mi pokoje z graczami. Ale jak chcę dać join, to IKS chwile mysli poczym wyskakuje Error unable sesion bla bla bla.


    Nie mogę wgrać tych avatarów. Pobrałem dla swojego dasha katalog $$ystemupdate i nie instaluje. Zmieniałem nazwy folderu i tez nic. Próbowałe odpalić z pliku dashuni.xex, to wyskakuje że nie można uruchomić gry, pobierz aktualizacje. I nie sprawdze czy działa BO 2 czy nie. Kur**
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  18. lukasz_cichon1

    lukasz_cichon1 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2013
    Posty:
    35
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płoty
    Mam noupdater true, robiłem wszystko z tym poradnikiem Dashlaunch 3.10 kernel 16537, aktualizowałem Freestyle bo najpierw przycisk System link był na "szaro" a teraz nie mogę dołączyć do gry.
     
  19. nitros5

    nitros5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włoszczowa
    mam takie pytanie, czy potrzeba najnowszego dasha aby grać przez system linka?
     
  20. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz na myśli kernel? Nie musi, ale jak będzie za niski do danej gry to możesz gry nie uruchomić. Jeśli chodzi ci o FSD to również nie musi...ale to przecież żaden problem wrzucić najnowszy oO - rev.775

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  21. ariwald

    ariwald Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Słuchaj jak parę dobrych dni się męczyłem i już wyjaśniam co pomogło u mnie. Wszystko robiłem według tutoriali z forum ale nie działało i w końcu na jakimś filmiku na youtube zobaczyłem że gość ma inne porty ustawione.I tak wszystko według opisu na forum czyli konfiguracja System Link tylko zamiast portów 3071 i 3071 ja mam :Data port 9050 Broadcast port 9051. Odblokowałem w lifeboxie 2.0 te porty TCP i UTP i wszysko hula. U mnie jest FSD 3 V775.
     
Wczytywanie...

Poleć forum